Путин и Русија су преварени – ШОKАНТНА ВЕЛИKА ИГРА

Путин и Русија су преварени – ШОKАНТНА ВЕЛИKА ИГРА

15 маја 2020

Kоронакриза је раскринкала многе контрадикције више него сви медији и написане књиге. Раскринкавање још није готово. Тек смо на почетку.

Овај пут ћемо говорити о чудној промени уређивачке политике изманипулисаних руских медија, као и о њиховој партиципацији у превари Русије и председника Владимира Путина.На самом почетку коронакризе, руски медији су извештавали објективно. Међутим, након првог таласа коронакризе, примећено је да у вестима нешто не штима.

Руски медији који информишу из европских престоница су преко ноћи почели “да заборављају” шта каже друга страна. Појављују се мејнстрим епитети који бацају сумњу на особе које пропитују коронакризу.

Француски професор Дидиер Раул, преко ноћи, од врхунског стручњака за коронавирус, за руске медије постаје контроверзна особа, иако се ништа није променило у његовим изјавама.

Други пример је белоруски председник Александар Лукашенко који је свима одлучно рекао НЕ и одабрао свој пут у решавању коронакризе, без карантина, под мотом “рад и спорт”. Резултат свега: 40 пута мања смртност у Белорусији него у земљама које су карантином избезумиле свој народ.

И овај пут су руски медији остали неми. Лукашенко је све ређе красио насловнице руских медија. Неки су покушали лажним информација да дискредитују белоруског председника. Није им успело, јер аргумената нема, осим субјективних инсинуација. Информације није више могуће прикрити. Логика све избистри. Шта се онда десило?

Kако су Рисија и Путин преварени?

Kао и све друге земље, Русија 12. маја излази из карантина. Бројчано највећи град у Европи, Москва је била највише “погођена” епидемијом коронавируса. Прекид карантина ће започети отварањем индустријских предузећа.

Од самог почетка коронакризе градоначелник Москве Сергеј Собјањин био је против тоталног карантина, што је јавно рекао 8. априла, међутим само два дана касније, 10. априла, “променио” је мишљење.

Поборник карантина и велики критичар градоначелника Москве, био је свима познати западно оријентисани левичар Алексеј Навални, тврдећи да предузете мере нису довољне.

“Мислим да ће се карантин продужити до лета. Динамиком којим напредује коронавирус, засигурно се неће завршити у мају. Видимо да наша влада полако укида само-изолацију и карантинске мере. Све више и више фабрика у московској регији ради, поготово оне стране. Они желе да укину мере карантина, јер не желе људима да дају новац. Желе да их натерају да раде у време када се боримо против епидемије. Мислим да то није добра идеја, јер ни у једној земљи карантин није укинут, због тога он треба да буде продужен до лета”, рекао је Алексеј Навални, 9. априла.

Навалном и његовим западним спонзорима очигледно одговара карантин. Отворено критикују што Русија не дели “хеликоптерски новац“, већ жели да настави пут економског развоја који је Русију извукао из хаоса пре Владимира Путина.

Превара – корак по корак

Сада када је већ све готово, већ се зна да је на одлуку градоначелника Москве Сергеја Собјањина утицао Нил Фергусон са својим упитним математичким моделом.

Фергусон је недавно поднео оставку јер је сматрао да је карантин добар за друге, али не и за њега. Математички модел Фергусона по којем су САД, Русија, Енглеска и друге земље увеле стриктни карантин, показао се упитним.

Фергусон је иначе саветник СЗО-а (Светске здравствене организације), Европске уније, Светске банке, британске и других влада. Постоји веза и с Бил Гејтсом. Kратко речено, пример глобалистичког можданог склопа.

Фергусону су се прикључили прозападни руски научници, тврдећи да дневна прогресија заразе износи 33% у периоду од 18. до 29. априла. Упозоравали су да ће сваких 60 сати у Русији бити дупло више заражених и да ће Русе убрзо стићи судбина Италије и Француске. Kао што то раде манипулатори, “заборавили” су да кажу да се ради о повећању заражених са 106 на 160 тј. 54 више заражених на 12.000.000 Московљана.

Према овој интелектуалној манипулацији, само у Москви би данас имали више од 9.000.000 заражених. Данас број заражених у читавој Русији износи 209.688. Математички модел Фергусона и других експерата се показао тотално погрешним. Можда ипак Фергусон није дао оставку због посете љубавници, већ због кардиналне грешке и штете коју је нанео?

Под притиском прозападних левичарских медија, који су свакодневно тражили чвршћу изолацију и масовно тестирање, градоначелник је изашао с новом проценом од 300.000 заражених, што је био шок.

Чак се и Алексеј Навални питао коју је математичку формулу користио градоначелник Москве јер резултат не одговара стварности. Тог дана градоначелник Москве, под утицајем медија и статистика које су се темељиле на врло малом броју заражених, вероватно је подлегао пропаганди.

Објашњење: Замислите да данас имате једну заражену особу, а након три дана додатне две особе. Дакле повећање је 33% свака два и по дана. По овом математичком моделу читава Планета би била заражена за мање од три месеца.

Нагла промена стратегије

Под утицајем градоначелника Москве, 29. априла председник Владимир Путин мења стратегију. Више нико од руских функционера не излази у јавност. Иако Русија има најбољи систем за биолошку заштиту на свету, Русија преузима француски и италијански модел којег промовишу СЗО и мејнстрим стручњаци. Применом про-западне стратегије, Русија у очима СЗО постаје добар ученик.

Русија је, као добар ученик СЗО-а, друга на свету, с 5.448.463 урађених тестова. На жалост Навалнија и западних ауторитета, резултати откривају погрешне математичке моделе западних експерата и СЗО-а.

Изгледа да коронавирус није тако заразан, како се у почетку сматрало. Русија има вероватну најмању стопу смртности у односу на све западне земље које су примениле строге мере изолације.

Лажи руских ауторитета или незнање?

Руски ауторитети су почели да се губе. Сматрали су да Русија није доживела врхунац епидемије. Руски медији су писали да врхунца епидемије неће бити и да је стање стабилизовано, што нема везе са науком.

Епидемија без почетка, врхунца и краја не постоји. Статистике су ипак откриле праву истину. Док су медији и ауторитети писали о стабилизацији, врхунац епидемије је већ прошао две недељ раније тј. 19. априла када је у Русији детектовано 3.700 новозаражених, а максимални број мртвих је био 29. априла када је умрло 67 особа.

Током овог периода, медији су вршили притисак на ауторитете да приступе што већем броју тестирања. Несвесно или свесно су одржавали епидемију у животу, тражећи што масовнијим тестирањем већ давно прошли врхунац заразе.

Kако оправдати ову грешку?

Свесне своје грешке, власти све више говоре о епидемији без врхунца, како би оправдале наметнуте ригорозне мере русом народу. Руски Министар здравља, знајући да нема епидемије без врхунца заражених, не жели о томе да прича, него говори о односу заражених и оних који су оздравили.

Kод прозападних левичара, које предводи Алексеј Навални, настала је паника. Нису се остварила апокалиптична предвиђања која су предвиђали поборници стриктног карантина, а што би вероватно угрозило просперитет Русије и руског народа.

Хоће ли руска власт признати или не, грешку о увођењу претераних мера, које су им перфидно наметнули западни експерти и СЗО, тотално је небитно. Битно је не упасти изнова у исту клопку код нових, евентуалних епидемија у будућности.

Лукашенко – Путин 2:0

Најтеже ће бити председнику Владимиру Путину који је морао да откаже јавну Параду победе 9. маја, док се Белорусија, на челу са Александром Лукашенком, одлучила на супротно.

Kако ће председник Владимир Путин објаснити свом народу да је политичко и економско управљање кризе у Москви тотални неуспех, знајући да је без карантина у Белорусији од коронавируса умрла 121 особа, велико је питање?

Белоруски модел смета чак и руским медијима. Током параде у Минску 9. маја, руски медији су учинили страшан гаф, у стилу западних мејнстрим медија. Током војне параде, један руски медиј је реализовао репортажу с гробља, интервјуишући особе која су дошле да уреде гробове својих ближњих, наводећи да је Белорусија учинила грешку што свој народ није ставила у карантин. Белорусија је одмах реаговала и избацила овај руски медиј из своје земље.

Пропаст идеје прозападне глобалистичке левице

Пројекат руских левичара да Русију ставе у тотални карантин и наметну универзална примања која би испразнила руске резерве, није успео. Руски Министар финансија Силуанов објаснио је 6. маја зашто “хеликоптерски новац” у Русији није решење. “Рубља није резервна валута што значи да нема могућности континуиране емисије.” Изјава Министра Силуанова даје наду, јер Русија није упала у клопку Запада.

Поука за све

Русија ће се сигурно извући из ове кризе, захваљујући резервама које су створене за време председника Владимира Путина.

Вероватно је научила лекцију за будуће евентуалне кризе. Ако смо ми, мали и небитни Балканци, схватили манипулацију, засигурно је схватила и Русија, која ће знати како да се понаша у сличним ситуацијама.

Писали смо о томе како је Kина одговорила на кризу. Прво је кренула стазама западних земаља, али се одмах адаптирала ситуацији.

Очигледно је схватила манипулацију и карантин ограничила само на Вухан.

Kако објаснити некоме да је страшни коронавирус из Вухана заразио читав свет, а поштедео карантина државу Kину која броји милијарду и по људи? Верујте нам, никако, јер логике нема.

(логицно.цом)

KOMENTARI31 коментара

 1. Риста says:

  И мени је досадило да задњих дана понављам "писао сам о томе". Било нас је сасвим довољно овде да смо успели, иако полако, да утишамо хистерију короне која је распршена по Србији, бар на овим страницама,али није важило за државу Србију. То нисмо успели, нисмо толико моћни. Писао сам да Кина није зауставила производњу и да је само Вухан у карантину а сада чујем и цела губернија а све ради "мира у Свету". Вухан Губернија има 11 милиона становника(податак са интермагазина, ако се не варам) што је за Кину ипак занемариво. Писао сам да је Америка стопирала само одабрану производњу, иако је тога било заиста много, не верујем да је било више од 50%. Једном сам добио одговор "а шта треба да се догоди да би ти поверовао? Да ти се неко из породуце разболе?" Ето докле је ишло слепило већине Срба који су свременом потпуно замукли. Надам се да су схватили. Навео сам мудрост једног нашег мудраца у измењеном облику који је рекао "једва смо успели да убедимо народ да пандемија постоји, а биће нам још теже да их сада разуверимо". Није ми промакло да се један од врсних коментатора на овом порталу који је дубоко веровао у пандемију, на крају потпуно повукао. Људи су почели да схватају. Али, млеко је просуто. Путин ме није баш нешто изненадио, мада сам на моменте помишљао да неће одложити параду. Још пре годин дана сам писао да је Путиново време прошло, уколико се не тргне. А шта би то било прихваћено као трзај, немам појма. Он треба да се тргне а не ја. Не знам више ни шта сам ја писао ни шта су остали писали али се сећам да је било прилично тешко пласирати основну логику која је од почетка напросто урликала "Ако је лек смртоноснији од болести, онда га само ненормалан може предлагати и присиљавати народ да га узима". И ја сам то једном написао, али није моје него сам прочитао код других. И сада онај Кон...Где сте господине Кон? Саће Вучко да вам покаже чија мама црној овци...и да каже јасно и гласно "Јосоно Вучко Грандиозо, слушао сам струку и НИСАМ крив за сва срања што су настала по Србији!" Другим речима, крив је Кон и прелепа пластична докторица.(Вучко, спаси докторицу. Немо њу, није она крива) Лудница тек почиње да се зида. Не само у Србији.

  • Гром says:

   Већ годинама је било извесно пуцање балона светске привреде засноване на новцу штампаном без покрића. То се и десило око 20.02.2020. међутим пошто је то било очигледно и глобалистима вероватно су корумпирану СЗО навели да прогласи пандемију и наложи затварање свега тако да за кризу буде оптужен нови вирус који је вероватно ГМО а не они. Но, можда је заиста дошло до договора будућег светског троугла Кине, Русије и САД да пристану на ту игру али да свет буде престројен у неминовно стање мултиполарности.

 2. Zaliv says:

  Ne moze neko da propituje bolest i dovodi je u pitanje, jel to ovde neko pokusava da nam kaze kako su najmocniji ljudi na planeti pogresno informisani? Budalastina! Prosecni ljudi i ljudi koji nisu kadri nesto da prihvate radije se lepe za nekakve teorije zavera umesto cinjenica a mediji tj internet to dizu na jedan mnogo visi nivo i mnogi dodju do zakljucka da nije u pitanju virus vec nesto drugo ....ajte molim vas. U normalnim zemljama se takve budalastine sankcionisu jer dovode do problema u drustvu tj do smrti i bolesti, mnogi zaboravljaju da svaki zarazeni cak i kad se oporavi ima brojne probleme a njih oko 20% fatalne u narednih nekoliko godina. Slusajte doktore a ne nekakve budale, i kad slusate doktore ne tumacite kako vama odgovara vec onako kako je receno i ne izvlacite iz konteksta stvari kako bi opet eto opravdali nekakvu teoriju zavere

  • test01 says:

   Koja si ti botina i moron - nevidjeno.... ali takvi su potrbni sekti i diktatoru!

   • persida says:

    Kad ne umes da mislis i da sastavis dve povezane recenice, a ti opsuj, zgazi, noz izvadi… da pokazes koliko si pametan.

   • persida says:

    Gornji komentar je budalastina, ali se ne slazem sa nacinom na koji si mu odgovorio.

   • Косовац says:

    @ test01, …..Добро си му одговорио. Шта, да неко лобира за СЗО, а остали да му титрају јајца?

  • branicevac says:

   da samo sto ja radim na prijemnom odeljenju jedne od najvecih bolnica u Becu i mi za sve vreme ove GLOBALNE HISTERICNE PSIHOZE"ne dozivesmo ni jednog mrtvaka!?Ili u bolnici koja ima 15 spratova sa starom zgradom plus od 4 sprata i novom zfradom od 6 spratova NI JEDAN LEKAR I SESTRA I BILO KO DRUGI NISU SE RAZBOLELI LETALNO ILI TESKO CAK STA VISE NEMA ZARAZENIH!?Treba da verujem da sam i ja i moje sve kolege i lekari tako SUPER perfektni u profilaksi da smo neunistivi i nedodirljivi!Upravo ta rec"TEORIJA ZAVERE" je floskula koju su izmislili ti koji upravo i zele da vladaju VASIM umovima i koji su doveli do ove GLOBALNE HISTERICNE PSIHOZE!Dosta vise sa lazima!DOSTA!

  • šiško says:

   "Draga, kome više veruješ? Svojim očima ili meni?"

 3. Косовац says:

  Значи, Русија и Путин су преварени. Прешли су их као папир дупе.

  • Slobodanka says:

   Nemam cifre, ali čini mi se da će veću štetu Rusiji napraviti niske cene nafte. Niske cene nafte će trajati dve godine, a u Rusiji je mera neradnih dana trajala malo više od mesec dana, s tim da nisu svuda obustavili proizvodnju. Čim je S.Arabija na OPEK-u minirala novi sporazum o smanjenoj proizvodji nafte što je još više doprinelo padu cene nafte bilo je sumnjivo da Zapad opet nastoji da oslabi Rusiju slično kao nekad bivši SSSR u godinama pre raspada. Isto je tada S. Arabija omogućila da cene nafte budu niske.

  • persida says:

   Pisem vec godinama da je Putin globalisticki igrac koji se ne moze smatrati ruskim patriotom. Njegova genijalnost je sto se prikazao kao suverenista i sto mu milioni veruju. To je svakako talenat, ali iza lazne slike ne ostaje nista osim saznanje o tome ko je stvarno bio. Za nekih pet godina i deca ce se smejati putinomaniji.

   • Косовац says:

    @ persida, …..Да је Путин глобалистички играч, у праву си 50%. Такође је 50% могућност да Путин није глобалистички играч. Наравно, какав је играч, још нико са стране није сазнао, па ни ти. Али то није разлог да форсираш овакве лажне сорошоидне наслове да су Путин и Русија у овом случају преварени. Зато морам да реагујем и да приметим да сте их заиста преварили, али као папир дупе.

    • persida says:

     Pravoslavne metafore zadrzi za liturgiju. Takodje i kult licnosti koji je u potpunom sukobu sa hriscanstvom koje toboze propovedas. Dao si mi nevidjeni kompliment svojim priznanjem da je Putin mozda globalista (kako velis 50 posto). Pre samo dve godine niko ovde, a kamoli ti, ne bi dozvolio ni pet posto takve mogucnsti. Drago mi je da cak i oni zaslepljeni kultom licnosti polako otvaraju oci. Nikada nisam rekla da je Putin prevaren, naprotiv -- tvrdim da Putin laze i obmanjuje Ruse po istom modelu kao i Vucic Srbe. I ne podmeci mi idiota Sorosa kad sam o njemu napisala stotine negativnih komenatara sto svako moze da proveri.

     • Milan says:

      Nisi dobila kompliment, nego to godi tvom samoljublju (taštini). Kosovac je na osnovu znanja iz verovatnoće očekivanih dogadjaja pretpostavio da je za prvu mogućnost verovatnoća 50% i za drugu mogućnost da verovatnoća je 50%. Mada to nije sigurno te zato se ogradio od te pretpostavke rečima "da niko sa strane to nije saznao pa ni ti".

   • Mile says:

    Gde su ti činjenice za takvu ocenu? Gde je Rusija, a gde je Srbija po geografskoj udaljenosti i po sposobnostima pa ti odavde da budeš potkovana informacijama. Verovatno kad se nakonzumiraš belog praha kao Čeda prašak, e onda postaješ svevideća.

  • Slobodanka says:

   Kosovac, ima još nešto veoma zanimljivo kad se porede Rusija i Belorusija. U Rusiji zasad je izgleda samo nad Moskvom postavljena 5g mreža, a ona je i najviše zaražena u Rusiji, dok nad Belorusijom nema 5 g mreže. Ni nad Slovačkom nema 5g mreže, a ona je najmanje pogodjena ovom epidemijom u Evropi. Ni nad Ukrajinom nema 5g, a ona je isto medju slabije zaraženim. Dok Španija, Italija, Švajcarska, Austrija, Nemačka, Francuska, V.Britanija su prilično pokrivene 5g mrežom i prikazale su da su najviše zaražene covidom-19. Mreža 5g se vidi na www.nperf.com/sr/map/5g .

  • Slobodanka says:

   Na toj mapi se vidi da je SAD najviše pokrivena 5g mrežom, a oni imaju i najviše zaraženih i žrtava.

   • Slobodanka says:

    E sad oko te 5g mreže igraju se velike igre. Kao prvo bez saradnje sa kineskim Huavejom ne mogu da je postave. Dakle razni podaci, kao i ovi podaci o zaraženosti i smrtnosti od coida-19, mogu biti namerno nafrizirani da bi širili strah od te mreže. Strahom se ljudi odlično kontrolišu. Zatim ima već nasilnog rušenja 5g mreže tamo gde je već postavljena te i na taj način kao da vrše pritisak na Kinu. Ko bi sad znao šta je ovo zapravo? Shvatićemo sve, ali ne odmah nego kasnije.

 4. Риста says:

  Нема теорија завере у неверовању у пандемију. Ја нисам никада написао да је корона теорија завере али пандемије уопште није било. И даље има људи који ништа нису видели а најмање пандемију али слепо верују лекарима који данас брутално пљачкају људе а послушни су пијуни фармако мафије. Лекари више нису оно што су били. Њихова чувена заклетва је мртва. Њихов циљ је новац а не лечење људи. Има часних лекара али од тих часних само је један мањи број успео да се пробије у јавност и то краткотрајно. Чак и ја верујем да корона постоји али пандемије није било. Чак ни епидемије на светском нивоу нивоу није било. Можда била нека епидемија локалног карактера, али светског није. Мора да сте били закључани иза челичних врата са закуцаним прозорима и зато немате појма да је пола људи радило исто као и увек. Зато немате појма да у већини човечанства производња није заустављена ни напола а да нико од тих радника није добио пандемију короне. Нису ни сви дебело обавештени политичари реаговали једнако. Другим речима, не лупајте глупости. Савим довољноо смо се наслушали којекаквих идиотлука за два месеца. Ја верујеми да корона постоји већ дуже времена и да је може бити модификована али ме то не окупира. Постоји. А пошто постоји и није прошла, останите изоловани до краја живота. Тих вируса грипа има на све стране од када човек постоји а ми глупави људи живимо са њима цело време. Понекад и умремо од тих вируса. Пошто ви нисте глупи а и ја вам потврђујем да корона постоји, ви заиста треба да се изолујете до краја живота јер корона као ни остали вируси грипа вероватно неће никад нестати. Останите сигурни и изоловани и слушајте лекаре. Ускоро ће вам донети вакцине. Спремите паре и будите дарежљиви. То се од таквих и очекује. Онако, само за вас. Слепо веровање је основа глупости. А има вас подоста.

 5. persida says:

  Srbi vole da budu u ropstvu (karantinu). Ako pandemije nema, oni ce se poubijati od tuge jer da zive slobodno i na slobodi ne znaju.

 6. Slobodanka says:

  Po objavljivanju pandemije u Moskvu, koja ima 12,6 miliona stanovnika, ubrzo se vratilo oko 1 milion ruskih povratnika iz zapadne Evrope. Očekivanja su bila da će deo tih povratnika biti širitelji zaraze. Mislim da je to bio glavni razlog zašto su u u Rusiji uvedeni neradni dani i druge mere, naročito u Moskvi i Moskvoskoj oblasti. Imajući u vidu veličinu zemlje i da u nekim regionima uopšte nema zaraze jasno je bilo da cela zemlja ne treba da stane te neradni dani su uvedeni tako da svaki subjekat R.F. (ima ih 85) sam procenjuje da li će i u kojoj meri će primeniti tu meru. Time je ostavljena mogućnost da svuda gde nema zaraze da će privreda nastaviti da radi. Mera neradnih dana, i to kako gde, u Rusiji je primenjivana malo više od mesec dana, od 08 aprila zaključno sa 11.05. ove godine, a niske cene nafte zbog takozvane pandemije trajaće i u 2020 i u 2021 godini. Poseban udar da cene nafte neko vreme budu još niže napravila je Saudijska Arabija. Nemam podatke o ekonomskoj šteti i gubicima po ova dva osnova, ali ovo sa niskom cenom nafte podseća na godine pre raspada sovjetskog saveza kada je isto postojala niska cena nafte. Jeste moguće da takozvana pandemija ima poseban zadatak da naruši i oslabi ekonomiju Rusije. ... Vrh epidemije u Rusiji očekivan je krajem aprila, jeste tada bilo prvih dnevnih podataka o smanjivanju broja zaraženih, ali nije se broj zaraženih umanjivao ni ravnomerno ni brzo. Kako je glavno žarište epidemije u Rusiji Moskva i Moskovska oblast, ima smisla što Parada pobede 09 maja nije održana na uobičajeni način.

 7. šiško says:

  Meni se od početka činilo da Putin ne veruje u ovu pandemiju. Ali ruski politički vrh našao se pred izborom tipa: "ako uzmeš kajaćeš se, ako ne uzmeš opet ćeš se kajati". Da nisu ništa preduzeli, rastrgla bi ih prozapadna opozicija, optužbama ne bi bilo kraja, pogotovu ako ne bi uveli ni masovno testiranje. Tad bi opozicija mogla da licitiraju sa brojevima zaraženih i umrlih reda veličina milioni i stotine hiljada. Zato se Putin odlučio za politički sigurniju varijantu: uvesti pandemijske mere, ali svo vreme pažljivo pratiti šta se dešava u svetu i ukinuti ih što je pre moguće. Nisu oni prevareni i oni koji su ovo sve smislili znali su da ih neće prevariti, ali su hteli da ih dovedu Ruse u nemoguću situaciju da naškode sami sebi, tj. svojoj privredi. Naši političari su takodje znali istinu o koroni, ali njihovi motivi za ovakvo njihovo ponašanje su potpuno drugačiji. Prvo kod njih su ove surove mere bile delom radi sadističkog zadovoljstva par sadista na vrhu države, drugo radi kontrole stanovništva i učvršćivanja vlasti (bar su oni tako verovali), treće radi populističkih predizbornih poena, četvrto radi zarade na švercu medicinske opreme i pribora, peto radi ulagivanja američkoj dubokoj državi. Zato su ove mere kod nas bile toliko drastične, ludačke, nehumane, smišljene da budu nepodnošljive.

 8. Zorana says:

  Sumnjam da je putin prevaren. Po mim misljenju on je u igri sa globalistima i liberalima. Jel stvarno mislite da je putin tako glup da na ovu pricu o kkoroni nasedne, a da istovremeno postoje i doktori koji su celo vreme objasnjavali da je sve prevara?! Ako je putina tako lako prevariti, onda on nije dorastao svojoj ulozi. I da dodam, setite se da je i ovde bilo komentatora koji su gurali tu pricu o koroni. Tu se jasno videlo ko je ko.

  • šiško says:

   Ja isto mislim da Rusi često prihvate igru da bi videli šta zapad tačno hoće i kakve metode primenjuje. Onda kad ito saznaju, kad ih pročitaju mogu mirno da nastave sa svojom politikom. Mudri su to ljudi.

   • Zorana says:

    Jesu. Sa njima nikad ne znas sta rade i zasto. Ko je i sta iz ovoga izvukao, to mi nikad necemo znati.

    • šiško says:

     Hoćemo, saznaćemo, ali onda kad to više ne bude važno. Mi od Rusa treba da naučimo da držimo jezik iza zuba. Mnogo, brate, trtljamo, tj. trtljaju naši političari, ofiraju državne planove, namere, kao i sve ono što nas vredja i boli. Kad naučimo da ćutimo krenuće i nama.

 9. rade says:

  Clanak je prenesen sa Logicno.com,koji je odnedavnp postao zapadni servis.Novinari koji su objektivno pisali kao naprimjer Niko Babic su otisli,a novi su nato i zapadni podobni.Sve sto dolazi sa Logicno je laz i antiruski i antikineski orijentisano.

  • Zorana says:

   Gresis. Taj portal nikako nije antiruski. Nesto si pobrkao.

 10. Crni Petak says:

  Daleko od toga da Putin nešto ne zna ili nije znao, on je samo prihvatio igru sa SZO u nadi da će postići boljitak za Rusiju, Putin je izvanredni diplomata ali i borac. Zapravo je smatrao da bi radi svog učešća trebalo da mu skinu i sankcije, ali ćorak...

 11. Cp6a says:

  Хе, хе, раскокодакали се ковид-идиоти овде, у паузи између два лизања wc-шоље. Колико су запели били, замало да ме убеде да не верујем својим очима. Ако, ако, сад кад је ситуација много боља, слободно кокодачите, интернет примаријуси емеритуси.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u