ПУТИН И ЛУКАШЕНКО стварају савезну државу РУСИЈЕ И БЕЛОРУСИЈЕ

PUTIN I LUKAŠENKO stvaraju saveznu državu RUSIJE I BELORUSIJE

30 maja 2021

VLADIMIR Putin je u Sočiju pet sati i 15 minuta razgovarao sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

Razmotrili su, kako je saopšteno, i o „incidentu sa prinudnim slatanjem aviona Ryanair u Minsku zbog „lažnog miniranja“ antibeloruskim merama evropskih država.



Putin je ukazao da zapadne zemlje uopšte nisu reagovale kada je 2013-te avion predsednika Bolivije, Eva Moralesa, bio prinuđen da radi provere (da li je u njemu Edvard Snouden) sleti u Beču.

Predsednik Belorusije je ocenio: „Došlo je do erupcije emocija!“

Domaćin se složio: „Upravo erupcije! Samo, imamo i bez toga o čemu da razgovaramo“.

Lideri sve zemlje su utvrdili rok puštanja u eksploataciju beloruske atomske centrale koju su izgradili i opremili ruski stručnjaci.

Izjasnili su se za integraciju Rusije i Belorusije u Saveznu državu „bez forsiranja“.

Lukašenko je predložio Putinu da dve zemlje u punoj meri obnove međusobni avionski saobraćaj.

Konkretne mere treba da uslede narednih nedelja.

Putin je po završetku pregovora predložio Lukašenku da se okupaju u moru, što je njegov gost prihvatio.

KOMENTARI



19 komentara

 1. Rista says:

  Kad god pogledam u neku sliku, ja prvo gledam jel ima ženskih i dal su gole. Svako traži ono što misli da mu treba, jel. I vidim ovde prvo Hilari Klinton iza Putina i pomislim da se povampirila. Onda jope gledam i - jeste, brate. Hilari iz mlađih dana. I to nije ona prvi put tu. Vido sam je već na nekoliko drugih slika, ali se ne sećam. Da je razgolićena, setio bi se. Ovako, uštogljeni političari uvek lažu i većinom su "mrtvi ladni" a to je da im ne otpadne plastika i da ne pokvare puder. Nesmu ni da se cerekaju ko ljudi. Muškarce su najviše pokvarili zombirani političari. Uzor brate mili. A kad odu iza vrata, onda su većinom manijaci. Ako nisu, nisam im ja kriv. Većinom jesu, pa nema problema. Zašto slike političarki nisu interesantne? Pa većinom su uštogljene, mejkapirane i imaju plastike više od mesa. Ko merkelova. Danas i muškarci političari imaju dosta plastike. Jedini prirodni, ljudski precednik je Morales(čini mi se da je opet izabran iako je bežao iz države jednom) On na slikama pored sebe ima deset debelih ženskih i sve su prirodne. Dobro, oni su još uvek plemenski narodi a kad su u kućama, idu goli. Odeća im smeta, ali ja volem da ih gledam. Seksi ženske, debele, malo pogrbljene i tako to. Nema ništa namešteno. Čak i Gadafi se šminkao a Berluskoni je bijo gori od svake ženske. Sa njega samo što nije otpadala plastika i puder. Naš Tadić se uvek prašio puderom za bebine guze i šminko pre slikanja a ženske ga volele. Tadić je jeo i bambi kesk sa mlekom. Da bude ko beba. Vučića ženske ne volu, ne znam zašto, iako je ko kapija. Putin je već nekoliko puta plastificiran. Džonson se ne može plastificirati jer on uživo izgleda ko frankeštajn i nema tu pomoći. Makronu uvek čiste nos hemikalijama pre nego se pojavi, jer je balav. I tako to... Nekad su političare plastificirali kad odapnu a danas to rade i za života. Gledajte pažljivo i videćete koji su to hodajući kompleksi od ljudi.

  • persida says:

   Risto, neki od tvojih komentara bi trebalo da budu objavljeni u knjizi. Smisli naslov i ponudi to nekome, a najbolje je da objavis sam.

 2. Rista says:

  A štos tiče savezne države, ništa ne važi sve do proglašenja i brisanja granica. To gnjavaža jedna grdna. Nadam se da će se usavezovati, ali malo me jede to što su Belorusi pomalo i ono...ko neki Ukrajinci. Nije popularno da se kaže, ali ima toga. I najčešće mislim da Lukašenko to neće uraditi za života nego posmrtno. Oće da bude precednik a to je njemu važnije od bilo kakvog saveza. Smatram da Belorusi ipak neće glasati za savez sa Rusijom, jer i sami Rusi su siti svoga novo kapitalizma a Beloruse to užasava. Beloruske fabrike će preko noći biti rastrgane od ruskih drogiranih oligarha i to je najveća prepreka za ujedinjenje ova dva ruska naroda. A to je i ono što Lukašenka drži prilično uzdržanim. Neće da vidi za života propast svoje države i svega što je sačuvao posle raspada SSSRa. Belorusiji ne gine propas. Sa Zapadom neće dugo preživeti, sa Rusijom će propasti a ako ostane samostalna, uskoro će biti ko Ukrajina ili Srbija. Jedino ako Zapad napadne, ali Zapad neće vojno napasti ni Belorusiju ni Rusiju. Zato im cedi mast natenane, jer Rusija nije u stanju da izvrši preventivni udar. Nije u stanju da se zaštiti, pa to ti je. U Rusiji vladaju svetske demokrate i ljudi koji se slepo smešno drže američkih međunarodnih Zakona i neće doneti takvu odluku nikad. Sve dok ne propadnu a kad propadnu onda više neće ni imati šanse za preventivni udar. (Zapad je jedno vreme planirao da zavede Rusiji Zakon prve bračne noći ali danas nema potrebe. Svaka Ruskinja koja ima imalo šanse, pokušava da prebegne na zapad a to ti je isto ko i Zakon prve bračne noći. Manje srećne Ruskinje se udaju za Kineze koji su vredni i kada ožene Ruskinju ko da su dobili premiju na lutriji)

  • Mama je Sine rista says:

   Tu neki "Rista" jako je uzbuđen jer mu je glava puna ovih sranja, a čovek nema druga posla a vikendom ga puštaju u sanatorijumu da malo čačka po web-u. Ljubi ga majka.

   • persida says:

    Ljubi i tebe majka sto nemas nista da kazes, a kamoli da sastavis tri pismene recenice.

    • Bilo jednom u Ameriki says:

     Ovđe su komentari đevojko nijesu pismeni sastavi, čak ni ti ne pišeš članke poput malog Riste kojeg vala upravo zato niko i ne čita, jer već postoje romani i knjige. Ovđe ne ide ništa pismeno, već nako iz duše ekspresionistički, baš kao i ti što nabacuješ, ali ljubi i tebe majka ćeri jer si drčan proizvod ovog našeg zlog vremena i društva. A tvoj ljubimac risto se nalazi vazda na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i dokazano je isprazan sa svim tim slovnim karakterima.

    • Crna smrča says:

     Ne da ti je pismen Rista, ta on baš uživa da piše, možeš da ga koristiš za administraciju neizrečenih gluposti i pogrešaka. Čuvaj ti njega sejo da ga ne izgubiš, jer on sam sebe ne može naći.

 3. Kulak says:

  Ovo je koliko sam izračunao 18-ti put da Lukašenko i Putin govore da stvaraju saveznu državu.Izgleda da će toga biti još.

  • persida says:

   Putin ce uraditi Lukasenku ono sto mu zeli i Zapad. Nema od zajednicke drzave nista, Putin je u dogovoru sa Zapadom. Jameri mu rekli da namagarci Lukasenka, a da za uzvrat ne bude pljuvan u medijima na dnevnoj bazi nego samo jednom u tri dana. Zapadnjaci su morbidarija i kriminal, ali njihovi ciljevi su jasni i otvoreni. Putin sve radi u rukavicama. U sustini, razlike nema, oni koji imaju moc zele da je i zadrze. A kako je narodu, to njih ne zanima.

   • Suzuki Vitara says:

    Sido nije tebi lako, patis, a foliras se. kao svaki usrasa.

    • persida says:

     Prvo dokazi da ti nisi usrasa, pa da nastavimo.

  • persida says:

   Iz KGB gaca, uskocili u liberalne pidzame. Jos samo da ugrade plasticne sisice.

 4. Srbija cveta says:

  Kupaće se u moru, gackaće po blatu, loviće bele međede po Sibiru, juriće babe penzionerke, ali lakše je zajedno, još samo Srbi sa Kosova da dobiju Ruske pasoše, pa da im se priključimo i mi ostali matori. Valja se.

  • persida says:

   Ruski pasosi su samo za zapadne milionere (Segala, Depardjea...) Srpska sirotinja jer najmanje pozeljna u Rusiji.

 5. Si Ju Leter Aligeder says:

  To je Sojuz Ruskih Respubljiki Rosie i BeloRosie, valja dodati Serbie i ostalie dobronamerne građane sveh mira (celog sveta). Dakle pre nego 2035 Kina zavlada amerikom, zavladaće upravoovaj Sojuz. A umesto kipa slobode dopustiće koreancima da tu postave kip Velikog vođe.

 6. Jedan tamo, ne znaš ga ti says:

  Kakav skup luzera i dokonih penzosa koji su se istripovali da imaju šta da kažu... samo, bežanje sa časova prvopisa nikome nikakvo dobro nije donelo, tako da se i ovim senilnim lujkama, raznim "ristama" i "persidama" surovo sveti kroz nedostatak (bolje reći - potpuno odsustvo) elementarne pismenosti. Obaška što pojma nemaju ni šta bi rekli ni kako bi to iole pravilno napisali. Potvrda pravila - što nepismeniji to dosadniji i naporniji. Jad i čemer. Pa, njih ni komšiluk, ni ukućani ne mogu podneti. Zato i smaraju sve nas ostale. Mole se moderatori da rade svoj posao i ubuduće nas poštede ovolike količine gluposti, nebuloza i smaračine. Makar nedeljom.

 7. Čist je ko Suza says:

  Za ručice pa u hladno vodo mora Barencovog, pa ako ne drhte kad izađu iz vode onda su prava braća spremna za Sojuz. Čim se dete rodi u Rusa treba odmah u ledeno vodo da se bućka da bi se osnažilo. Zato BeloRusi nisu dobijali koronu već samo obojenu revolciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *