ПУТИН ИЗНЕО СВОЈ СТАВ О БАЛКАНУ

PUTIN IZNEO SVOJ STAV O BALKANU

3 decembra 2021

Rusija ima apsolutno pozitivan pristup svim otvorenim pitanjima, zainteresovana je za stabilizaciju prilika, pre svega mira na Balkanu i poručuje da niko ne može da nam nameće rešenja, izjavio je za Sputnjik srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi.„Rusija smatra da Balkan pripada balkanskim ljudima i da oni treba da odlučuju, a ne neko sa strane. Rusija nema nikakav špekulativni interes na Balkanu i to je vidljivo iz poruke koja nam je poslata — čuvajte mir, sarađujte, odbacite rat kao opciju i niko vam ne može nametnuti rešenja sa strane, osim onih koje vi želite“, rekao je Dodik.

Sumirajući utiske razgovora s Putinom, Dodik je kazao da se kući vraća veoma zadovoljan.

„Što se mene tiče, ja se vraćam sa prtljagom koji je daleko veći nego što sam očekivao da ću poneti odavde“, istakao je Dodik.

Dodik je naveo da je impresioniran načinom na koji predsednik Putin poznaje probleme na Balkanu i kako ih postavlja u pogledu prioriteta.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    Ne kaži više Dodo ! Ostalo pokaži na djelu jer zlobnici ne mogu da te prate kad se neotkriješ! Radi samo za svoj narod i RS .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *