ПУТИН ИЗАШАО ПРЕД ЈАВНОСТ И ИЗНЕО ДЕТАЉЕ О НАЛАЗИШТИМА ГАСА: Запад шокиран!

PUTIN IZAŠAO PRED JAVNOST I IZNEO DETALJE O NALAZIŠTIMA GASA: Zapad šokiran!

19 marta 2019

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će u sredu biti pokrenuta eksploatacija novog nalazišta gasa na Jamalu, gde se procenjuje da „plavog energenta“ ima toliko da eksploatacija na tom nalazištu može da bude operativna do 2131. godine.

Kako je precizirao, na nalazištu Harasavejskoje, zajedno sa nalazištem Bovanjenko, procenjeno je da ima oko sedam triliona kubnih metara gasa.„Energetski potencijal Rusije je kolosalan. Reč je o planetarnim zalihama gasa“, istakao je on.

Ruski predsednik je dodao i da će eksploataciju gasa na ovom nalazištu vršiti „Gasprom“.

Inače, ovo nalazište pozicionirano je delimično na kopnu, a delimično u akvatoriji Karskog mora. U prvoj fazi je planirano da se godišnje eksploatiše oko 32 milijarde kubnih metara gasa.

U planu je i da se izradi gasovod u dužini od 100 kilometara, kako bi se ovo nalazište priključilo na centralni gasni sistem Ruske Federacije.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. 2131 says:

  Što bi rekao onaj magarac Ivanović, broj dana je: 2131

 2. A akoM says:

  Šteta je što taj plin nemaju pod sobom Britišpetrol ili USA-Šel !Ali još stignu,novac buši gdje bušilica nemre!

  • harry neron says:

   British petrol ima jer su suvlastnici Gasproma, i ot ozbiljni suvlastnici, 20%.

 3. milorad2 says:

  mnogo gasa , manja cena, zakon ponude i potražnje, a TO je ono što boli amerikance, prenaduvane cene nafte i saudijski kartel su njima punile džepove do vrha, a REALNO i nafte i gasa ima za još par stotina godina potrošnje sa ovakvim porastom potrežnje.Nekako mi na pamet pade ona panika ot pre dvadesetak kodina kada su svi "ozbiljno" i "uverljivo" tvrdili da nafte još ima samo do 2030:), i sve je to bilo "naučno" dokazano.KAKO nas lopovi vuku sve za NOS ko VOLOVE bre.25,god plaćamo 8x veću cenu benzina nego što je realno zahvaljujući američkim monopolima, i zato rusi komotno mogu da pumpaju do daske jer to UBUJA nelojalnu konkurenciju koja je na tržđištu realno samo zbog toga što poseduje monopol.Medjutim taj monopol se sada kruni i zato je potebno staviti pod kontrolu što veće zalihe TUDJE nafte da bi se u situaciji pada cena zadržali ISTI prihodi za nezasiti opentagon i vašington, inače NEMA nosačla aviona i novih ratova jer NEMA para:)

  • Kiki NS says:

   A još da je Tesla progurao ideju o besplatnoj struji ... ovi današnji monopolisti NE bi ni postojali

 4. petrovgrad says:

  Da li će zbog tog silnog prirodnog bogatsva Rusi biti bogatiji. Sve dok se Rusi ne oslobode kolonije, to je uzaludno. Rusija je po prirodnim zalihama daleko najbogatija zemqa na svetu. Po standardu je negde 50 u svstu. Zašto je to tako. Belgija, Holandija, Norveška, Švetska, Švajcarska, Kuvajt. Emirati,... su daleko siromašniji po zalihama ali su daleko većim standardom. Svo to nalazište je manje produktivno od jedne štamparije lažnih dolara bez pokrića. Ameri Rusima ogledalce, a Rusi njima dve poluge zlata. Sve je uzaludno. dok ne izbace dolar iz opticaja kao bezvrednu valutu. Više ima pokrića Albanski lek od dolara.Braćo Rusi izbacite dolar i samo trampa sa zapadom. Vi njima energente, oni Vama avione, kamione,automobile,...

  • momo says:

   Zato što ih američki lopovi pljačkaju vjekovima,brini ti za svoj narod i dali mu je lijepo u ovoj demokraciji s pravom glasa al samo ono što se sviđa vladajućima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *