ПУТИН: „Када намеравате да нас позовете у НАТО?“

PUTIN: „Kada nameravate da nas pozovete u NATO?“

4 novembra 2021

Vladimir Putin je na početku svog prvog mandata očekivao da Rusija može ući u Severnoatlantsku alijansu, izjavio je britanski političar i šef NATO-a u periodu 1999-2004. godine Džordž Robertson.Prema rečima Robertsona, Putin je na prvom njihovom sastanku izrazio želju da Rusija bude deo zapadne Evrope.

„Putin je rekao: ’Kada nameravate da nas pozovete u NATO?‘ – ’Mi ne upućujemo pozive za pridruživanje NATO-u, ljudi podnose zahteve za stupanje u NATO‘. On je tada rekao: ’Mi ne stojimo u istom redu sa mnoštvom drugih država koje nemaju takav značaj‘“, prepričao je bivši generalni sekretar Alijanse navodni razgovor sa ruskim predsednikom u podkastu One Decision Podcast.

Kako je naveo političar, Putinovo gledište se promenilo zbog „narandžaste revolucije“ u Ukrajini u kojoj je on video političko i finansijsko mešanje Alijanse, kao i zbog proširenja NATO-a na istok.

Ranije je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio da je NATO formiran, ne za mir, već za sukobe. Po njegovim rečima, rusko rukovodstvo nikada nije imalo iluzije po pitanju Alijanse.

KOMENTARIJedan komentar

  1. I Love persida says:

    Putin od samog početka nije shvatio da neko planira NATO savez kao alat za borbu protiv Rusije, i da ne mogu Rusiju da uključe u tako nešto, a da jesu ne bi bilo kampanje nad Yugoslaviom i sličnih. Ne da Bog da Rusija uđe u bludni svet vavilonskog carstva, ali možda će dati da Rusija pobedi taj novi svetski Vavilon a to će učiniti patnjom i mučeništvom kao što je učinio i naš Gospod i Spasitelj Isus Hristos, jer ne borimo se protiv tela već protiv duha zla koji vlada iz vazduha kroz sinove nepokornosti Bogu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *