ПУТИН ГРМЕО НА САВ ГЛАС! ПОСЛАО ОШТРУ ПОРУКУ О ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ: Ово је истина о почетку Другог светског рата!

PUTIN GRMEO NA SAV GLAS! POSLAO OŠTRU PORUKU O DRUGOM SVETSKOM RATU: Ovo je istina o početku Drugog svetskog rata!

21 avgusta 2019

U nekim zemaljama nastavlja se sa nametanjem besramno netačnih razloga za Drugi svetski rat, rekao je večeras ruski predsednik Vladimir Putin, u pozdravnom obraćanju na otvaranju izložbe „1939. Početak Drugog svetskog rata“.

Izložba koja je otvorena u Ruskom saveznom arhivu pokriva period između trenutka kada je Čehoslovačka prestala da postoji kao suverena država u martu 1939. i napada Nemačke na Poljsku 1. septembra 1939.„Drugi svetski rat je bila užasna nesreća za čitavo čovečanstvo, koja je nanela duboke rane milionima ljudi i ostavila traga na sudbine generacija“, podvukao je Putin.

On je naglasio da, nažalost, u nekim zemljama postoje napori da se uzroci za Drugi svetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa, istorijske činjenice se iskrivljuju, dok se bezobrazno nepošteni pogledi i zaključci nameću na osnovu nagađanja i spekulacija, prenosi TASS.

Prema rečima Putina, u tom smislu će originalni dokazi iz tog vremena, predstavljeni na ovoj izložbi, biti od izuzetne važnosti.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. petrovgrad says:

  Hteli Germani da istrebe Slovene. Kome nije jasno neka pročita šta je General plan Ost

 2. jeremija says:

  Cilj drugog svjetskog rata je da čiffutip pod vidom žrtve dobiju Jerusalim. Jesu li čifuti izmislili hitlera i dali mu pare da pokrene vojnu industriju? Sve jasno.

 3. persida says:

  Ko sisa Slovene, za danasnju istoriografiju samo je vazno ko je ubijao Jevreje. Sve drugo je zajebancija. Glupi Sloveni ne shvataju ko im je stavio omcu oko vrata.

 4. Gvozdeni says:

  Dokaza ima na pretek ! Smešno mi je , Amerikanci su u prvi Svetski ušli 1917 g. ,drugi Svetski rat 1943 i to namerno puštajući napad na Perl Harbur da bi podigli moral Amerikanaca koji nisu uopšte bili zainteresovani da ratuju! Danas se busaju u grudi kako bez njih ništa ne bi moglo! 😂 Dakle oba velika Svetska rata ukupno 3 godine. Rusija od 1939 do 1945 i 1914 do 1917 . Mislim da dalje nema potrebe komentarisati ! Čak i mi imamo veći "staž" i to mnogo veći , kao i mnogo više žrtava, na žalost, kao sila pobednica ! Srbija - uvek na strani dobra !

 5. Za Srbiju says:

  Bolje se pripremaj za Treći.

 6. A akoM says:

  Naravno da svatko pametan zna tko je i zašto počeo 2.WW,i što je činio na svom putu!Ali je i činjenica da je i Staljin imao dogovor s Hitlerom!Ali,neznam dal' je Putin spomenuo Engleze i Francuze!A trebao je i njih spomenuti!Bili su ti dva ugrabili Afriku i njene sirovine!A Njemačka i Europa ne mogu bez sirovina!Pa je Njemačka krenula na svježi zrak!A za njom i drugi kojima je falio kisik!Pohlepni su morali biti,jer su išli protiv još pohlepnijih!Al nisu trebali biti tako bezobzirni,čak su i ljude pretvarali u karamele,a da nisu te masovne zločine radili i dovodili sebe-robovlasnike,možda bi i uspjeli?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *