ПУТИН: И да смо потопили британски разарач, не би било трећег светског рата

PUTIN: I da smo potopili britanski razarač, ne bi bilo trećeg svetskog rata

30 juna 2021

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da ne bi izbio treći svetski rat čak i da je Rusija potopila britanski razarač „Defender“ koji je narušio rusku granicu kod obala Krima.„Kažete da je svet bio na ivici svetskog rata. Naravno da nije. Čak i da smo potopili taj brod ipak bi bilo teško zamisliti da bi svet bio na ivici trećeg svetskog rata, jer oni koji to čine znaju da ne mogu izaći kao pobednici iz tog rata“, rekao je Putin.

On je dodao da je incident sa britanskim razaračem očigledno provokacija.

„Šta su hteli da pokažu i kakve ciljeve su hteli da postignu ti provokatori? Kao prvo, ona (provokacija) je bila kompleksna i nisu je izveli samo Britanci, nego i Amerikanci, jer je britanski brod uplovio u naše teritorijalne vode preko dana, a rano ujutru u 7.30 sa jednog vojnog aerodroma NATO-a u Grčkoj, sa Krita po mom mišljenju, poleteo je američki izviđački strateški avion. Obavestili su me o tome, Dobro smo ga videli, pratili“, rekao je Putin.

Podsetimo, britanski razarač „Defender“ je 23. juna ušao tri kilometra u teritorijalno more i prešao rusku granicu u području rta Fiolent na Krimu. Ruski brod je ispalio hice upozorenja, a avion Su-24M je izveo upozoravajuće bombardovanje u pravcu kretanja broda.

Britansko Ministarstvo odbrane i vladin kabinet tvrde da nije pucano na razarač, te da se nije nalazio u ruskim teritorijalnim vodama.

Ruski predsednik Vladimir Putin 18. put odgovara na pitanja građana. Pratite događaj na Sputnjiku iz minuta u minut.

KOMENTARI3 komentara

  1. spira says:

    To ne znači da sledeći put neće biti potapanja broda ili obaranja avion

  2. padre says:

    Pa ni novinari ne tvrde to, oni samo stalno vide, da smo "na ivici globalnog sukoba"!

  3. ko says:

    Putine zaboravio si potapanje KURSKA ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *