ПУТИН ИМА НОВОГ КЕЦА У РУКАВУ: Русија ће победити Америку на још једном пољу!

PUTIN IMA NOVOG KECA U RUKAVU: Rusija će pobediti Ameriku na još jednom polju!

29 januara 2016

putin-vostocnij (1)Pre nekoliko decenija, kada je SSSR bio na vrhuncu moći, Vostočnij je bio najstrože čuvana tajna Kremlja, sakrivena u dubokoj divljini nepreglednih tajgi. Danas, ta lokacija na dalekom istoku Rusije predstavlja idealno mesto za izgradnju novog lansirnog centra.

Ideju o oživljavanju Vostočnija predstavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, koji tu želi da izgradi novu svemirsku luku.

Vostočnij je od Moskve udaljen sedam sati leta, koliko traje put do najbližeg naseljenog grada Blagoveščenka, nakon čega je potrebno još 90 minuta leta helikopterom preko područja nepregledne divljine kako bi se konačno stiglo do lansirnog centra.


Vostočnij je idealan jer u slučaju neuspešnog lansiranja ne postoji opasnost da raketa ili šatl padnu u naseljeno područje. Ovaj dalekoistočni kosmodrom udaljen je od civilizacije, uključujući i postrojenja i fabrike koji proizvode svemirsku opremu. Svaka raketa do Vostočnija putuje železnicom iz Samare, a put iznosi neverovatnih 6.000 kilometara.

Lansiranje raketa kontrolisaće kompjuter i svega jedna osoba, s obzirom da je ruska tehnologija znatno uznapredovala u odnosu na period sovjetske ere.

Oživljavanje Vostočnija i modernizacija digitalnih sistema i tehnologije predstavljaju ogroman korak za rusku svemirsku industriju.

kosmodrom-vostocnij2Nova raketa „Angara“ zameniće sovjetskog „svemirskog veterana“, raketu „Proton“, koja je izuzetno štetna po okolinu zbog svog toksičnog goriva.

Ono što predstavlja prepreku izgradnji ovakvog centra jeste činjenica da je budžet za svemirske investicije za narednih deset godina prepolovljen, i iznosi „svega“ 14 milijardi dolara.

Ipak, to izgleda ne predstavlja smetnju za Kremlj, koji je najavio lansiranje „Angare“ za početak aprila.

(Blic / BBC)

KOMENTARI12 komentara

 1. Baja says:

  Taman dobro, 90 % Srba šaljemo na put bez povratka hahahahaha.

 2. Batina says:

  Baja, jel ti poznato kako je vas Hitler nazivao? Nije? Nazivao vas je izmet ljudskoga roda.

 3. Baja says:

  Batina zvani papagaj hahahahaha, Očito da imaš kurcšlus u glavi kad ponavljaš jedno te isto. Ako želiš mogu ti ja dati savjet ali nista od tog= Poglup si

 4. Baja says:

  Kad malo bolje razmislim,zaključio sam da ja i Putin kao da smo rod.

 5. Apis says:

  Baja to je tačno! Ti i Putin jeste rod po babine linije. Oboica imate srpsko poreklo i Rogozin sa vama. Čim pre nacrtaj porodično stablo. Kad dođe Putin da se zna koja je tvoja grana.

 6. Baja says:

  Ocu Apise taj čovjek to zaslužuje .

 7. Neću Žvaku Hoću Kusur says:

  ŽIVEO SVEPRAVOSLAVNI CAR VLADIMIR VLADIMIROVIČ PUTIN DOGODINE SRBI SA RUSIMA U ZAGREBU I BEČU

 8. Baja says:

  citao sam da je putin srpskog porjekla? da je srbin i rus valjda mjesani?

 9. Neću Žvaku Hoću Kusur says:

  Takozvani „hrvati“ čitaj >>> rvati su austrougarski konjušari, hitlerov izmet, tursko-iransko odbačeno divlje pleme, anglosaksonsko (američko-britansko) kopile, nato-eu pudlica, švapske sluge, švapska kurva i bili i ostali kmetovi svakog vladara itd. itd. itd. mogao bih do sledeće godine da nabraj ali i ovo je dosta jer na njih trošiti vreme je bezvredno oni su niko i ništa eto to su kurvati, rvati ili ustaše !!! DOGODINE SRBI U SRBSKIM GRADOVIMA KNINU, SPLITU, DUBROVNIKU, SLAVONSKOM BRODU, ZAGREBU I BEČU ŽIVELA VELIKA CARSKA SRBIJA I RUSIJA

 10. Sveti Putin says:

  JA SAM SVETSKA SILA VAŠA JA ĆU NJIMA I KOLJENU PETOM OBJASNITI KO ĆE VLADAT SVETOM ŠEST VEKOVA SAD ĆE BITI NAŠI PRAVOSLAVNI JER MENE SE CEO ISLAM I ZAPAD PLAŠI NEKA ŽIVE RUSIJA I SRBIJA NEKA ŽIVI PRAVOSLAVLJE AMIN CAR PRAVOSLAVNI VLADIMIR VLADIMIROVIČ PUTIN

 11. Istjerivač sotona, lucifera, kurvata, rvata i ostale nekrštene i nevjerničke bagre says:

  DA SE ZNA Ajde satane rvati, kurvati, ustaše, fašisti, zločinci, koljači i ostala bagro nevjernička antiHristova ne kenjajte više po srbskim i pravoslavnim internet stranicama i forumima jer za lucifera ovdje nema mjesta !!! ODBI III SOTONO ODBI III SOTONO ODBI III SOTONO A M I N

 12. Baja says:

  JA SAM BAJA ZABOLE ME JAJA SA RVACKOM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *