ПУТИН ЈАСАН И ГЛАСАН: Русија ће и даље јачати војску

PUTIN JASAN I GLASAN: Rusija će i dalje jačati vojsku

9 aprila 2015

96914 Putin 8334Rusija će i dalje jačati svoju bezbednost putem poboljšanja vojne organizacije i saradnje s državama koje teže miru , stabilnosti i razvoju, izjavio je predsednik RF Vladimir Putin na ceremoniji predstavljanja visokih oficira ruskom predsedniku u Kremlju.

„Danas vidimo da neke zemlje sve više transformišu svoju politiku u pravcu neograničenih, prejudicirajućih poteza ofanzivne prirode. Usled toga, u regionima koji su strateški važni za Rusiju raste potencijal za nastanak sukoba. Nastaju pretnje koje ne možemo da zanemarimo“ – izjavio je šef ruske države.

„Rusija će, s tim u vezi, i dalje jačati svoju bezbednost, pre svega putem poboljšanja vojne organizacije i saradnje s državama koje teže miru , stabilnosti i razvoju“ – kazao je ruski predsednik.

Putin je istovremeno pozvao da se poveća efikasnost rada tužilaštva, Istražnog komiteta, Federalne službe za kontrolu prometa droge, Ministarstva za vanredne situacije, Federalne službe za izvršenje sankcija i drugih službi.

Govoreći o zadacima postavljenim pred tužilaštvo RF, Putin je istakao da je važno da se obezbedi zakonitost u socijalnoj sferi, blagovremena isplata plata i penzija, kao i da se u potpunosti realizuju socijalne garancije građana.

„Treba paziti da se striktno poštuju obaveze i zakonitost takvom osetljivom sektoru kao što je komunalna sfera, hitno reagovati na kršenje prava preduzetnika, štititi ih od suvišnih kontrola“ – kazao je on. Pri tom, po njegovim rečima, kvalitet rada treba da poboljšaju i radnici Istražnog komiteta.

„Pažljivo prikupljena i proverena dokazna baza je neophodna osnova za otkrivanje najtežih zločina i pravedno kažnjavanje vinovnika“ – podčerknul on.

Šef ruske države je istakao da se pripadnici Federalne službe za kontrolu prometa droge danas sve uspešnije bore protiv organizovanog kriminala.

„Međutim, distribucija tradicionalnih i pojava novih vrsta droge zahteva od službe da poveća napore da otkrivanju i uništavanju mreža narkodilera, naročito u mestima za odmaranje, na fakultetima i u drugim obrazovnim ustanovama“ – istakao je Putin.

Obraćajući se spasiocima, ruski predsednik je naglasio da treba povećati nivo bezbednosti u mestima masovnog okupljanja građana i na strateškim objektima, u saobraćaju i ključnim granama industrije.

„Prošle i početkom ove godine Rusija je slala humanitarnu pomoć u više od 20 zemalja sveta. Samo u regione na jugoistoku Ukrajine, koji su se našli u teškoj situaciji, poslato je više od 20 humanitarnih konvoja“ – kazao je šef ruske države.

Na kraju ceremonije Putin je čestitao oficirima na imenovanju na nove funkcije i istakao da pred njima nije lak posao.

„Ali, Rusija je, što se kaže, na dobrom putu, jača. Od rezultata vašeg rada zavisi kojom brzinom će se to odvijati i koliko kvalitetno“ – rezimirao je Vladimir Putin.

U ceremoniji je ukupno učestvovalo oko 50 oficira postavljenih na komandne funkcije.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *