ПУТИН И НЕТАНИЈАХУ: Шта са Сиријом после одласка Американаца

PUTIN I NETANIJAHU: Šta sa Sirijom posle odlaska Amerikanaca

4 januara 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom na inicijativu izraelske strane o situaciji u Siriji nakon odluke SAD da izvuku svoju vojsku iz te zemlje.

Kako je saopštila pres služba predsednika Rusije, tokom telefonskog razgovora istaknuta je namera obejih strana da se dovrši borba protiv terorizma kako bi se otvorio put političkom rešavanju situacije u zemlji.Putin i Netanjahu su takođe potvrdili i nameru da pojačaju napore kada je reč o njihovoj koordinaciji, pre svega u vojnom, ali i u diplomatskom smislu.

Podsetimo, sredinom decembra prošle godine predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je ostvarena pobeda nad terorističkom organizacijom DAEŠ u Siriji, kao i da su se stvorili uslovi da vojska SAD napusti tu zemlju.

Nešto kansije je portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila da je Amerika već pokrenula proces povlačenja svojih trupa iz Sirije, ali da pobeda nad terorističkom organizacijom DAEŠ ujedno ne označava i prestanak postojanja međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miraš says:

    Na duže staze muči njega (Netanijahua): Šta će biti sa Izraelom, tačnije kadtad sa Golanom, a posle odlaska Amerikanaca.

  2. Deda Micko says:

    Putin cesce srece Natanjahua i Vucica nego Kabajevu. Pocinjem da brinem da nije i on od onih?????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *