ПУТИН ЈЕ ЉУТ НА ЕРДОГАНА: „Нећу то више да коментаришем, знам шта је био договор“

PUTIN JE LJUT NA ERDOGANA: „Neću to više da komentarišem, znam šta je bio dogovor“

30 jula 2023

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da postoje dogovori sa Turskom o tome da ukrajinski borci iz neonacističke jedinice „Azov“ treba da ostanu u Turskoj a ne da se vrate u Ukrajinu, ističući da ne želi više da komentariše to pitanje.

Putin je govorio na konferenciji za novinare u Sankt Peterburgu sa liderima afričkim država koji su učestvovali na Samitu Rusija-Afrika.

Pet komandanata „Azova“ vratilo se ranije ovoga meseca u Ukrajinu iz Turske, nakon posete ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Ankari. Moskva je tada saopštila da to predstavlja kršenje sporazuma o razmeni ratnih zarobljenika.

Ukrajina je krajem septembra prošle godine najavila razmenu sa Rusijom 215 vojnika, uključujući komandante odbrane iz čeličane Azovstal. Pet vojnih komandanata prebačeno je u Tursku, gde je trebalo da ostanu do kraja rata, prema dogovoru sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Jedan tamo, ne znaš 🖕 ga ti ... says:

    Kakva razmena, kakvi dogovori, kakvi bakrači?! Prestani da sklapaš dilove sa poganim Turetom, da im ostavljaš prostor da te nasamare, pa da posle cmizdriš kao seoska mlada. Istrebljuj gamad i - čitaj Njegoša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *