ПУТИН И ЛУКАШЕНКО ОБАВИЛИ РАЗГОВОР: Ево и саопштења

ПУТИН И ЛУКАШЕНКО ОБАВИЛИ РАЗГОВОР: Ево и саопштења

15 августа 2020

Руски и белоруски председници Владимир Путин и Александар Лукашенко разговарали су телефоном о ситуацији у Белорусији, а како је саопштено из Кремља, оба председника изразила су сигурност да ће се сви проблеми у тој земљи ускоро решити.

„Лукашенко је информисао Путина о ситуацији у Белорусији која је настала након председничких избора. Обе стране су изразиле сигурност да ће сви проблеми који су настали тим поводом ускоро бити решени“, наводи се у саопштењу Кремља.Претходно је Лукашенко изјавио да се агресија против Белорусије развија по посебном сценарију, те да та претња више није уперена само против његове земље, већ и против Савезне државе Русије и Белорусије.

„Примећујемо шта се догађа. Не треба да нас смирујете којекаквим мирним акцијама и демонстрацијама. Ми јако добро видимо шта се у земљи догађа. Читали смо методике организација обојених револуција“, рекао је Лукашенко.

Такође је оценио и да су приметни елементи спољног мешања у унутрашње ствари његове земље.

KOMENTARI3 коментара

 1. milos says:

  Hteo je da sedi na dve stolice , mozda mu izmaknu obe .

 2. Риста says:

  Значи истина је. Лукашенко се послужио русофобијом у Белорусији да поново победи а сада се враћа на старо. Интересантно да је проценио како у Белорусији већина народа не воли Русе и заиграо на ту карту. Ја начисто не верујем да Белоруси толико мрзе Русе, али то што је Лукашенко урадио ипак говори да нисам у праву. А у том случају после Лукашенка - потоп. Белорусија у том случају неће ни под разно избећи Украјинск-Српски сценарио. Ипак ми неке ствари још нису јасне. Хтео бих да не верујем али не иде. Значи да Белорусија има иста гона као и Србија, само нема квислинга на власти јер није сазрела. Ми имамо пуну Политику европејаца, анти Лукашенкова, ботова и осталих срања који полако претискају Српски народ и ломе га натенане. Иди бре Лукашенко у савез са Русијом док још постојите. За Србију и Украјину је касно. Однела нас мутна вода. Разбила нас о хриди Запада. Иди док ти држава још читава. Имаш пример пропале Србије и Украјине. Немо да чекаш предуго, па да имају времена да ти убаце још и Кона са његовом пандемијом. Не чекај. Не давај им времена. И у Србији се то ваљало целу деценију па тек онда експлодирало. Погази своју гамад пре него убију Белорусију као што је српска и украјинска гамад уништила Србију и Украјину.

  • Miraš says:

   "Interesantno da je (Lukašenko) procenio kako u Belorusiji većina naroda ne voli Ruse i zaigrao na tu kartu." - Оvo je pogrešna tvrdnja. Nije tačno da Belorusi ne vole Ruse, većina Belorusa doživljava Ruse kao braću i Rusiju kao bratsku državu, ali iznad toga je želja da Belorusija ostane samostalna i suverena država. Zato u Belorusiji jednostavno ne postoje stranke koje bi u svom programu imale dublje povezivanju Belorusije sa Rusijom. Lukašenko je to imao u vidu, a i činjenicu da je opozicija u Rusiji prozapadna. Zato je ovih dana hapsio i Ruse prisutne u Belorusiji. Ujedno time je pokazao Zapadu da razbijanje obojene revolucije sprovodi samo Belorusija, i da ne postoji nekakva tajna ruska okupacija Belorusije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u