PUTIN LJUT: Rusija šalje vojsku u Ukrajinu sledeće nedelje

PUTIN LJUT: Rusija šalje vojsku u Ukrajinu sledeće nedelje

25 februara 2014

putin-angry-banksRusko pripajanje krimske luke Sevastopolj u Ukrajini moglo bi da se dogodi u roku od nedelju dana upozorava bivši savetnik u Kremlju.

Situacija koja podseća na trenutak kad je nacistička Nemačka aneksirala Austriju, Andrey Ilarionov tvrdi da ruski predsednik Vladimir Putin odbacuje upozorenja Zapada i stavlja vojsku u stanje pripravnosti. Postoje nagađanja da se svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič nalazi pod ruskom zaštitom u Sevastopolju nakon što je za njim izdan nalog za hapšenje zbog optužbi za masovna ubistva.

Uz to, ruski premijer Dmitrij Medvedev upozorio je da ne priznaje revolucionarne vlasti u Ukrajini.

„Ne razumemo šta se tamo događa. Postoji velika pretnja našim interesima i našim građanima“, kazao je.

Službeni Kijev veruje da je predsednik Putin, besan zbog progona Janukoviča, već stavlja ruske vojne snage u stanje pripravnosti. Bivši savetnik u Kremlju Ilarionov upozorava da Putin sprema aneksiju Sevastopolja koja bi mogla da se dogodi za nedelju ili najviše tri tedelje.

„Američka savetnica za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs upozorila je Putina da ne ulazi sa vojskom u Ukrajinu. Nisam siguran da će Putin uzeti u obzir to upozorenje“, kazao je Ilarionov.

Ilarionov je već ranije upozorio da Rusi žele odcepljenje onih delova Ukrajine sa većinskim ruskim stanovništvom.

„Poznato je da Putin Ukrajinu ne doživljava kao državu. Iz njihovog gledišta Ukrajina nikad više neće biti ovoliko slaba pred Rusijom, Rusija nikad neće biti ovoliko jaka kao danas, a SAD i EU nikad više neće biti toliko indiferentne prema krizi u Ukrajini“, tvrdi bivši savetnik.

KOMENTARI2 komentara

  1. Petar says:

    “Američka savetnica za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs upozorila je Putina da ne ulazi sa vojskom u Ukrajinu.-Zamisli kakva hrabrost i bezobrazluk.U Americi zavladao virus Mačjeg kašlja koji je veoma opasan po zdravlje i može izazvati veoma jake glavobolje šro je jedan od glavnih simptoma pa čak dovesti i do smrtnog ishoda ili invaliditeta ali celokupne Amerike koja je najugroženija.Ne,leka nema,kraj je na pomolu.Dolazi Gospod i Bog naš po sveoje.Antihristi Američki,adska vrata su vam otvorena.Amin.

  2. Dervensky says:

    Kako vreme odmice sve se vise i cesce potvrdjuje kolika je greska bila jednostrano proglasenje nezavisnosti tkz.Republike Kosovo*,i to nije kraj, to je tek pocetak...Na tlu Srbije se, tada ,ponovo desilo nesto sto je zauvek promenilo svetsku istoriju. Kako i koliko videce se u decenijama koje nastuaju....Dobro biti nece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *