Путин и Русија су преварени – ШОKАНТНА ВЕЛИKА ИГРА

Putin i Rusija su prevareni – ŠOKANTNA VELIKA IGRA

15 maja 2020

Koronakriza je raskrinkala mnoge kontradikcije više nego svi mediji i napisane knjige. Raskrinkavanje još nije gotovo. Tek smo na početku.

Ovaj put ćemo govoriti o čudnoj promeni uređivačke politike izmanipulisanih ruskih medija, kao i o njihovoj participaciji u prevari Rusije i predsednika Vladimira Putina.Na samom početku koronakrize, ruski mediji su izveštavali objektivno. Međutim, nakon prvog talasa koronakrize, primećeno je da u vestima nešto ne štima.

Ruski mediji koji informišu iz evropskih prestonica su preko noći počeli “da zaboravljaju” šta kaže druga strana. Pojavljuju se mejnstrim epiteti koji bacaju sumnju na osobe koje propituju koronakrizu.

Francuski profesor Didier Raul, preko noći, od vrhunskog stručnjaka za koronavirus, za ruske medije postaje kontroverzna osoba, iako se ništa nije promenilo u njegovim izjavama.

Drugi primer je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko koji je svima odlučno rekao NE i odabrao svoj put u rešavanju koronakrize, bez karantina, pod motom “rad i sport”. Rezultat svega: 40 puta manja smrtnost u Belorusiji nego u zemljama koje su karantinom izbezumile svoj narod.

I ovaj put su ruski mediji ostali nemi. Lukašenko je sve ređe krasio naslovnice ruskih medija. Neki su pokušali lažnim informacija da diskredituju beloruskog predsednika. Nije im uspelo, jer argumenata nema, osim subjektivnih insinuacija. Informacije nije više moguće prikriti. Logika sve izbistri. Šta se onda desilo?

Kako su Risija i Putin prevareni?

Kao i sve druge zemlje, Rusija 12. maja izlazi iz karantina. Brojčano najveći grad u Evropi, Moskva je bila najviše “pogođena” epidemijom koronavirusa. Prekid karantina će započeti otvaranjem industrijskih preduzeća.

Od samog početka koronakrize gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin bio je protiv totalnog karantina, što je javno rekao 8. aprila, međutim samo dva dana kasnije, 10. aprila, “promenio” je mišljenje.

Pobornik karantina i veliki kritičar gradonačelnika Moskve, bio je svima poznati zapadno orijentisani levičar Aleksej Navalni, tvrdeći da preduzete mere nisu dovoljne.

“Mislim da će se karantin produžiti do leta. Dinamikom kojim napreduje koronavirus, zasigurno se neće završiti u maju. Vidimo da naša vlada polako ukida samo-izolaciju i karantinske mere. Sve više i više fabrika u moskovskoj regiji radi, pogotovo one strane. Oni žele da ukinu mere karantina, jer ne žele ljudima da daju novac. Žele da ih nateraju da rade u vreme kada se borimo protiv epidemije. Mislim da to nije dobra ideja, jer ni u jednoj zemlji karantin nije ukinut, zbog toga on treba da bude produžen do leta”, rekao je Aleksej Navalni, 9. aprila.

Navalnom i njegovim zapadnim sponzorima očigledno odgovara karantin. Otvoreno kritikuju što Rusija ne deli “helikopterski novac“, već želi da nastavi put ekonomskog razvoja koji je Rusiju izvukao iz haosa pre Vladimira Putina.

Prevara – korak po korak

Sada kada je već sve gotovo, već se zna da je na odluku gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina uticao Nil Ferguson sa svojim upitnim matematičkim modelom.

Ferguson je nedavno podneo ostavku jer je smatrao da je karantin dobar za druge, ali ne i za njega. Matematički model Fergusona po kojem su SAD, Rusija, Engleska i druge zemlje uvele striktni karantin, pokazao se upitnim.

Ferguson je inače savetnik SZO-a (Svetske zdravstvene organizacije), Evropske unije, Svetske banke, britanske i drugih vlada. Postoji veza i s Bil Gejtsom. Kratko rečeno, primer globalističkog moždanog sklopa.

Fergusonu su se priključili prozapadni ruski naučnici, tvrdeći da dnevna progresija zaraze iznosi 33% u periodu od 18. do 29. aprila. Upozoravali su da će svakih 60 sati u Rusiji biti duplo više zaraženih i da će Ruse ubrzo stići sudbina Italije i Francuske. Kao što to rade manipulatori, “zaboravili” su da kažu da se radi o povećanju zaraženih sa 106 na 160 tj. 54 više zaraženih na 12.000.000 Moskovljana.

Prema ovoj intelektualnoj manipulaciji, samo u Moskvi bi danas imali više od 9.000.000 zaraženih. Danas broj zaraženih u čitavoj Rusiji iznosi 209.688. Matematički model Fergusona i drugih eksperata se pokazao totalno pogrešnim. Možda ipak Ferguson nije dao ostavku zbog posete ljubavnici, već zbog kardinalne greške i štete koju je naneo?

Pod pritiskom prozapadnih levičarskih medija, koji su svakodnevno tražili čvršću izolaciju i masovno testiranje, gradonačelnik je izašao s novom procenom od 300.000 zaraženih, što je bio šok.

Čak se i Aleksej Navalni pitao koju je matematičku formulu koristio gradonačelnik Moskve jer rezultat ne odgovara stvarnosti. Tog dana gradonačelnik Moskve, pod uticajem medija i statistika koje su se temeljile na vrlo malom broju zaraženih, verovatno je podlegao propagandi.

Objašnjenje: Zamislite da danas imate jednu zaraženu osobu, a nakon tri dana dodatne dve osobe. Dakle povećanje je 33% svaka dva i po dana. Po ovom matematičkom modelu čitava Planeta bi bila zaražena za manje od tri meseca.

Nagla promena strategije

Pod uticajem gradonačelnika Moskve, 29. aprila predsednik Vladimir Putin menja strategiju. Više niko od ruskih funkcionera ne izlazi u javnost. Iako Rusija ima najbolji sistem za biološku zaštitu na svetu, Rusija preuzima francuski i italijanski model kojeg promovišu SZO i mejnstrim stručnjaci. Primenom pro-zapadne strategije, Rusija u očima SZO postaje dobar učenik.

Rusija je, kao dobar učenik SZO-a, druga na svetu, s 5.448.463 urađenih testova. Na žalost Navalnija i zapadnih autoriteta, rezultati otkrivaju pogrešne matematičke modele zapadnih eksperata i SZO-a.

Izgleda da koronavirus nije tako zarazan, kako se u početku smatralo. Rusija ima verovatnu najmanju stopu smrtnosti u odnosu na sve zapadne zemlje koje su primenile stroge mere izolacije.

Laži ruskih autoriteta ili neznanje?

Ruski autoriteti su počeli da se gube. Smatrali su da Rusija nije doživela vrhunac epidemije. Ruski mediji su pisali da vrhunca epidemije neće biti i da je stanje stabilizovano, što nema veze sa naukom.

Epidemija bez početka, vrhunca i kraja ne postoji. Statistike su ipak otkrile pravu istinu. Dok su mediji i autoriteti pisali o stabilizaciji, vrhunac epidemije je već prošao dve nedelj ranije tj. 19. aprila kada je u Rusiji detektovano 3.700 novozaraženih, a maksimalni broj mrtvih je bio 29. aprila kada je umrlo 67 osoba.

Tokom ovog perioda, mediji su vršili pritisak na autoritete da pristupe što većem broju testiranja. Nesvesno ili svesno su održavali epidemiju u životu, tražeći što masovnijim testiranjem već davno prošli vrhunac zaraze.

Kako opravdati ovu grešku?

Svesne svoje greške, vlasti sve više govore o epidemiji bez vrhunca, kako bi opravdale nametnute rigorozne mere rusom narodu. Ruski Ministar zdravlja, znajući da nema epidemije bez vrhunca zaraženih, ne želi o tome da priča, nego govori o odnosu zaraženih i onih koji su ozdravili.

Kod prozapadnih levičara, koje predvodi Aleksej Navalni, nastala je panika. Nisu se ostvarila apokaliptična predviđanja koja su predviđali pobornici striktnog karantina, a što bi verovatno ugrozilo prosperitet Rusije i ruskog naroda.

Hoće li ruska vlast priznati ili ne, grešku o uvođenju preteranih mera, koje su im perfidno nametnuli zapadni eksperti i SZO, totalno je nebitno. Bitno je ne upasti iznova u istu klopku kod novih, eventualnih epidemija u budućnosti.

Lukašenko – Putin 2:0

Najteže će biti predsedniku Vladimiru Putinu koji je morao da otkaže javnu Paradu pobede 9. maja, dok se Belorusija, na čelu sa Aleksandrom Lukašenkom, odlučila na suprotno.

Kako će predsednik Vladimir Putin objasniti svom narodu da je političko i ekonomsko upravljanje krize u Moskvi totalni neuspeh, znajući da je bez karantina u Belorusiji od koronavirusa umrla 121 osoba, veliko je pitanje?

Beloruski model smeta čak i ruskim medijima. Tokom parade u Minsku 9. maja, ruski mediji su učinili strašan gaf, u stilu zapadnih mejnstrim medija. Tokom vojne parade, jedan ruski medij je realizovao reportažu s groblja, intervjuišući osobe koja su došle da urede grobove svojih bližnjih, navodeći da je Belorusija učinila grešku što svoj narod nije stavila u karantin. Belorusija je odmah reagovala i izbacila ovaj ruski medij iz svoje zemlje.

Propast ideje prozapadne globalističke levice

Projekat ruskih levičara da Rusiju stave u totalni karantin i nametnu univerzalna primanja koja bi ispraznila ruske rezerve, nije uspeo. Ruski Ministar finansija Siluanov objasnio je 6. maja zašto “helikopterski novac” u Rusiji nije rešenje. “Rublja nije rezervna valuta što znači da nema mogućnosti kontinuirane emisije.” Izjava Ministra Siluanova daje nadu, jer Rusija nije upala u klopku Zapada.

Pouka za sve

Rusija će se sigurno izvući iz ove krize, zahvaljujući rezervama koje su stvorene za vreme predsednika Vladimira Putina.

Verovatno je naučila lekciju za buduće eventualne krize. Ako smo mi, mali i nebitni Balkanci, shvatili manipulaciju, zasigurno je shvatila i Rusija, koja će znati kako da se ponaša u sličnim situacijama.

Pisali smo o tome kako je Kina odgovorila na krizu. Prvo je krenula stazama zapadnih zemalja, ali se odmah adaptirala situaciji.

Očigledno je shvatila manipulaciju i karantin ograničila samo na Vuhan.

Kako objasniti nekome da je strašni koronavirus iz Vuhana zarazio čitav svet, a poštedeo karantina državu Kinu koja broji milijardu i po ljudi? Verujte nam, nikako, jer logike nema.

(logicno.com)

KOMENTARI31 komentara

 1. Rista says:

  I meni je dosadilo da zadnjih dana ponavljam "pisao sam o tome". Bilo nas je sasvim dovoljno ovde da smo uspeli, iako polako, da utišamo histeriju korone koja je raspršena po Srbiji, bar na ovim stranicama,ali nije važilo za državu Srbiju. To nismo uspeli, nismo toliko moćni. Pisao sam da Kina nije zaustavila proizvodnju i da je samo Vuhan u karantinu a sada čujem i cela gubernija a sve radi "mira u Svetu". Vuhan Gubernija ima 11 miliona stanovnika(podatak sa intermagazina, ako se ne varam) što je za Kinu ipak zanemarivo. Pisao sam da je Amerika stopirala samo odabranu proizvodnju, iako je toga bilo zaista mnogo, ne verujem da je bilo više od 50%. Jednom sam dobio odgovor "a šta treba da se dogodi da bi ti poverovao? Da ti se neko iz poroduce razbole?" Eto dokle je išlo slepilo većine Srba koji su svremenom potpuno zamukli. Nadam se da su shvatili. Naveo sam mudrost jednog našeg mudraca u izmenjenom obliku koji je rekao "jedva smo uspeli da ubedimo narod da pandemija postoji, a biće nam još teže da ih sada razuverimo". Nije mi promaklo da se jedan od vrsnih komentatora na ovom portalu koji je duboko verovao u pandemiju, na kraju potpuno povukao. Ljudi su počeli da shvataju. Ali, mleko je prosuto. Putin me nije baš nešto iznenadio, mada sam na momente pomišljao da neće odložiti paradu. Još pre godin dana sam pisao da je Putinovo vreme prošlo, ukoliko se ne trgne. A šta bi to bilo prihvaćeno kao trzaj, nemam pojma. On treba da se trgne a ne ja. Ne znam više ni šta sam ja pisao ni šta su ostali pisali ali se sećam da je bilo prilično teško plasirati osnovnu logiku koja je od početka naprosto urlikala "Ako je lek smrtonosniji od bolesti, onda ga samo nenormalan može predlagati i prisiljavati narod da ga uzima". I ja sam to jednom napisao, ali nije moje nego sam pročitao kod drugih. I sada onaj Kon...Gde ste gospodine Kon? Saće Vučko da vam pokaže čija mama crnoj ovci...i da kaže jasno i glasno "Josono Vučko Grandiozo, slušao sam struku i NISAM kriv za sva sranja što su nastala po Srbiji!" Drugim rečima, kriv je Kon i prelepa plastična doktorica.(Vučko, spasi doktoricu. Nemo nju, nije ona kriva) Ludnica tek počinje da se zida. Ne samo u Srbiji.

  • Grom says:

   Već godinama je bilo izvesno pucanje balona svetske privrede zasnovane na novcu štampanom bez pokrića. To se i desilo oko 20.02.2020. međutim pošto je to bilo očigledno i globalistima verovatno su korumpiranu SZO naveli da proglasi pandemiju i naloži zatvaranje svega tako da za krizu bude optužen novi virus koji je verovatno GMO a ne oni. No, možda je zaista došlo do dogovora budućeg svetskog trougla Kine, Rusije i SAD da pristanu na tu igru ali da svet bude prestrojen u neminovno stanje multipolarnosti.

 2. Zaliv says:

  Ne moze neko da propituje bolest i dovodi je u pitanje, jel to ovde neko pokusava da nam kaze kako su najmocniji ljudi na planeti pogresno informisani? Budalastina! Prosecni ljudi i ljudi koji nisu kadri nesto da prihvate radije se lepe za nekakve teorije zavera umesto cinjenica a mediji tj internet to dizu na jedan mnogo visi nivo i mnogi dodju do zakljucka da nije u pitanju virus vec nesto drugo ....ajte molim vas. U normalnim zemljama se takve budalastine sankcionisu jer dovode do problema u drustvu tj do smrti i bolesti, mnogi zaboravljaju da svaki zarazeni cak i kad se oporavi ima brojne probleme a njih oko 20% fatalne u narednih nekoliko godina. Slusajte doktore a ne nekakve budale, i kad slusate doktore ne tumacite kako vama odgovara vec onako kako je receno i ne izvlacite iz konteksta stvari kako bi opet eto opravdali nekakvu teoriju zavere

  • test01 says:

   Koja si ti botina i moron - nevidjeno.... ali takvi su potrbni sekti i diktatoru!

   • persida says:

    Kad ne umes da mislis i da sastavis dve povezane recenice, a ti opsuj, zgazi, noz izvadi… da pokazes koliko si pametan.

   • persida says:

    Gornji komentar je budalastina, ali se ne slazem sa nacinom na koji si mu odgovorio.

   • Kosovac says:

    @ test01, …..Dobro si mu odgovorio. Šta, da neko lobira za SZO, a ostali da mu titraju jajca?

  • branicevac says:

   da samo sto ja radim na prijemnom odeljenju jedne od najvecih bolnica u Becu i mi za sve vreme ove GLOBALNE HISTERICNE PSIHOZE"ne dozivesmo ni jednog mrtvaka!?Ili u bolnici koja ima 15 spratova sa starom zgradom plus od 4 sprata i novom zfradom od 6 spratova NI JEDAN LEKAR I SESTRA I BILO KO DRUGI NISU SE RAZBOLELI LETALNO ILI TESKO CAK STA VISE NEMA ZARAZENIH!?Treba da verujem da sam i ja i moje sve kolege i lekari tako SUPER perfektni u profilaksi da smo neunistivi i nedodirljivi!Upravo ta rec"TEORIJA ZAVERE" je floskula koju su izmislili ti koji upravo i zele da vladaju VASIM umovima i koji su doveli do ove GLOBALNE HISTERICNE PSIHOZE!Dosta vise sa lazima!DOSTA!

  • šiško says:

   "Draga, kome više veruješ? Svojim očima ili meni?"

 3. Kosovac says:

  Znači, Rusija i Putin su prevareni. Prešli su ih kao papir dupe.

  • Slobodanka says:

   Nemam cifre, ali čini mi se da će veću štetu Rusiji napraviti niske cene nafte. Niske cene nafte će trajati dve godine, a u Rusiji je mera neradnih dana trajala malo više od mesec dana, s tim da nisu svuda obustavili proizvodnju. Čim je S.Arabija na OPEK-u minirala novi sporazum o smanjenoj proizvodji nafte što je još više doprinelo padu cene nafte bilo je sumnjivo da Zapad opet nastoji da oslabi Rusiju slično kao nekad bivši SSSR u godinama pre raspada. Isto je tada S. Arabija omogućila da cene nafte budu niske.

  • persida says:

   Pisem vec godinama da je Putin globalisticki igrac koji se ne moze smatrati ruskim patriotom. Njegova genijalnost je sto se prikazao kao suverenista i sto mu milioni veruju. To je svakako talenat, ali iza lazne slike ne ostaje nista osim saznanje o tome ko je stvarno bio. Za nekih pet godina i deca ce se smejati putinomaniji.

   • Kosovac says:

    @ persida, …..Da je Putin globalistički igrač, u pravu si 50%. Takođe je 50% mogućnost da Putin nije globalistički igrač. Naravno, kakav je igrač, još niko sa strane nije saznao, pa ni ti. Ali to nije razlog da forsiraš ovakve lažne sorošoidne naslove da su Putin i Rusija u ovom slučaju prevareni. Zato moram da reagujem i da primetim da ste ih zaista prevarili, ali kao papir dupe.

    • persida says:

     Pravoslavne metafore zadrzi za liturgiju. Takodje i kult licnosti koji je u potpunom sukobu sa hriscanstvom koje toboze propovedas. Dao si mi nevidjeni kompliment svojim priznanjem da je Putin mozda globalista (kako velis 50 posto). Pre samo dve godine niko ovde, a kamoli ti, ne bi dozvolio ni pet posto takve mogucnsti. Drago mi je da cak i oni zaslepljeni kultom licnosti polako otvaraju oci. Nikada nisam rekla da je Putin prevaren, naprotiv -- tvrdim da Putin laze i obmanjuje Ruse po istom modelu kao i Vucic Srbe. I ne podmeci mi idiota Sorosa kad sam o njemu napisala stotine negativnih komenatara sto svako moze da proveri.

     • Milan says:

      Nisi dobila kompliment, nego to godi tvom samoljublju (taštini). Kosovac je na osnovu znanja iz verovatnoće očekivanih dogadjaja pretpostavio da je za prvu mogućnost verovatnoća 50% i za drugu mogućnost da verovatnoća je 50%. Mada to nije sigurno te zato se ogradio od te pretpostavke rečima "da niko sa strane to nije saznao pa ni ti".

   • Mile says:

    Gde su ti činjenice za takvu ocenu? Gde je Rusija, a gde je Srbija po geografskoj udaljenosti i po sposobnostima pa ti odavde da budeš potkovana informacijama. Verovatno kad se nakonzumiraš belog praha kao Čeda prašak, e onda postaješ svevideća.

  • Slobodanka says:

   Kosovac, ima još nešto veoma zanimljivo kad se porede Rusija i Belorusija. U Rusiji zasad je izgleda samo nad Moskvom postavljena 5g mreža, a ona je i najviše zaražena u Rusiji, dok nad Belorusijom nema 5 g mreže. Ni nad Slovačkom nema 5g mreže, a ona je najmanje pogodjena ovom epidemijom u Evropi. Ni nad Ukrajinom nema 5g, a ona je isto medju slabije zaraženim. Dok Španija, Italija, Švajcarska, Austrija, Nemačka, Francuska, V.Britanija su prilično pokrivene 5g mrežom i prikazale su da su najviše zaražene covidom-19. Mreža 5g se vidi na www.nperf.com/sr/map/5g .

  • Slobodanka says:

   Na toj mapi se vidi da je SAD najviše pokrivena 5g mrežom, a oni imaju i najviše zaraženih i žrtava.

   • Slobodanka says:

    E sad oko te 5g mreže igraju se velike igre. Kao prvo bez saradnje sa kineskim Huavejom ne mogu da je postave. Dakle razni podaci, kao i ovi podaci o zaraženosti i smrtnosti od coida-19, mogu biti namerno nafrizirani da bi širili strah od te mreže. Strahom se ljudi odlično kontrolišu. Zatim ima već nasilnog rušenja 5g mreže tamo gde je već postavljena te i na taj način kao da vrše pritisak na Kinu. Ko bi sad znao šta je ovo zapravo? Shvatićemo sve, ali ne odmah nego kasnije.

 4. Rista says:

  Nema teorija zavere u neverovanju u pandemiju. Ja nisam nikada napisao da je korona teorija zavere ali pandemije uopšte nije bilo. I dalje ima ljudi koji ništa nisu videli a najmanje pandemiju ali slepo veruju lekarima koji danas brutalno pljačkaju ljude a poslušni su pijuni farmako mafije. Lekari više nisu ono što su bili. Njihova čuvena zakletva je mrtva. Njihov cilj je novac a ne lečenje ljudi. Ima časnih lekara ali od tih časnih samo je jedan manji broj uspeo da se probije u javnost i to kratkotrajno. Čak i ja verujem da korona postoji ali pandemije nije bilo. Čak ni epidemije na svetskom nivou nivou nije bilo. Možda bila neka epidemija lokalnog karaktera, ali svetskog nije. Mora da ste bili zaključani iza čeličnih vrata sa zakucanim prozorima i zato nemate pojma da je pola ljudi radilo isto kao i uvek. Zato nemate pojma da u većini čovečanstva proizvodnja nije zaustavljena ni napola a da niko od tih radnika nije dobio pandemiju korone. Nisu ni svi debelo obavešteni političari reagovali jednako. Drugim rečima, ne lupajte gluposti. Savim dovoljnoo smo se naslušali kojekakvih idiotluka za dva meseca. Ja verujemi da korona postoji već duže vremena i da je može biti modifikovana ali me to ne okupira. Postoji. A pošto postoji i nije prošla, ostanite izolovani do kraja života. Tih virusa gripa ima na sve strane od kada čovek postoji a mi glupavi ljudi živimo sa njima celo vreme. Ponekad i umremo od tih virusa. Pošto vi niste glupi a i ja vam potvrđujem da korona postoji, vi zaista treba da se izolujete do kraja života jer korona kao ni ostali virusi gripa verovatno neće nikad nestati. Ostanite sigurni i izolovani i slušajte lekare. Uskoro će vam doneti vakcine. Spremite pare i budite darežljivi. To se od takvih i očekuje. Onako, samo za vas. Slepo verovanje je osnova gluposti. A ima vas podosta.

 5. persida says:

  Srbi vole da budu u ropstvu (karantinu). Ako pandemije nema, oni ce se poubijati od tuge jer da zive slobodno i na slobodi ne znaju.

 6. Slobodanka says:

  Po objavljivanju pandemije u Moskvu, koja ima 12,6 miliona stanovnika, ubrzo se vratilo oko 1 milion ruskih povratnika iz zapadne Evrope. Očekivanja su bila da će deo tih povratnika biti širitelji zaraze. Mislim da je to bio glavni razlog zašto su u u Rusiji uvedeni neradni dani i druge mere, naročito u Moskvi i Moskvoskoj oblasti. Imajući u vidu veličinu zemlje i da u nekim regionima uopšte nema zaraze jasno je bilo da cela zemlja ne treba da stane te neradni dani su uvedeni tako da svaki subjekat R.F. (ima ih 85) sam procenjuje da li će i u kojoj meri će primeniti tu meru. Time je ostavljena mogućnost da svuda gde nema zaraze da će privreda nastaviti da radi. Mera neradnih dana, i to kako gde, u Rusiji je primenjivana malo više od mesec dana, od 08 aprila zaključno sa 11.05. ove godine, a niske cene nafte zbog takozvane pandemije trajaće i u 2020 i u 2021 godini. Poseban udar da cene nafte neko vreme budu još niže napravila je Saudijska Arabija. Nemam podatke o ekonomskoj šteti i gubicima po ova dva osnova, ali ovo sa niskom cenom nafte podseća na godine pre raspada sovjetskog saveza kada je isto postojala niska cena nafte. Jeste moguće da takozvana pandemija ima poseban zadatak da naruši i oslabi ekonomiju Rusije. ... Vrh epidemije u Rusiji očekivan je krajem aprila, jeste tada bilo prvih dnevnih podataka o smanjivanju broja zaraženih, ali nije se broj zaraženih umanjivao ni ravnomerno ni brzo. Kako je glavno žarište epidemije u Rusiji Moskva i Moskovska oblast, ima smisla što Parada pobede 09 maja nije održana na uobičajeni način.

 7. šiško says:

  Meni se od početka činilo da Putin ne veruje u ovu pandemiju. Ali ruski politički vrh našao se pred izborom tipa: "ako uzmeš kajaćeš se, ako ne uzmeš opet ćeš se kajati". Da nisu ništa preduzeli, rastrgla bi ih prozapadna opozicija, optužbama ne bi bilo kraja, pogotovu ako ne bi uveli ni masovno testiranje. Tad bi opozicija mogla da licitiraju sa brojevima zaraženih i umrlih reda veličina milioni i stotine hiljada. Zato se Putin odlučio za politički sigurniju varijantu: uvesti pandemijske mere, ali svo vreme pažljivo pratiti šta se dešava u svetu i ukinuti ih što je pre moguće. Nisu oni prevareni i oni koji su ovo sve smislili znali su da ih neće prevariti, ali su hteli da ih dovedu Ruse u nemoguću situaciju da naškode sami sebi, tj. svojoj privredi. Naši političari su takodje znali istinu o koroni, ali njihovi motivi za ovakvo njihovo ponašanje su potpuno drugačiji. Prvo kod njih su ove surove mere bile delom radi sadističkog zadovoljstva par sadista na vrhu države, drugo radi kontrole stanovništva i učvršćivanja vlasti (bar su oni tako verovali), treće radi populističkih predizbornih poena, četvrto radi zarade na švercu medicinske opreme i pribora, peto radi ulagivanja američkoj dubokoj državi. Zato su ove mere kod nas bile toliko drastične, ludačke, nehumane, smišljene da budu nepodnošljive.

 8. Zorana says:

  Sumnjam da je putin prevaren. Po mim misljenju on je u igri sa globalistima i liberalima. Jel stvarno mislite da je putin tako glup da na ovu pricu o kkoroni nasedne, a da istovremeno postoje i doktori koji su celo vreme objasnjavali da je sve prevara?! Ako je putina tako lako prevariti, onda on nije dorastao svojoj ulozi. I da dodam, setite se da je i ovde bilo komentatora koji su gurali tu pricu o koroni. Tu se jasno videlo ko je ko.

  • šiško says:

   Ja isto mislim da Rusi često prihvate igru da bi videli šta zapad tačno hoće i kakve metode primenjuje. Onda kad ito saznaju, kad ih pročitaju mogu mirno da nastave sa svojom politikom. Mudri su to ljudi.

   • Zorana says:

    Jesu. Sa njima nikad ne znas sta rade i zasto. Ko je i sta iz ovoga izvukao, to mi nikad necemo znati.

    • šiško says:

     Hoćemo, saznaćemo, ali onda kad to više ne bude važno. Mi od Rusa treba da naučimo da držimo jezik iza zuba. Mnogo, brate, trtljamo, tj. trtljaju naši političari, ofiraju državne planove, namere, kao i sve ono što nas vredja i boli. Kad naučimo da ćutimo krenuće i nama.

 9. rade says:

  Clanak je prenesen sa Logicno.com,koji je odnedavnp postao zapadni servis.Novinari koji su objektivno pisali kao naprimjer Niko Babic su otisli,a novi su nato i zapadni podobni.Sve sto dolazi sa Logicno je laz i antiruski i antikineski orijentisano.

  • Zorana says:

   Gresis. Taj portal nikako nije antiruski. Nesto si pobrkao.

 10. Crni Petak says:

  Daleko od toga da Putin nešto ne zna ili nije znao, on je samo prihvatio igru sa SZO u nadi da će postići boljitak za Rusiju, Putin je izvanredni diplomata ali i borac. Zapravo je smatrao da bi radi svog učešća trebalo da mu skinu i sankcije, ali ćorak...

 11. Cp6a says:

  He, he, raskokodakali se kovid-idioti ovde, u pauzi između dva lizanja wc-šolje. Koliko su zapeli bili, zamalo da me ubede da ne verujem svojim očima. Ako, ako, sad kad je situacija mnogo bolja, slobodno kokodačite, internet primarijusi emeritusi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *