Путин и Ердоган о уговору О КОЈЕМ БРУЈИ ЦЕО СВЕТ

Putin i Erdogan o ugovoru O KOJEM BRUJI CEO SVET

5 aprila 2019

Ruski predsednik Vladimir Putin i turski lider Redžep Tajip Erdogan na sastanku u Moskvi 8. aprila razgovaraće o isporukama S-400 Turskoj, saopštio je pomoćnik predsednika Rusija Jurij Ušakov.

„Ugovor o isporukama S-400 ’Trijumf‘ — o tome se mnogo razgovara, prirodno, predsednici će razgovarati na tu temu“, rekao je Ušakov.Prema njegovim rečima, lideri će razgovarati o američkim planovima u kontekstu odluke o povlačenju snaga iz Sirije, kao i o izgradnji gasovoda „Turski tok“ i realizaciji projekta atomske centrale „Akuju“.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je juče na sastanku sa turskim šefom diplomatije Mevlutom Čavušogluom da SAD nastavljaju razgovore sa Turskom o njenim planovima da kupi odbrambeni raketni sistem S-400 od Rusije. Turski ministar je tom prilikom rekao da je kupovina S-400 koja je izazvala tenzije sa Vašingtonom, gotova stvar i da ona ne može da bude otkazana.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Budi Bog s nama says:

    Ma nema, Putin je bliži Turskoj u svakom smislu a Turci imaju više poverenja istočnom bloku, a Otomani su uvek imali mudre careve kao Sujelmana, a tek Murata?..

  2. Budi Bog s nama says:

    Kupte bolan ruski raketni sistem dok je još na akciji, jer posle sledi samo akcija protiv amero birokrato-demokratije. Kada imaš takvog jednog prijatelja pa tebi neprijatelj više i uopšte nije potreban. Živeli!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *