Путин је у рату изгубио брата, баку и ујаке, а оно што је јуче урадио гануло је многе! (ФОТО/ВИДЕО)

Putin je u ratu izgubio brata, baku i ujake, a ono što je juče uradio ganulo je mnoge! (FOTO/VIDEO)

10 maja 2017

U Moskvi se juče već šestu godinu zaredom održala manifestacija „Besmrtni puk“. Događaju je prisustvovao i Vladimir Putin. Više od 750.000 ljudi učestvovalo je u šetnji samo u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije.

Učesnici su šetali u koloni „Besmrtnog puka“, držeći u rukama transparente sa portretima svojih rođaka koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

Putin je u šetnji nosio portret svog oca, učesnika Velikog otadžbinskog rata. Njegov otac je prvo bio pripadnik sovjetske mornarice tokom 1930 – tih, a potom tokom rata je bio deo bataljona NKVD. Kasnije prebačen u regularnu vojsku, gde je bio ozbiljno ranjen 1942. godine.

Ruski predsednik je u toku Drugog svetskog rata izgubio nekoliko bliskih članova porodice. Njegov brat Viktor umro je tokom okupacije Sankt Peterburga (tada Lenjingrada), baku po majci su mu ubili nemački okupatori 1941. godine, a ujaci su mu nestali na frontu.

Akcija „Besmrtni puk“ održava se na Dan pobede u Rusiji i u drugim zemljama, a prošle godine je akcija održana u čak 50 država. U Rusiji je osnovan sveruski građansko-patriotski pokret „Besmrtni puk Rusije“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *