ПУТИН ЈЕ ВЕОМА ОПАСАН, НАДИГРАО НАС ЈЕ! Амерички командант тврди да је Русија…

PUTIN JE VEOMA OPASAN, NADIGRAO NAS JE! Američki komandant tvrdi da je Rusija…

6 februara 2021

Penzionisani admiral Vilijam Mekreven tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin nadigrao Ameriku i da je Rusija najveća spoljna bezbednosna pretnja tokom nedavne rasprave o izazovima sa kojima se suočava nova administracija Bajdena.

-Često me pitaju gde mislim da je najveća spoljna bezbednosna pretnja i uvek ukazujem na Rusiju – rekao je Mekreven, bivši komandant specijalnih operacija.Iako je priznao da Rusija nije supersila koja je nekada bila, naglasio je da ih je „Putin nadigrao“.

– Odigrao je sjajnu utakmicu, bolje od svih na svetskoj sceni – rekao je Mekreven za ruskog predsednika. Ukazujući na ruske akcije na Krimu, u Ukrajini, Siriji, pa čak i u SAD-u koje su bile štetne za američke interese, dodao je: „Putin je veoma opasna osoba“.

Kina se često smatra najvećom pretnjom za SAD, a tokom Trampove administracije ogroman naglasak je stavljen na suprotstavljanje Kini dok je manje pažnje posvećeno Rusiji. Bez obzira na to, Rusija je veliki rival, koja je navedena kao vodeća pretnja uz Kinu u Nacionalnoj odbrambenoj strategiji za 2018. godinu.

– Moramo da pronađemo područja u kojima možemo da se udružimo sa Rusima – rekao je Mekreven i dodao: „Ali da se ne zavaravamo, mislim da moramo da zauzmemo čvrst stav u odnosu na Rusiju … Moramo da Putinu to stavimo do znanja, postoje linije koje jednostavno ne bi smeli da pređu“.

Mekreven je pohvalio prvi telefonski razgovor predsednika Džoa Bajdena sa Putinom, gde je američki predsednik, prema saopštenju Bele kuće, „jasno stavio do znanja da će Sjedinjene Države čvrsto delovati u odbrani svojih nacionalnih interesa kao odgovor na akcije Rusije koje nanose štetu Americi ili njenim saveznicima.“

(Informer)

KOMENTARI4 komentara

 1. Triglav says:

  "komandant" još uvek nije shvatio, da se selo putini, sa 46 stanovnika, nalazi u istri, na teritoriji nato pakta. lokacija 45° 6′ 22″ N, 13° 44′ 35″ E

 2. Istina says:

  Stvarno zasluzujete jedan dobar gradjanski rat.

 3. M says:

  Bajdenu i dotičnom generalu nije jasno da su pređene Ruske polucrvene linije,da su ušli u Rusko dvorište,a ne u USA-Zapadno dvorište,i da je to vrlo opasno,kolko će još Rusi to trpjeti,tj.dal će popušiti USA-Zapadni iznenadni neobranjivim prvi udar,ili će(Rusi)preventivno iznenada udariti prvi!A da će netko od njih udariti iznenada prvi,hoće,pitanje je samo tko!USA-Zapad je uvjeren da će oni izvesti prvi iznenadni neobranjivi udar,da je Putin i Ruska oligarhija nesposobna,uplašena i kupljena,ali Putin je i jače sileđije još kao klinac,kad bi bio ugrožen,iznenada preventivno udarao prvi i tako dobivao mečeve!Tu je dotični general konačno u pravu,Putin nije netko s kim bi se trebalo zajebavati!

 4. 1389 says:

  Nešto mi je zapad nervozan, da jim slučajno nisu Rusi zatvorili sve puteve ka Istoku???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *