ПУТИН ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИО: „Лажу!“

PUTIN JASNO I GLASNO PORUČIO: „Lažu!“

12 decembra 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin kritikovao je postupke Evropskog parlamenta, koji je pokušao da iskrivi istinu o Drugom svetskom ratu.

„Pokušaji iskrivljavanja istorijske istine se ne prekidaju. Njima se nisu pridružili samo naslednici saučesnika nacista, već i neke ugledne međunarodne institucije i evropske strukture„, konstatovao je Putin.On je podsetio da je nedavna rezolucija Evropskog parlamenta „faktički izjednačila nacističke agresore i Sovjetski savez“.

„Skoro da se SSSR zajedno sa nacističkom Nemačkom krivi za pokretanje Drugog svetskog rata. Kao da su zaboravili ko je napao Poljsku 1. septembra 1939. i Sovjetski savez 22. juna 1941. godine“, rekao je ruski predsednik na zasedanju organizacionog odbora „Pobeda“, koji koordiniše pripremu i organizaciju događaja povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, preneo je „Sputnjik“.

„A one koji pokušavaju da ospore tako neosnovanu besramnu laž, unapred optužuju za informacioni rat protiv demokratske Evrope. To je citat. Naš odgovor na laž je istina“, naglasio je Putin.

„Mi ćemo nastaviti da govorimo o događajima i činjenicama iz Drugog svetskog rata, da otkrivamo i objavljujemo arhivsku građu u celosti, jer se stiče utisak da neki naši protivnici ili ne umeju da čitaju i pišu, nemaju oči, kao da ništa ne znaju. A mi ćemo govoriti o tome“, istakao je predsednik Rusije.

On je dodao da je potrebno učiniti sve kako bi se stvorili svi uslovi da se takva tragedija kao što je Drugi svetski rat više ne ponovi.

„A za to je, pre svega, potrebno da se promoviše istina o tim tragičnim događajima o kojima danas govorimo“, zaključio je Putin.

KOMENTARI10 komentara

 1. Predrag says:

  Opet će rusi ispasti idioti. 27 miliona je rusa stradalo u 2 ratu, 8 miliona vojnila i 19 mil. civila a nemaca 8 mil. a svega 180000 civila i ko je tu pobedio. Znači trbalo ih je pobiti barem duplo 50 mil. neko im je oprostio a to je poraz. I evo oni opet nasrču, mi im se odavno deremo na uvo opet će nas pobiti a rusi opet čekaju. Ubijaju ih u ukraini oni ćute,uvode im sankcije,diskvalifiluju sportiste,ponižavaju oni ih o dalje greju kupuju hranu u njihovim radnjama,voze se njihovim vozilima. Gde im je diplomatija, zar oni nemaju čime da im zavrnu ruku.

  • persida says:

   Imaju Rusi diplomatju, ali nemaju casti i morala. Covek koji im vodi drzavu masta o tome da postane zapadni partner. Cista sizofrenija, Putin je gori i od Jeljcina, onaj je makar pio pa radio iz pijanstva, a Putin je stalno trezan i pokvaren u kontinuitetu.

   • Slobodanka says:

    Više se ne možemo se vratiti u srednji vek i ratovati u ondašnjim uslovima, kao što ti maštaš. Danas se ratovi odvijaju u većim razmerama nego nekad i brzo ostavljaju veće katastrofalne posledice. Za savremeno doba karakteristična su velika tehnološka dostignuća koja su dovela do izuzetnog razvoja saobraćaja i komunikacija i do razvoja proizvodnje, zatim trgovine. U skladu sa tim dogodila se i značajne medjunarodne povezanosti u svim oblastima. Postoje dobre i loše strane takvog stanja. U takvim uslovima sveti ili će saradjivati na partnerskim ali i što ravnopravnijim odnosima (toga ima ali ne u našem delu sveta), ili će najjači takve bliske i razgranatije odnose zloupotrebiti namećući slabijima svoju volju što je Zapad predvodjen SAD i pokušao da uradi. Izgraditi sada ravnopravniji svet to mogu samo jače države poput Rusije, Kine, ali tu spada i SAD zbog svoje snage ali samo pod uslovom da ova poslednja odustane od namere vojnog osvajanja celog sveta i od njegovog dovodjenja u podredjeni i neravnopravan položaj na razne druge načine. Zasad suverene države mogu biti samo Rusija, Kina i SAD, a manje i slabije države mogu o tome samo da maštaju. ZAKLJUČAK: POZIVANJE NA RAVNOPRAVNIJE I PARTNERSKE ODNOSE IMA SMISLA KADA TO RADE RUSIJA I KINA JER ONE JESU SILE. ONE MOGU DA UVEDU DANAŠNJI SVET U NORMALNIJE ODNOSE, ALI PRITOM JE VAŽNO DA SVETOM NE PREVLADA RATOVANJE ŠTO JE PRVENSTVENO OPCIJA SAD I CELOG ZAPADA. ZBOG JAČANJA RUSIJE I KINE SADA TA OPCIJA SAD-a I ZAPADA SE TOPI. Istovremeno postalo je žalosno smešno kad na ravnopravnijim odnosima insistiraju manje i male države, ali to ti ne daje za pravo da slepo, glupo i nerazumno kritikuješ. Izvesti svet iz sadašnjeg stanja sa ciljem da se smanji ratovanje ODNOSNO DA SE NE DOZVOLI da ratovi preovladaju celom planetom to jeste ozbiljan zadatak. Toliko je ozbiljan da zaslužuje da se to obavezno pokuša.

   • Slobodanka says:

    Tvoja pamet, tačnije "pamet", diktira da Rusija treba što pre i što više da zarati i to protiv Amerike. Kad neko slabo misli u našem narodu se kaže "Ne vredi raspravljati, babica je udarila mokrom čarapom po glavi."

   • Miraš says:

    Slažem se. Cilj zaslužuje da treba pokušati, a biće šta bude. Uglavnom rade na tome da svetom zavladaju ravnopravniji odnosi, ali tako da istovremeno tim istim svetom ne preovladaju ratovi. Nije svejedno da li će novi odnosi biti izgradjeni nakon totalnog rata ili nakon nekoliko regionalnih ratova. Putin tako može da nastupa zato što je porasla vojna moć i Rusije i Kine, i još nekoliko zemalja, te u vojnom smislu za Zapad je sada veoma rizično da nastave osvajačka ratovanja po svetu. Ranije ili kasnije zapadnjaci će morati da se spuste i da stvarno pregovaraju o novim odnosima u svetu, nadajmo se i ravnopravnijim. Po tom pitanju kako i o čemu pregovarati sa Istokom, već sada Zapad se lomi na komade. Pogledajte samo EU, a i veoma suprotstavljene političke elite unutar SAD.

    • Miraš says:

     Slažem se - da sa Zapadom treba i pregovarati i podsećati ih na propuštene koristi od normalne saradnje

 2. Rasen says:

  Da ste promovisali osvetu a ne istinu,ne biste danas imali naslednike nacista, koji vas optužuju što ste pobedili.

  • persida says:

   Rusija ne moze da se podigne dok se ne oslobodi bande koja ju je zajahala 1917. Bez izlaska iz okupacije, sve je samo prazna prica.

   • Ljubljana says:

    Draga Persida, Rusija nema neke nove elite koja bi imala poverenje ruskih naroda..beri Sakera nekoliko nedelja nazad..kroz godine branja rehabilitiro sam u sebi pola belih Rusa pa i Drazu 😀 Predrag..genocid nad Nemcima nije bio pravda i Stalin je to znao..svi su bili/smo samo pijuni svetskih gospodara..

  • Miraš says:

   Rasen, nije problem nastao zbog neizvršene osvete, nego najveća greška je u tome što tokom Hladnog rata SSSR je prilično usamljen parirao Zapadu. To je za SSSR bio prevelik teret jer Zapad je u startu bio ekonomski jači. Pošto je bio glavni protivnik, e tako se bivšem SSSR-u i moglo desiti da njegova ekonomija bude slomljena u čemu je ulogu igrao i Zapad stalnim nametanjem trke u naoružanju koja je ekonomski iscrpljujuća, preko niskih cena nafte koja je bila glavni izvozni proizvod SSSR-a, itd. itd. Slabljenjem i nestankom SSSR-a pukla je poslednja brana koja je sprečavala da Zapad krene u nova velika osvajanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *