Putin: Kosovo je srpsko

Putin: Kosovo je srpsko

26 jula 2013

Vladimir_Putin_Gre_2018788cRuski predsednik Vladimir Putin poručio je patrijarhu Irineju da će Moskva i dalje na međunarodnoj sceni zastupati stav da je Kosovo pravno – srpska teritorija.

Kako javljaju Novosti, Putin je tokom susreta sa Irinejom u Kremlju poručio da Rusija neće priznati samoproglašenu državu Kosovo, koja je nastala kršenjem rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN kao svih normi međunarodnog prava.

Moskva će i dalje dosledno podržavati Srbe u pravednoj borbi da sačuvaju svoju teritoriju, stanovništvo i hramove na Kosovu i Metohiji, poručio je ruski predsednik srpskom patrijarhu tokom susreta u Kremlju u četvrtak uveče.

Posle govora predstavnika delegacija pravoslavnih crkava, posebno Njegove svetosti Irineja, Putin je govorio desetak minuta o nevoljama koje je imao i ima srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Srpski patrijarh bio je veoma zadovoljan tim razgovorom, jer se uverio da je predsednik Rusije odlično informisan o tome koliko Srbi i drugo nealbansko stanovništvo danas pati na KiM, navode „Novosti“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *