PUTIN: Hoćete da održite izbore u Ukrajini dok tamo novi „Gestapo“ teroriše narod?

PUTIN: Hoćete da održite izbore u Ukrajini dok tamo novi „Gestapo“ teroriše narod?

23 maja 2014

9RIAN_02436264.HRRuski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da uslovi za održavanje predsedničkih izbora u Ukrajini ne ispunjavaju međunarodne standarde, ali da će Moskva poštovati volju ukrajinskog naroda.

„Tenkovi ispaljuju vatru, novinari se hapse i kao Gestapo ih tamo drže treći dan. Da li su to odgovarajući uslovi za održavanje izbora?“, rekao je Putin na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, preneo je Itar-Tas s.

On je kazao da situacija u Ukrajini ne ispunjava međunarodne standarde za održavanje izbora, ali i napomenuo da Ukrajince treba pustiti da ih održe.

„Mi shvatamo da ukrajinski narod želi da njegova zemlja izađe iz krize. Ophodićemo se s poštovanjem prema njihovom izboru“, rekao je ruski predsednik, kako prenosi AFP.

On je takođe rekao da bi bilo bolje da se održi referendum i usvoji novi ustav i da je prema aktuelnom ustavu Viktor Janukovič i dalje ukrajinski predsednik.

PUTIN: SNOUDEN NIJE RUSKI AGENT

Putin je izjavio da bivši saradnik američke NSA Edvard Snouden nije agent ruske tajne službe, ističući da Rusija nije zemlja koja bi okrenula leđa aktivistima za ljudska prava.

Putin je, na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, rekao da Rusija ne bi odbila ljude koji se bore za ljudska prava.

„To je istina, a ne neka ironija“, kazao je Putin, dodajući da Rusija ni na koji način nije isprovocirala „slučaj Snouden“.

Ruski predsednik je rekao da veruje da je Snouden na kraju završio na ruskoj teritoriji zbog neprofesionalnog rada Amerikanaca, koji su pokušali da ga pritvore, prenela je agencija Itar-Tas s

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad says:

    jednostavno Putin je CAR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *