ПУТИН ХИТНО СА САВЕТОМ БЕЗБЕДНОСТИ: Чека се одлука

PUTIN HITNO SA SAVETOM BEZBEDNOSTI: Čeka se odluka

15 marta 2018

Ruski lider Vladimir Putin razgovarao je sa stalnim članovima Saveta bezbednosti zemlje o rusko-britanskim odnosima u pozadini slučaja trovanja bivšeg pripadnika GRU Sergeja Skripalja u britanskom Solsberiju, rekao je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

– U kontekstu međunarodnih poslova održana je detaljna diskusija o situaciji koja je nastala u rusko-britanskim odnosima u pozadini takozvanog slučaja Skripalj – rekao je Peskov.

On je naveo da je tokom sednice izražena krajnja zabrinutost „destruktivnim i provokacionim stavom britanska strane“.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije smatra da je jutrošnja sednica SB UN o incidentu u Solsberiju pokazala odsustvo zainteresovanosti Londona za profesionalnom istragom.

Na sednici Saveta bezbednosti UN o incidentu u Solsberiju, delegacija Rusije je podnela na razmatranje članovima SB odgovarajući nacrt saopštenja za medije. Prema rečima stalnog predstavnika Rusije Vasilija Nebenzje, radi se o tome da se ne koristi mehanizam Člana 9 Konvencije o zabrani hemijskog oružja prilikom istrage incidenta. Velika Britanija je blokirala predlog Rusije.

„Međutim, britanska delegacija je svojim ispravkama koje su iskrivile suštinu dokumenta naterala da se prekine rad na njemu i faktički obustavile njegovo usvajanje. London je ovim, u skladu sa svojim provokacionim i histeričnim akcijama poslednjih dana, još jednom pokazala odsustvo realne zainteresovanosti i za profesionalnu istragu incidenta u Solsberiju. Za nas je to bilo iznenađenje“, navodi se u komentaru Ministarstva inostranih poslova Rusije.

KOMENTARI3 komentara

 1. Trifun says:

  Bwhaaaa...zapadne genocidne hijene ce biti zbrisane sa lica planete za zlo koje su pocinili po svijetu. Zapamtite sto sam rekao. 100%. Nema nazad.

 2. Zaharije qSerak says:

  Naravno da je iznenađenje,ali Vi tu ne možete Rusijo ništa uraditi.Sankcije nove su odobrene,a to boli,boli do bola.Nista Vi ne možete sa ekonomijom propalom,ovisnom od tehnologije onih koji su odlučili da Vas izoluju.

  • milan says:

   Ala se Zahro, tiii iskaka! Pa Zapad im svojom naprednom technologijom napravi Suhoje kalibre satane itd itd!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *