ПУТИН ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Авиони одмах узлетели (ВИДЕО)

ПУТИН ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Авиони одмах узлетели (ВИДЕО)

18 новембра 2021

Министарство одбране Русије ће по налогу председника Владимира Путина евакуисати 380 људи из Авганистана.„Тренутно су три војно-транспортна авиона Ил-76 испоручила хуманитарну помоћ на аеродром у Кабулу и укрцавају се особе за евакуацију“, саопштило је Министарство, преносе РИА новости.

Поред тога, у Кабул је допремљено 108 тона хуманитарне помоћи.

Поред Руса, на авион се укрцавају држављани Белорусије, Киргизије, Јерменије, Украјине и Авганистана.

„У сваком авиону налазе се санитетске службе руске војске са неопходном медицинском опремом и лековима“, наводи се у саопштењу.

Претходна велика евакуација догодила се у августу, када је руска војска довела кући око 400 држављана Русије, Белорусије, Киргистана, Таџикистана и Узбекистана.

У августу, у позадини повлачења америчке војске, талибани су преузели власт у земљи и прогласили крај двадесетогодишњег рата и окупације. Месец дана касније, последња провинција Панџшир дошла је под њихову контролу.

У првим данима у Кабулу је владала паника, у покушајима да се напусти земља. Након тога уследила је хуманитарна и економска криза.

У септембру су талибани именовали привремену владу, која укључује и припаднике савезничких група, од којих су неки на листи санкција УН-а и САД.

(Vostok.rs)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u