ПУТИН И КУРЦ СЕ ДОГОВОРИЛИ: Спутњик Ве мења геополитичку слику света!

ПУТИН И КУРЦ СЕ ДОГОВОРИЛИ: Спутњик Ве мења геополитичку слику света!

28 фебруара 2021

Аустријски канцелар Себастијан Курц разговарао је са руским председником Владимиром Путином о испоруци и заједничкој производњи вакцине против корона вируса „Спутњик Ве“.

Како је саопштено у Бечу разговарано је о испоруци руске вакцине, чим буде одобрена од стране Европске агенције за лекове (ЕМА).Према писању медија, за сада је нејасно да ли је већ код ЕМА поднет захтев за одобрење „Спутњик Ве“ вакцине.

Чека се одобрење Европске агенције за лекове

Док Кремљ тврди да је такав захтев предат, у ЕМА нема поступка за одобрење вакцине.

Аустрија, заједно са Израелом и Норвешком, залаже се за заједничку производњу руске вакцине.

Курц је почетком месеца нагласио да дискусија око вакцине мора бити вођена без геополитичких ограничења.

Он је истакао да ће се Аустрија, након одобрења, засигурно залагати за стављање на располагање производних капацитета у земљи за производњу руске или кинеске вакцине.

„Polymun Scientific“ из Клостернојбурга већ сада производи компоненте за вакцину „Бионтек-Фајзер“, а у будућности био ово постројење могло имати улогу у производњи вакцина Астра Зенека, али и Спутњика Ве.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Риста says:

    Ма какво одобрење ЕМЕ? То је одобрење Запада или већ ко је тамо главни. Сам Бог би га знао. Али, остаје једна чињеница која се искристалисала згодно-незгодно. Згодно за Русију а незгодно за Запад и привеске. То је чињеница да је данас јасно без икаквих потпитања да је руска вакцина право мало САВРШЕНСТВО. Апсолутно не верујем у пандемију, али верујем да неко расипа корону по местима које му одговарају а друго, нема такође резерве да нећемо морати сви да је примимо. Још већа бол Запада је што Русија уопште није рекламирала нити нудила вакцину. Све што су Руси изјавили било је "Вакцина ће бити доступна свакој држави која је буде хтела!" Дакле, све око руске вакцине Спутњик Ве је савршенство нормалности. Час за историју. Свака част.(И Срби свака част за савршену уздржаност после свог савршеног коментара који је доживео невероватно глупе нападе. Иако овде има доста паметних коментатора, пали су на најосновнијој ствари коју је Срба изнео савршено јасно и тачно. Дивим му се за уздржаност и храброст)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u