PUTIN: Krim će biti kao Las Vegas

PUTIN: Krim će biti kao Las Vegas

24 jula 2014

putin 64z7Na poluostrvu Krim i u Sočiju dozvoljene su kockarnice i ostale igre na sreću, prema novom zakonu koji je danas potpisao ruski predsednik Vladimir Putin.

Zahvaljujući tom zakonu, Krim, ukrajinsko poluostrvo koje je u martu pripojeno Rusiji i gde je životni standard niži nego u ostalom delu Rusije, moći će da privuče turiste i strane investitore, rekli su poslanici koji su 4. jula usvojili zakon.

Kockanje na Krimu bi moglo da tom poluostrvu donese do 25 milijardi rublja (527 miliona evra) godišnjeg prihoda, prenosi agencija Itar-Tas.

„Ta zona kockanja može da postigne svetski status i da se takmiči s Makaom, Monakom ili Las Vegasom“, rekao je Putin.

Uključivanje Sočija u postojeću zonu kockanja Krasnodara na jugu Rusije, ima za cilj da donese prihod tom gradu gde su izgrađeni objekti za Olimpijske igre vredni 50 milijardi dolara.

Do sada je Rusija imala četiri zone legalnog kockanja posle donošenja strogih zakona 2009. godine o pravnom regulisanju igara na sreću.

Tim zakonom je dozvoljena izgradnja kockarnica u Azovu, Kalinjingradu na Baltičkom moru, ruskoj republici Altaj u Sibiru i regionu Primorski na ruskom dalekom istoku.

Mnoštvo kockarnica se pojavilo u Rusiji posle raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine, a slot mašine su ubrzo popunile hale u tržnim centrima. Porast broja kockarnica, kao i luksuzni automobili parkirani ispred njih, izazvali su tada nezadovoljstvo među građanima Rusije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *