ПУТИН И ЕРДОГАН постигли први договор око Сирије

PUTIN I ERDOGAN postigli prvi dogovor oko Sirije

18 decembra 2016

Russia's President Vladimir Putin shakes hands with his Turkish counterpart Tayyip Erdogan during a meeting at the Presidential Palace in Ankara

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, usaglasili su se oko mesta gde će se voditi pregovori za rešavanje konflikta u Siriji mirnim putem.

Putin i Erdogan su se složili da pregovori za rešavanje situacije u Siriji treba da se vode u Astani, prestonici Kazahstana. Sa njihovim dogovorom se složio i predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev, prenosi ruski portal Lenta.ru.

U pres službi predsednika Kazahstana je rečeno da je Nazarbajev spreman da pomogne u rešavanju sirijskog konflikta mirnim putem i da će lično dati prostor za održavanje istih u Astani.

16. decembra Putin i Erdogan su se u telefonskom razgovoru usaglasili da pregovori o Siriji treba da se sprovedu na novom mestu. Posle razgovora sa Erdoganom, Putin se obratio Nazarbajevu sa molbom da im ustupi mesto u Astani za pregovore, što je Putinov saveznik prihvatio.

Izvor: Pravda

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *