ПУТИН ИМА ПЛАН – васкрсава супер пилетину

PUTIN IMA PLAN – vaskrsava super piletinu

30 decembra 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin želi da oživi proizvodnju poletone koja je održala Ruse u doba komunizma.

Projekat je deo mera zaštite od američkih sankcija ali i izazov za uzgajivače koji snabdevaju sve u zemlji.

Posle niza neuspeha koji su bili izazvani i misterioznim izbijanjem ptičijeg gripa, pa uništavanjem 200.000 pilića prošle godine, sovjetski pogoni su konačno spremni za probe, rekao je Vladimir Fišin. Cilj ja da se nadomeste sve prepreke koje stvaraju američke sankccije na pošiljakama jaja i pilića i da to na kraju postane „glavni izvor proteina“ u Rusiji.Podsetimo, SAD su zapretile da će nove sankcije obuhvaitit i hranu. Fišinin je inače bio deo tima specijalista koji su pomogli sovjetskoj nauci o hrani da održi korak sa Zapadom. Uspeli da proizvodnju mesa dovedu do rekordnih nivao tokom devedesetih.

Međutim, onda se Sovjetski Savez raspao, finansiranje je nestalo, a na tržištu su počeli da dominiraju kompanije sa Zapada svojom naprednijom proizvodnjom i tako doveli industriju na ivicu.

Dalje, Kremlj nije zabrinut samo zbog pilića. Domaći uzgajivači i proizvošači govedine, svinjetine i krompira, pa čak i i šećerne repe, takođe zavise od inputa iz SAD i Evrope.

KOMENTARIJedan komentar

  1. A akoM says:

    Jadno je to za jednu državu koja pretendira biti supersila,da nije samodostatna i samostalna ni u osnovnim stvarima,nego ovisi o inputima!Kako je moguće da nemogu imati ni osnovnu poljoprivredno-stočarsku proizvodnju bez inputa iz inozemstva?!?Ne razumijem!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *