ПУТИН ИЗ ТУРСКЕ ШОКИРАО БРИТАНЦЕ: Сутра ћемо…

PUTIN IZ TURSKE ŠOKIRAO BRITANCE: Sutra ćemo…

4 aprila 2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari izjavio je da očekuje da će 4. aprila, na sednici Izvršnog komiteta Međunarodne organizacije za zaštitu hemijskog oružja biti stavljena tačka na „slučaj Skripalj“.

„Želim da vas informišem, iako smo već govorili o tome. Sutra sazivamo sednicu Izvršnog komiteta Međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja kako bismo rešili tu situaciju na pravi način. Nadam se da će tokom te diskusije biti stavljena tačka na događaj“, rekao je ruski predsednik.

„Supstance slične ’novičoku‘ mogu da budu proizvedene u blizu 20 država“, dodao je on.

„Oni ne mogu da identifikuju državu porekla niti mogu reći da je supstanca proizvedena u Rusiji. U vezi s tim, izaziva iznenađenje brzina sa kojim je pokrenuta antiruska kampanja“, rekao je on.

Rusija želi da učestvuje u istrazi.

Ruski predsednik se na pres-konferenciji sa turskim kolegom dotakao i „Turskog toka“.

„Grade se dva kraka morskog dela gasovoda ’Turski tok‘. Uskoro će početi pripreme za realizaciju kopnenog dela projekta. To će omogućiti da se napuni tržište gasa, kako u Turskoj, tako i u drugim državama jugoistočne Evrope, ako one to požele, i da se poveća energetska bezbednost regiona“, rekao je Putin.

Putin je saopštio da se sa Erdoganom dogovorio da ubrza rokove isporuke sistema S-400 Turskoj.
On ne vidi postojanje negativnih faktora koji bi mogli da prekinu rad na zajedničkim projektima u Turskoj kao što su izgradnja gasovoda „Turski tok“, izgradnja nuklearne elektrane „Akuju“ i isporuka sistema S-400.

Ruski lider je saopštio i da Moskva vodi pregovore o realizaciji „Severnog toka 2“.
„Nadam se da će imati pozitivan epilog.“

Rusija namerava da sarađuje sa Turskom po pitanju Sirije radi očuvanja suvereniteta te zemlje i uništenja terorističkih ćelija, dodao je ruski predsednik.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Bwhaaaaaa...SAH MAT! Britanci su upravo priznali da ne mogu da utvrde odakle je otrov stigao u u zemlju, niti ko ga je proziveo!!? Ali su odmah drugi dan nakon incidenta optuzili Rusiju prije nego sto je istraga pokrenuta! Sto upucuje da je u itanju 100% podvala, Rusija SIGURNO ne bi koristila taj otrov da je htjela da to uradi u svakom slucaju! Zasto bi koristila to? Da skrene paznju na sebe?? Bwhaaaa...Drugo kako Britanci mogu znati da je to Novicok ako ga i sami nemaju? A ako ga imaju odakle im? Rusija bi im to sigurno ne bi dala. Siguran sam da je to 100% false flag operacija od strane nekoga, trece strane NAJVJEROVANTIJE. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *