ПУТИН И БАЈДЕН ДЕЛЕ СВЕТ! После овог договора ништа више неће бити исто, процурели детаљи пакта Русија-САД!

PUTIN I BAJDEN DELE SVET! Posle ovog dogovora ništa više neće biti isto, procureli detalji pakta Rusija-SAD!

4 juna 2021

Rusko-američki samit, koji će se ove godine održati u Ženevi, u junu, omogućiće Moskvi i Vašingtonu da razgovaraju o najvažnijim pitanjima međunarodne agende, kao i da utvrde glavne aspekte formiranja novog svetskog poretka.

Poznati ruski politikolog, član Saveta za međunacionalne odnose predsednika Rusije Bogdan Bezpalko došao je do ovog zaključka predlažući koje će teme biti pokrenute tokom bilateralnih pregovora.Bezpalko je detaljno govorio o fazama pregovora, a takođe je objasnio kako lideri Rusije i Sjedinjenih Država nameravaju da reše globalnu geopolitičku slagalicu.

Bogdan Bezpalko je pre svega rekao da će na sastanku, predsednici Rusije i Sjedinjenih Država, Vladimir Putin i Džozef Bajden, razgovarati o pitanjima u vezi sa formiranjem novog svetskog poretka, kao i da će rešavati pitanja globalne dominacije u svetskoj areni, ograničavajući sfere uticaja.

Razgovori će se dotaći situacije u Siriji, Belorusiji i Ukrajini. Takođe, lideri dve zemlje neće zaobići pitanja u vezi sa situacijom u Africi, Južnoj Americi i Sredozemnom moru.

Vašington će pokrenuti problem saradnje Moskve i Pekinga, kao i ekonomskog partnerstva i finansijske sfere.

– To jest, ovde su Belorusija, Ukrajina i Donbas samo elementi univerzalne svetske slagalice o kojoj će se razgovarati u celini.

Energetski tokovi, trgovinska pitanja, ekonomska pitanja, dolarski sistem, međunarodni monetarni sistem, zajmovi – o svemu tome će se razgovarati, sa ciljem podele sfera uticaja – rezimirao je Bezpalko.

Jedno je sigurno, svet više nije isti kao što je bio dok je Amerika dominirala. Sada je došlo drugo vreme i to Amerika zna.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI21 komentara

 1. Branko says:

  Pa podelite ga više da konačno znamo gde pripadamo. Prođe nam život u trpljenju vaših sranja

  • Miraš says:

   Rano je za bilo kakav dogovor, pa i taj dogovor o podeli sveta, jer Rusija postepeno jača i samo će sve više i više uzimati, i to na prvom mestu kroz dogovorenu saradnju. Ovaj susret prvenstveno je potreban Bajdenu, on ga je i predložio. Eventualno mogu da se dogovore o izbegavanju samo nekih potencijalnih konflikta, a koji bi bili nepovoljni za obadve sile.

 2. persida says:

  S kim si, onakav si.

 3. persida says:

  Veli Putin Bajdenu: "Samo mi ne diraj racune u americkim bankama, za ostalo cemo lako." A Rusija? Rusija nek ide dovraga, ja ionako nisam Rus vec Jevrejin. Pitajte moju mamu zasto vas smatram partnerima.

  • Istina says:

   Stapinu u ruke pa za ovcama, ostavi se politike nije to za tebe.

  • Miraš says:

   Rusija će ubrzo i svoj Fond nacionalnog blagostanja osloboditi od prisutva američkog dolara. Zatim od ranije poznato je da Rusija je svela na minimum posedovanje američkih državnih obveznica, za razliku od Japana i Kine koji ih imaju u prevelikim i najvećim količinama. A ti bi da nam kažeš da Putin sa tim svim nije u toku??? I još da on naivno drži neke svoje novce u američkim bankama???

  • Simon Saivil says:

   Persido, Da li ti je poznat engleski izraz: gone off the deep end? To mi u Dalmaciji kažemo: prošvikala si!

 4. padre says:

  A da oni pokrenu i problem suradnje zapada?

 5. Kosovac says:

  Opet Webtrabunja. Kaže da će Bajden da se prekrsti sa tri sastavljena prsta i da predloži pakt. Dvojni pakt, ne Trojni pakt. A Putin će da padne u trans od sreće što debil hoće da se druži sa njim, pa da napusti prijateljstvo sa Kinom. ……….Ovaj Američki lobi u Srbiji ga baš pretera, ni persida ne bi ovakvu glupost o Rusima izjavila.

 6. Covid histery idiot says:

  Ne verujem u dogovor.

 7. miliorad5 says:

  Ja ne mogu da verujem da rusi i dalje VERUJU u mogućnost nekog dogovora i "podele sfera" sa USA.Alo oni neće ništa da dele i ne pada im napamet da to rade,jedina opcija koju oni vide je rasturanje rusije i shodno tome ne posotji dogovor ili ugovor koji oni neće prekršiti kada im to odgovara.Sama akcija izlaska amerikanaca iz sporazuma "otvoreno nebo" je bukvalno otvorena objava rata i potpuno otvorena strateška poruka rusima.Njih ne zanima mir i oni hoće rat.Vrlo je rizično za putina da ide njima u goste, i potpuno je besmislen taj diplomatski korak.Ako PREŽIVI sastanak u švajcarskoj vratiće se sa gomilom praznih obećanja i lažnih uveravanja koja ništa ne znače,mada mislim da je ovo velika zamka za njega i da bi treba opažljivo da pogleda ko je iz najužeg kruga NAJVEĆI zagovornik i organizator tog sastanka sa potpuno NELEGITIMNIM DVOJNIKOM MRTVOG LAŽNOG PREDSEDNIKA.Ova papazjanija danas koja se dešava sa USA i njihovim političkim sistemom je dosada bez presedana u istoriji i prosto je neverovatno da je "duboka država" u USA ovo uopšte pokušala da uradi jer im neće sigurno uspeti i oni to znaju, a to znači samo jednu stvar,oni moraju PODHITNO da uvedu svet u srtanje haosa i na osnovu toga proguraju plan vladavine nad USA nesmetano, u tom opštem haosu koji su napravili.Sinhrono su ODMAH pogurali sve moguće osetljive tačke na kojim su razvijali situaciju i planove i aktivirali kompletnu obaveštajnu strukturu u nizu neuralgičnih država uključujući i ex yugu, a to nije niti naivno niti slučajno i znači samo jednu stvar a to je-RAT,SVUDA SVIM SREDSTVIMA, PROTIV SVIH AKO TREBA i očigledno je da na untar političkom planu ova kamarila u vašingtonu ,osim uvodjenja poluvanrednog stanja svuda gde imaju svoje ljude i potpuno otvorenog juriša na VLAST svim sredstvima u svim segmentima američke administracije, ništa drugo i ne radi niti želi da uradi, a to je takodje signal onoga što se sprema jer će unutrašnju situaciju u ratnom stanju srediti i kontrolisati vanrednim ratnim merama uključujući i ekonomiju i finansije,jer pošto im preti bankrot a oni se prave ludi,to je jedino objašnjenje za takvu politiku.U svakom slučaju direktan sukob je odložen još za vrlo kratko vreme, ali je očigledno neminovan.

  • milanm says:

   Podosta naivno rezonovanje. Prvo pitanje je zašto FED ide na štampanje novih 6000 milijardi $. Drugo pitanje je zašto su tako naglo skrenuli sa kursa oštrih sankcija vezan sa North Steam 2 za one koji učestvuju u njegovoj završnici. Treće je pitanje zašto Moskva ćuti vezanu za sukob Izrael-Palestina-Hamas, kao osuda Izraela i to jedva, kroz neke organe UN, hic.Četvrto bi pitanje bilo gdje je u svemu tome Kina, gdje je Indija. Sada inače nastupaju oni koji financijski drže svijet u šaci, političari ima da sjednu u magareče klupice a dobijaju reč tek kada se uoči da su podigli dva, poneki tri prstića ovisi i o tome koji se klanjaju ili kleče. Ima ih/nas raznorodnih hahaha :) .

   • persida says:

    Gde su ovi, gde su oni... Pa, tu su, svi rade zajedno na unistavanju svojih naroda, po nalogu piramidalnih krokodila. Induski politicari isti su kao i kineski, kao i nasi sa Dorcola, ili nekog drugog mesta. Nema sustinskog sukoba, osim za gorivo medija. Sve se odvija po dogovoru, a pre svega tzv. ratovi.

   • Milan says:

    milanm - Vaše treće pitanje, Moskva nije ćutala na SB UN povodom sukoba Izrael-Hamas, nego baš se zauzimala za hitno postizanje primirja, videli su u tome rizik rasplamsavanja rata u blizini ruskih vojnih snaga (u Siriji). Zajednički stav SB UN koji bi bio na štetu Izraela stopirala je Amerika. Međutim ni Americi trenutno tada nije odgovarao taj sukob, jer time izazivaju Iran a hteli bi da obnove sporazum JCPOA sa Iranom. ... Drugo pitanje -nAmerikanci stvarno ne mogu da zauzstave završetak Severnog toka 2, i to po cenu remećenja odnosa sa Nemačkom koju smatraju najvažnijim saveznikom u Europi. Mogli su ranije da prete nadajući se da će to uroditi plodom. Međutim ne mogu sa pretnji da predju na dela ...

 8. test01 says:

  Zapad se prestaje sa otvorenim provokacijama i zeli da izazove vise konflikata sa Rusijom. Pre ili kasnije to ce dovest do rata (za cim duboka drzava zudi). Njihov cilj je okupacija (unistavanje) Rusije i deljenje na vise "drzavica" kao sto su to uradili sa ex-YU. Sve su ovo budalastine i kao sto sam vise puta vec rekao Bajden ne kontrolise ni svoju vlastitu besiku a kamoli da on razgovara o "podeli sveta". On je figura koja ce uskoro biti zamenjena sa marionetom zvana Kemala.

 9. Rista says:

  Ništa od toga. Najverovatnije će nešto podmetnuti Rusiji i otkazati sastanak. Ja ne vidim nikakve koristi za Rusiju dok se ne ukinu sankcije. Prvo ukidanje sankcija, pa onda razgovor. U Minsku ili Moskvi. A može i u Beogradu. Kakva moj na Zapadu? Da Ameri i dalje stvaraju istorijske gradove gde Istočni narodi bivaju osuđeni kao ratni zločinci. Sa ratom ili bez rata, amerima svejedno. Oni nađu načina da nateraju saveznike da nas osude. Mislim da je ovo za Rusiju nemilosrdan, prisilan, bez vezan i nepotreban potez i ako se čak i dogodi sastanak, biće "uspešan" samo ako Rusija klekne. Uopšte mi nije jasno zašto Putin ide na ovaj sastanak a ni jedna reče niti sankcija protiv Rusije nije ukinuta. Bem ti svet kad je glupav. Mislim da će mic po mic, ameri ipak okrenuti Rusiju i Kinu jedne protiv drugih. Kada bih ja trebao da idem na sastanak a znam unapred šta će mi tražiti, ne bih ni išao. kakav moj "veliki političari" i " još veća i tajanstvenija strategija" kada ti već uništavaju državu. Marš sa moljih granica, ukini sankcije pa da razgovaramo. Ako nećeš. sledi oma preventivni udar. A posle možda i razgovaramo. Ali, rekoh ja. Ovi na čelu Rusije se usrali od straha.

 10. Miraš says:

  NE DELE SVET, NEGO PUTIN MU UZIMA DEO NEMAČKE KOJA JE DOSAD BILA NAJVEĆI I NAJVAŽNIJI PARTNER SAD-A U EVROPI. A TO ĆE BITI KORISNA VEST ZA PREGOVORE, NARAVNO ZA RUSKU STRANU. > V.V. Putin izjavio je danas: „Drago mi je što mogu da objavim da je danas (04. juna), pre dva i po sata, uspešno završeno polaganje cevi prvog kraka gasovoda "Severni tok 2". Radovi na izgradnji prvog kraka gasovoda su završeni. Rad na drugom kraku se nastavlja. Ruski "Gasprom" je spreman za punjenje gasom gasovoda "Severni tok 2". ... Kao što je već poznato gasovod "Severni tok 2" gradi se u 2 kraka, ukupan kapacitet je 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje. ... PLUS RANIJE MU JE PUTIN DELIMIČNO UZEO TURSKU STRATEŠKOG NATO PARTNERA za Evropu i Bliski istok, kada je Turskoj isporučio PVO sisteme S-400. Zatim početkom 2020 proradio je novi gasovod TURSKI TOK izmedju Rusije i Turske, a početkom ove godine proradio je njegov produžetak kroz Bugarsku i Srbiju BALKANSKI TOK koji će gasom snabdevati ZAPADNI Balkan i nekoliko država srednje Evrope. Na to dodati koliko država sveta koristi rusku vakcinu Sputnik-V. PRAVI RAT se uveliko vodi na ekonomskom planu.

 11. Gagi says:

  Mi, obican narod, nemamo stvarnu sliku politickih dogadjaja u svetu. Vise sve to gledamo iz navijackog fokusa. Istorijski gledano, Rusija je puno pomogla stvaranju Amerike pozajmljujuci joj velike kolicine zlata. Opet sa druge strane, ameri su u II rata Rusima pomogli ogromnom kolicinom naoruzanja. Medju svesnim drzavnicima postoji uzajamna saradnja i pomoc, bez toga svet ne bi mogao da funkcionise. Postavlja se pitanje, odakle dolazi ovo zlo koje se ciklicno pojavljuje i stvara haos u svetu. Koja je to kuhinja gde se narodima kuva kisela corba. Sramotno je da se pojedini narodi kao sto je jevrejski i srpski optuzuju za sva zla na ovom svetu, to je ona prica: "drste lopova". Gde su ovi drugi narodi u prethodnim vekovima koji su srusili Vizantiju i ostala carstva, koji duhovni autoritet je tada donosio odluke o ratu i miru. Ratovi nisu od juce, dva najveca stradalna naroda su upravo srpski i jevrejski. KO je vekovima bio kolonizator na zemljinoj kugli i ubijao narode po svetu,kod KOGA je sav taj opljackani svetski kapital zavrsio. Gde je ta svetska "centrala" koja vekovima vedri i oblaci, KO je vekovima nedodirljiv i za koga ne vaze zakoni ove planete. KOME sluze svi ovi politicari na svetu i kome americki predsednici polazu racune i ljube ruku. Kako je moguce da u nekoj drzavi pored vojne sile sa avionima i tenkovima opstaje neka neformalna kriminalna organizacija koja otima dobar deo dohotka te drzave, ko ih cuva i podrzava, gde te pare zavrsavaju. Gde su i kod koga zavrsili milioni AL Kapone-a kada je uhapsen i za KOGA je on u stvari radio. Sva ova i ostala pitanja kada se razjasne, pokazace nam gde je meckina rupa.

 12. Beli Orao says:

  Vjerujem da će biti dosta tema otvoreno i dogovoreno , samo ko će koliko da ispoštuje to je jedna druga priča , ameri ako primijete da su se sjebali odmah povlače potpis i odustaju od dogovorenog ! Lažljivim su pirgavi a ni obraza nemaju ! Šta izgovori ovaj senilac i dementoš pre dva mjeseca , za Putina , i sad će da sjedi i rukuje se sa istim ! Ko ima čorbe imalo u tintari neće se pojaviti ni na 500 kilometara !

 13. Pravda says:

  Ima da mu Putin uzme i cemeriku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *