ПУТИН ИМА КЕЦА У РУКАВУ: Ово може постати ново моћно оружје Русије!

PUTIN IMA KECA U RUKAVU: Ovo može postati novo moćno oružje Rusije!

4 februara 2019

Radi se o prototipu ruske višenamenske letelice bez posade. Na dijagramu se može videti kako će bespilotna letelica biti poslata u orbitu i kako će se vratiti na Zemlju koristeći padobrane.

Ruska fondacija Skolkovo je ranije saopštila da će bespilotna letelica, koju razvija Međunarodna naučna optička mreža (ISON) za rusku državnu svemirsku korporaciju Roskosmos, imati svoj sopstveni pogon, ali će prototip u prvoj fazi razvoja poletati sa nosača.Generalni direktor ISON-a Juri Bakvalov izjavio je da će bespilotna letelica biti sastavljena od delova i komponenti proizvedenih samo u Rusiji, dok će njegov motor biti isti kao i onaj za rakete “Briz M-14D30”. Prema Bakvalovu, za 2023. godinu planirano je pet testova prototipa bespilotne letelice M-55 koje koriste avion za geofizička istraživanja.

Očekuje se da će letelica biti u mogućnosti da dostigne visinu do 160 kilometara (99 milja) brzinom od 7 maha. Svaki od ovih hipersoničnih svemirskih bespilotnih letelica može izvršiti najmanje 50 letova.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. A akoM says:

    Keca u rukavu imaju i USA,replike UFO-a i njihove tehnologije,bar neke!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *