ПУТИН КОНАЧНО ОДГОВОРИО: Напад на НАТО би био лудост!

PUTIN KONAČNO ODGOVORIO: Napad na NATO bi bio ludost!

6 juna 2015

ruska-vojska-putin- 343422Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas, u intervjju za italijanski dnevnik Korijere Dela Sera, da je iznenadni napad Rusije na NATO mogoć „samo u snovima nekog ludaka“.

„Samo bi sulud čovek, i to u snu, mogao da zamisli da Rusija iznenada napadne NATO“, rekao je Putin uoči posete Italiji, gde će obići Svetsku izložbu u Milanu.

Predsednik Rusije je optužio Zapad, a naročito Sjedinjene Američke Države, da vode agresivnu politiku prema Rusiji, dok istovremeno pokušavaju da je predstave kao bauka.

„Neke zemlje potpiruju strah od Rusije, a Americi je potreban spoljni neprijatelj da bi zadržala primat u Atlantskom savezu“, kazao je Putin i dodao da „Iran očigledno nije dovoljno veliki i dovoljno strašan da odigra tu ulogu“.

On je istakao da Rusija, ne računajući male antiterorističke jedinice u Tadžekistanu i Jermeniji i jedan vojni aerodrom u Kirgistanu, nema vojne baze van svojih granica, dok se NATO i SAD nameću kao svetski policajci.

„Pozivam vas da u vašim novinama objavite mapu sveta i da u nju ucrtate američke vojne baze, pa ćete videti razliku“, kazao je Putin za italijanski dnevnik.

On je podsetio da je nakon okončanja hladnog rata Rusija povukla trupe sa Kube, iz Vijetnama i iz Istočne Evrope, dok je raketama sa američkih nuklearnih podmornica koje su stalno stacionirane u norveškim vodama potrebno samo 17 minuta da pogode Moskvu.

„Uprkos našim upozorenjima, Amerika postavlja baze, radare i antiraketne sisteme širom Evrope“, kazao je Putin, i istovremeno optužio SAD da se unilateralno povukla iz strateškog sporazuma o razoružanju koje je imala sa Rusijom.

„Da li je neko mislio da će se Rusija jednostrano razoružati?“, pitao je Putin.

Ruski predsednik je upozorio da će Rusija reagovati ukoliko SAD pokušaju da postave antiraketne baze i na ukrajinskoj teritoriji, ali je naglasio da Moskva, uprkos svemu, u Americi i dalje ne vidi suparnika nego partnera, pogotovo kad je reč o borbi protiv terorizma isprečavanju širenja oružja za masovno uništenje.

„Usudio bih se da kažem da na tim poljima nismo samo partneri, već i saveznici“, naglasio je Putin.

KOMENTARI4 komentara

 1. marko says:

  Ovo upućuje na promene u životinjskom carstvu,,,Vuk ulazi u stado ovaca i počinje da bleji i sve ovce zadovoljne. Kad ih čuje ovčarska džukela najebale su

 2. Za Srbiju says:

  Nadam se da Putin govori poruke mira, a priprema se za najstrašniji rat do sada u istoriji. Jer terorističke države neće stati.

 3. Sergio says:

  Putin: Samo bolesni umovi misle da ćemo napasti NATO Je pravi naslov...

 4. Slučajnik says:

  Nemam pojma odakle mi ovaj komentar. A kako sam ja jako zaboravan čovek, može biti lako da sam ga i ja sam napisao. "Političko transparentni govori Gospodina Putina su imali neki efekat do danas u Svetu, ali od kada je NATO ušao u Ukrajinu, više ne vrede puno. Njegovi "partneri" to Rusiji uopšte nisu i ovakva vrsta govora je sve više neefikasna i postaje gubljenje vremena. Ovakav način govora pa i delovanja, polako je uspavao Rusiju. Ako je i bilo nekog efekta u početku, vreme je da se vidi da je taj efekat sada postao kontraefekat. Dok Zapad sve više tutnji na Ruskim granicama i u Ukrajini, zatvarajući čelično-atomski obruč oko Moskve, pa i cele Rusije, dotle se ruski političari transparentišu. Ko po porudžbini. Ima dosta ljudi na svetu koji danas pričaju kao i Putin. Na primer, Tadić nekad, pa naši političari danas. Budućnost postaje sve više predvidljiva" Oni IMAJU mogućnost da udare na Moskvu za 17 minuta??? Zato mi nemamo nameru da snjima ratujemo. A ako udare, onda nećemo ni morati. Ali SAMO LUD može da napadne JATO(ili nato)? Šta meni opet nije jasno ovde???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *