ПУТИН ИЗАШАО ПРЕД ЈАВНОСТ И ОБЈАВИО – ОВО СУ УСЛОВИ РУСИЈЕ ЗА ПРЕКИД РАТА

PUTIN IZAŠAO PRED JAVNOST I OBJAVIO – OVO SU USLOVI RUSIJE ZA PREKID RATA

15 juna 2024

Ukrajina mora da povuče svoje trupe iz svih novih regiona Rusije da bi počela pregovore, rekao je predsednik Vladimir Putin.

On je dodao i da bi drugi uslov za pregovore trebalo da bude izjava Kijeva da se odriče namera da uđe u NATO.Predsednik Rusije je naveo da za početak pregovora Ukrajina mora da povuče svoje trupe sa čitave teritorije Luganske Narodne Republike, Donjecke Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti.

„Pri tome, skrećem pažnju, baš sa čitave teritorije ovih regiona u administrativnim granicama koje su postojale u vreme njihovog ulaska u Ukrajinu“, rekao je predsednik Rusije.

Dodao je da ce borbena dejstva prestati odmah nakon što vlasti u Kijevu pristanu na ovaj uslov.

„Čim Kijev izjavi da je spreman za takvu odluku i počne stvarno povlačenje trupa iz ovih regiona, a takodje zvanično obavesti o odustajanju od planova za ulazak u NATO, uslediće odmah, bukvalno istog minuta, naredjenje naše strane za prekid vatre i otpočinjanje pregovora. Ponavljam, uradicemo to odmah“, istakao je Putin.

Predsednik Rusije je ove uslove nazvao „veoma jednostavnim“.

On je naglasio da Rusija danas iznosi još jedan pravi mirovni predlog, ali da će, ako Zapad i Kijev to odbiju, odgovornost za krvoprolice biti na njima.

Putin je takodje rekao da je Moskvi za mirno rešenje potreban neutralan, vanblokovski, nenuklearni status Ukrajine.

KOMENTARI8 komentara

 1. E.Lirsch says:

  "car" udario na "mudru politiku"... Odesa ce biti u Hazariji. Kiev ostaje ukronacistima a denacifikaciju ce da za "cara" zavrse zapadni partneri i katolicki demon iz Vatikana. Milina. Pa ce da se slave pobede.

 2. M says:

  Rusija ovime nije riješila nego samo odgodila svoj problem s Ukrajinom i Ukrajina će biti glupa ako ne prihvati i ne iskoristi taj poklon!

 3. persida says:

  Rekla sam vec da Putin ne sme da pripaja jevrejsku Odesu. Kijev, takodje. Nacizam ce ostati u Ukrajini i ubrzo ce poceti pripreme za novi rat iz istih razloga. Rusija ce dobiti teritorije, ali glavni problem ostaje.

 4. Željko says:

  Pametno! Postavio VVP "uvjete" koje nitko neće prihvatiti i onda RF ide dalje prema Harkovu, Odesi, Dnjepropetrovsku, Poltavi, Sumiju, Černihovu, itd., pametan potez VVP!

 5. Željko says:

  Po mom osobnom mišljenju VVP je poentirao sa ovom rečenicom: " Russia is invincible because multinational and multireligious people feel like one family!"

  • persida says:

   To je govorio i Tito, videli smo rezultat.

 6. Željko says:

  Iako zapadne zemlje svoje blagostanje duguju višestoljetnoj pljački i potlačivanju zemalja "trećeg svijeta", ovo je ipak priličan presedan. Amerika već neko vrijeme pokušava natjerati Europu da maznu Rusima lovu koju drže po bankama, ali su se opirali. Sad su, izgleda, klekli. "Treći svijet" sada ima BRICS, a BRICS je već sada veća ekonomija od G7. I tvrde da se njihov bankarski sustav neće temeljiti i na pljački. Izgleda da im vjeruju, jer su 34 nove države aplicirale za članstvo. Ukrajina je već pojela preko 300 milijardi dolara za borbu s Rusijom. Kada bi sada zaustavili rat i iskoristili tih 300 milijardi za obnovu zemlje...... svaka čast! Međutim, ti novci idu vojnom industrijskom sektoru, koji ne podržava obnovu, već razaranje. Ideja da će tih 300 milijardi oslabiti Rusiju je apsurdna, jer je MMF Rusiju ekonomiju svrstao ispred Njemačke. Ruska ekonomija raste zbog rata. Ukrajina, na drugu stranu, tone. Razorena država, bez pola stanovništva i pobijenom mladosti. Sada je zapad spreman uložiti novih 300 milijardi dolara u, kako to europski političari zovu, strateško razaranje Rusije. Zar postoji netko, tko misli da će ovaj novac donijeti Ukrajini išta drugo do novo razaranje i smrt? A što se Rusije tiče, oni do sada nisu mogli do tih "zamrznutih" sredstava, međutim zapad upravo planira investirati taj novac u najprofitabilniji poduhvat, koji su Rusi ikad imali..... rat u Ukrajini. I onda ekipa, u "znak podrške" urla slava Ukrajini!?

 7. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Odbiće ovi zombiji sa zapada što i jeste intencina Putina, zna on da će odbiti a onda je to alibi za žesće ruske napade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *