ПУТИН И ЛУКАШЕНКО ОБАВИЛИ РАЗГОВОР: Ево и саопштења

PUTIN I LUKAŠENKO OBAVILI RAZGOVOR: Evo i saopštenja

15 avgusta 2020

Ruski i beloruski predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom o situaciji u Belorusiji, a kako je saopšteno iz Kremlja, oba predsednika izrazila su sigurnost da će se svi problemi u toj zemlji uskoro rešiti.

„Lukašenko je informisao Putina o situaciji u Belorusiji koja je nastala nakon predsedničkih izbora. Obe strane su izrazile sigurnost da će svi problemi koji su nastali tim povodom uskoro biti rešeni“, navodi se u saopštenju Kremlja.Prethodno je Lukašenko izjavio da se agresija protiv Belorusije razvija po posebnom scenariju, te da ta pretnja više nije uperena samo protiv njegove zemlje, već i protiv Savezne države Rusije i Belorusije.

„Primećujemo šta se događa. Ne treba da nas smirujete kojekakvim mirnim akcijama i demonstracijama. Mi jako dobro vidimo šta se u zemlji događa. Čitali smo metodike organizacija obojenih revolucija“, rekao je Lukašenko.

Takođe je ocenio i da su primetni elementi spoljnog mešanja u unutrašnje stvari njegove zemlje.

KOMENTARI3 komentara

 1. milos says:

  Hteo je da sedi na dve stolice , mozda mu izmaknu obe .

 2. Rista says:

  Znači istina je. Lukašenko se poslužio rusofobijom u Belorusiji da ponovo pobedi a sada se vraća na staro. Interesantno da je procenio kako u Belorusiji većina naroda ne voli Ruse i zaigrao na tu kartu. Ja načisto ne verujem da Belorusi toliko mrze Ruse, ali to što je Lukašenko uradio ipak govori da nisam u pravu. A u tom slučaju posle Lukašenka - potop. Belorusija u tom slučaju neće ni pod razno izbeći Ukrajinsk-Srpski scenario. Ipak mi neke stvari još nisu jasne. Hteo bih da ne verujem ali ne ide. Znači da Belorusija ima ista gona kao i Srbija, samo nema kvislinga na vlasti jer nije sazrela. Mi imamo punu Politiku evropejaca, anti Lukašenkova, botova i ostalih sranja koji polako pretiskaju Srpski narod i lome ga natenane. Idi bre Lukašenko u savez sa Rusijom dok još postojite. Za Srbiju i Ukrajinu je kasno. Odnela nas mutna voda. Razbila nas o hridi Zapada. Idi dok ti država još čitava. Imaš primer propale Srbije i Ukrajine. Nemo da čekaš predugo, pa da imaju vremena da ti ubace još i Kona sa njegovom pandemijom. Ne čekaj. Ne davaj im vremena. I u Srbiji se to valjalo celu deceniju pa tek onda eksplodiralo. Pogazi svoju gamad pre nego ubiju Belorusiju kao što je srpska i ukrajinska gamad uništila Srbiju i Ukrajinu.

  • Miraš says:

   "Interesantno da je (Lukašenko) procenio kako u Belorusiji većina naroda ne voli Ruse i zaigrao na tu kartu." - Ovo je pogrešna tvrdnja. Nije tačno da Belorusi ne vole Ruse, većina Belorusa doživljava Ruse kao braću i Rusiju kao bratsku državu, ali iznad toga je želja da Belorusija ostane samostalna i suverena država. Zato u Belorusiji jednostavno ne postoje stranke koje bi u svom programu imale dublje povezivanju Belorusije sa Rusijom. Lukašenko je to imao u vidu, a i činjenicu da je opozicija u Rusiji prozapadna. Zato je ovih dana hapsio i Ruse prisutne u Belorusiji. Ujedno time je pokazao Zapadu da razbijanje obojene revolucije sprovodi samo Belorusija, i da ne postoji nekakva tajna ruska okupacija Belorusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *