ПУТИН ИЗ ПЕКИНГА послао поруку целом свету!

PUTIN IZ PEKINGA poslao poruku celom svetu!

14 maja 2017

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da inicijativa „Pojas i put za medunarodnu saradnju“ koju je pokrenula Kina može da doprinese velikom Evroazijskom partnerstvu i podvukao da ratoborna retorika mora biti napuštena da bi se prevazišla stagnacija u globalnom razvoju.

Putin je u obraćanju na Forumu „Pojas i put za medunarodnu saradnju“ koji je danas otvoren u Pekingu ocenio da bi bilo dobro učešće evropskih partnera u taj projekat ističući da bi balansirano partnerstvo omogućilo da po prvi put u istoriji imamo takvu vrstu saradnje od Pacifika do Atlantskog okeana.

On je rekao da terorizam i višedecenijski regionalni konflikti predstavljaju glavnu pretnju globalnom razvoju.

– U cilju rešavanja tih čvorova trebalo bi da napustimo ratobornu retoriku, međusobno optuživanje koji čine situaciju samo još gorom. Uopšte gledano nijedan od aktuelnih problema ne može biti rešen starim pristupom. Potrebne su sveže ideje koje bi bile oslobođene stereotipa – podvukao je predsednik Rusije.

Putin je takođe ukazao da su mnogi modeli ekonomskog rasta potrošeni jer se brojne zemlje suočavaju sa krizama, a da te krize izazivaju socijalni haos, finansijsku nestabilnost, kreiraju plodno tlo za migracije i međunarodni terorizam.

Predsednik Rusije je rekao da se moramo suočiti sa tim pretnjama i da podržava inicijativu Kine i izrazio uverenje da integracija kroz taj projekat može da doprinese velikom Evroazijskom partnerstvu.

Istorijsko iskustvo puta svile je prema njegovim rečima važno za svet 21. veka koji je suočen sa brojnim ozbiljnim izazovima.

Nakon Putina Forumu su se obratili i predsednik Turske Redžep Taip Erdogan i Generalni sekretar UN Antonio Gutereš koji su takođe podržali inicijativu i istakli da ona otvara nove mogućnosti za ekonomski razvoj i saradnju, ali i međusobno razumevanje po svim drugim pitanjima.

Gutereš je ukazao da povernje u vlade i globalizaciju opada i da je stgoga glavni izazov da se revitalizuje saradnja.

KOMENTARI5 komentara

 1. Mali says:

  Putin je melem za ranu,tracak nade iz kog ce da se razviju promene na svetskom nivou,da zivimo na planeti bez ratovanja.Srcem i emocijama sam uz ovog coveka.Kolektivna misao menja materijalno okruzenje i stvara novi svet.

 2. micky says:

  Bla bla...Glu glu...

 3. Mali says:

  Snaga jake masovne vere je za vecinu ljudi misterija,ali vam kazem,da ako svi Srbi veruju snazno da mogu postati druga Svajcarska ili Japan -vi cete to i postati! Isto tako,ako svi verujete da ce Soros i nevidljive,tajne sile globalizovati svet -tako ce i biti! Nije uopste vazno kako nazivate to verovanje,i pod koju kapu ga stavljate."Oni"to znaju,i na taj nacin koriste i kontrolisu snagu masovne vere.Oduprite se razmisljanju,komentarisanju globalne politike-ignorisite,zanemarite,ne vidite,A UMESTO TOGA SVOJU LIMITIRANU SNAGU FOKUSIRAJTE NA VERU U NAPREDAK SRBIJE,VERUJTE U TO SNAZNO-TAKO CE I BITI.NE DAJTE IM SVOJU ENERGIJU U NJIHOVU KORIST.OD IDEJE,MISLI,VERE POCINJU SVE MATERIJALNE REALIZACIJE STVARNOSTI.

 4. Mali says:

  Izvinjavam se drugim nacijama,isto vazi za sve druge nacije.

 5. goran says:

  U prevodu, za Hrvate: koncentrisite se i prizeljkujte novi Jasenovac i tako ce i biti. To vam porucuje new age filozof, Mali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *