Putin, Lukašenko, Sargsjan, Rahmon i Atambajev posmatrali „ratni trening“

Putin, Lukašenko, Sargsjan, Rahmon i Atambajev posmatrali „ratni trening“

8 maja 2014

92262„Primer našeg suseda, nama bratske Ukrajine, najbolje pokazuje koliko nevolja i gubitaka može da donese neodgovorna politika. U Ukrajini su već stotine hiljada ljudi lišene mogućnosti da žive mirno i dobro“ – naglasio je Vladimir Putin prilikom neformalnog susreta u Moskvi sa liderima više zemalja iz sastava Zajednice Nezavisnih Država.

Ruski lider se sreo sa kolegama iz Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, Jermenije Seržom Sargsjanom, Tadžikistana Emomalijem Rahmonom i Kirgizije Alzambekom Atambajevom.

Putin je zajedno sa njima prisustvovao „planiranom treningu upravljanja oružanim snagama Ruske Federacije“.

Bilo im je prodemonstrirana primena raketnih jedinica i artiljerije, avijacije i PVO radi uništavanja kopnenih snaga protivnika i odbijanja raketnog i avio-udara velikih razmera.

Posebna „stavka“ bilo je: nanošenje masovnog parirajuće-uzvratnog raketno-nuklearnog udara. U ovu operaciju bi bile uključene ruske snage za nuklearno obuzdavanje i snage protivraketne odbrane Moskve za odbijanje nuklearnog udara protivnika.

Svrha „treninga“ bila je provera sistema upravljanja Oružanim snagama Rusije, pouzdanosti prenošenja naredbi i signala od Nacionalnog centra upravljanja odbranom RF u vojne okruge i do komandnih punktova većih vojnih formacija i pojedinačnih jedinica. Posebno do komandi i jedinica Raketnih strateških snaga, jedinica Vazdušno-kosmičke odbrane i komande i jedinica dalekoletne strateške avijacije.

„Treningom“ su bili obuhvaćeni strateški bombarderi, nuklearne podmornice Tihookeanske i Severne flote, mobilni nadzemni strateški raketni sistemi i kompletna vojna infrastruktura Vazdušno-kosmičke odbrane.

U deo „treninga“ bile su uključene i raketne jedinice i artiljerija Južnog i Centralnog vojnog okruga.

Na kraju „treninga“, Putin je naredio raport zbog čega je bilo problema sa funkcionisanjem teškog bacača plamena TOS-1 u Centralnom vojnom okrugu.

Ruski lider je, inače, sinoć održao operativno savetovanje sa stalnim članovima nacionalnog Saveta bezbednosti na kojem je razgovarano o „aktuelnim pitanjima međunarodne politike“. Jedna od tema bila je, naravno, i „situacija u Ukrajini“.

5121

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *