ПУТИН ЈЕ ЉУТ НА ЕРДОГАНА: „Нећу то више да коментаришем, знам шта је био договор“

ПУТИН ЈЕ ЉУТ НА ЕРДОГАНА: „Нећу то више да коментаришем, знам шта је био договор“

30 јула 2023

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин изјавио је да постоје договори са Турском о томе да украјински борци из неонацистичке јединице „Азов“ треба да остану у Турској а не да се врате у Украјину, истичући да не жели више да коментарише то питање.

Путин је говорио на конференцији за новинаре у Санкт Петербургу са лидерима афричким држава који су учествовали на Самиту Русија-Африка.

Пет команданата „Азова“ вратило се раније овога месеца у Украјину из Турске, након посете украјинског председника Владимира Зеленског Анкари. Москва је тада саопштила да то представља кршење споразума о размени ратних заробљеника.

Украјина је крајем септембра прошле године најавила размену са Русијом 215 војника, укључујући команданте одбране из челичане Азовстал. Пет војних команданата пребачено је у Турску, где је требало да остану до краја рата, према договору са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Један тамо, не знаш 🖕 га ти ... says:

    Каква размена, какви договори, какви бакрачи?! Престани да склапаш дилове са поганим Туретом, да им остављаш простор да те насамаре, па да после цмиздриш као сеоска млада. Истребљуј гамад и - читај Његоша.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u