ПУТИН И КУРЦ СЕ ДОГОВОРИЛИ: Спутњик Ве мења геополитичку слику света!

PUTIN I KURC SE DOGOVORILI: Sputnjik Ve menja geopolitičku sliku sveta!

28 februara 2021

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc razgovarao je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o isporuci i zajedničkoj proizvodnji vakcine protiv korona virusa „Sputnjik Ve“.

Kako je saopšteno u Beču razgovarano je o isporuci ruske vakcine, čim bude odobrena od strane Evropske agencije za lekove (EMA).Prema pisanju medija, za sada je nejasno da li je već kod EMA podnet zahtev za odobrenje „Sputnjik Ve“ vakcine.

Čeka se odobrenje Evropske agencije za lekove

Dok Kremlj tvrdi da je takav zahtev predat, u EMA nema postupka za odobrenje vakcine.

Austrija, zajedno sa Izraelom i Norveškom, zalaže se za zajedničku proizvodnju ruske vakcine.

Kurc je početkom meseca naglasio da diskusija oko vakcine mora biti vođena bez geopolitičkih ograničenja.

On je istakao da će se Austrija, nakon odobrenja, zasigurno zalagati za stavljanje na raspolaganje proizvodnih kapaciteta u zemlji za proizvodnju ruske ili kineske vakcine.

„Polymun Scientific“ iz Klosternojburga već sada proizvodi komponente za vakcinu „Biontek-Fajzer“, a u budućnosti bio ovo postrojenje moglo imati ulogu u proizvodnji vakcina Astra Zeneka, ali i Sputnjika Ve.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    Ma kakvo odobrenje EME? To je odobrenje Zapada ili već ko je tamo glavni. Sam Bog bi ga znao. Ali, ostaje jedna činjenica koja se iskristalisala zgodno-nezgodno. Zgodno za Rusiju a nezgodno za Zapad i priveske. To je činjenica da je danas jasno bez ikakvih potpitanja da je ruska vakcina pravo malo SAVRŠENSTVO. Apsolutno ne verujem u pandemiju, ali verujem da neko rasipa koronu po mestima koje mu odgovaraju a drugo, nema takođe rezerve da nećemo morati svi da je primimo. Još veća bol Zapada je što Rusija uopšte nije reklamirala niti nudila vakcinu. Sve što su Rusi izjavili bilo je "Vakcina će biti dostupna svakoj državi koja je bude htela!" Dakle, sve oko ruske vakcine Sputnjik Ve je savršenstvo normalnosti. Čas za istoriju. Svaka čast.(I Srbi svaka čast za savršenu uzdržanost posle svog savršenog komentara koji je doživeo neverovatno glupe napade. Iako ovde ima dosta pametnih komentatora, pali su na najosnovnijoj stvari koju je Srba izneo savršeno jasno i tačno. Divim mu se za uzdržanost i hrabrost)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *