ПУТИН И ЕВРОАЗИЈСКА УНИЈА ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Србија добила понуду која се не одбија

PUTIN I EVROAZIJSKA UNIJA DONELI ODLUKU: Srbija dobila ponudu koja se ne odbija

7 novembra 2019

Evroazijski ekonomski savez (EAES) je u stanju da Srbiji obezbedi velike ekonomske prednosti i koristi. Moskva očekuje da će se obostrana korist od saradnje sa Beogradom u režimu slobodne trgovine pokazati veoma brzo, izjavio je direktor Evropskog odelenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, Jurij Pilipson u intervjuu za RIA Novosti.

Krajem oktobra u Moskvi je Srbija potpisala sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskim ekonomskim savezom, što je izazvalo kritike od strane EU.„Potpisivanje sporazuma, mnogo pre posete premijera Srbije Ane Brnabić Moskvi, izazvalo je buru zapadnih kritika prema Beogradu , sa optužbama `izdaje ideala evropskih integracija`. Razlog leži u dobro poznatom, vrlo specifičnom položaju Brisela po tom pitanju. I dalje imaju tendenciju da drugima nameću kako veštački, tako i sumnjivi izbor između odnosa sa Evropskom unijom i bliske saradnje sa Rusijom i evroazijskim formatima. Ne slažemo se sa ovom logikom“, rekao je Pilipson.

Diplomata je napomenuo da pre pristupanja članstvu srpskih partnera u EU (pravila EU to potpuno dozvoljavaju), ništa ih ne sprečava da razvijaju interakciju sa svim zainteresovanim stranama.

„S druge strane, EAES je u mogućnosti da Srbiji obezbedi velike ekonomske prednosti i koristi u tom pogledu. Nadamo se da će se obostrana korist od našeg zajedničkog rada u režimu slobodne trgovine vrlo brzo pokazati“, dodao je on.

(vostok.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Ja pametan, A ti? says:

  Viva, and long live Asian Union! Pa ni ja ovo ne odbijam, a vi?

 2. milorad2 says:

  prosto je neverovatno koliko odredjena grupa "stručnjaka" pokušava da nas ubedi da je prosperitet, standard ,efikasnost i BUDUĆNOST jedino na zapadu.Činjenice a o njima naša javnost nema pojam upravo govore suprotno.Itok je VEĆ porazio zapad,prestigli su ih po svim parametrima i zato toliko šizenje na zapadu,vide da gube tehnološku,industrijsku i finansijsku trku.ZAŠTO bi mi i dalje dozvoljavali sebi da nas taj isti "zapad" koji nas je opljačako,pokušao genocid nada nama, nevidjeno besomučno nas ocrnio i izvredjao kao narod, učinio sve i svim sredstvima da nas spreči u napredku i nalaženju svog mesta u okviru ukupne civilizacije,znači ZAŠTO bi mi i dalje imali bilo kakvog obzira ili poverenja prema toj grupi država koje su OČIGLEDNO zajedno i združeno nasrnuli na nas.Naše mesto je na istoku uvek je i bilo i zato je SVAKI pokušaj približavanj zapadu sa naše strane tako surovo loše završio za nas,oni ne žele da budu u našem društvu, trpe nas samo onoliko koliko mogu da opljačkaju i ukradu ovde, i svaki put kada smo pokušali da ih urazumimo bili smo NAPADNUTI VOJNO.Od 1815 nama ratovi dolaze sa ZAPADA,alo od nezavisnosti do danas taj zapada nasrće na nas i našu držav.Dok su nas turci gazili nismo ni zanimali taj isti zapad, čim smo se oslobodili podigli glavu i OSVOJILI svoju nezavisnost tog momenta su počeli napadi.Poslednje poruke koje dolaze iz brisela i glavnih evropskih metropola su više nego jasne...MI VAS NEĆEMO i mislim da je sasvim inteligentno da budemo sa onima koji nas HOĆE kao prijatelje saveznike i saradnike.Svaki drugi potez je SAMOUBISTVO NAŠE NACIJE.

  • Velika Metla says:

   Budućnost je tamo gde su resursi,na zapadu nema resursa,sem što opljačkaju i odnesu u svoje države,ali je i tome počeo kraj da se nazire. Zapad ima i dalje jaku hordu,iliti vojsku,s kojom pljačka,ali su i vojske drugih ojačale i odbraniće svoje resurse. Zapad je 70%,najmanje,svojeg bogatstva stekao pljačkanjima.

  • Peđa says:

   Bravo za komentar Pozdravljam te

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *