ПУТИН ЛУПИО ШАМАР ИЗРАЕЛУ: Нетањаху хитно иде за Москву! Гори му под ногама, напетост расте! (ВИДЕО)

PUTIN LUPIO ŠAMAR IZRAELU: Netanjahu hitno ide za Moskvu! Gori mu pod nogama, napetost raste! (VIDEO)

8 oktobra 2018

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da su se on i Putin dogovorili tokom nedavnog telefonskog razgovora da će se uskoro sastati kako bi razgovarali o saradnji u Siriji.

– Složili smo se da se uskoro sastanemo i da nastavimo sa važnom koordinacijom između naših oružanih snaga – rekao je Netanjahu na sastanku vlade u Jerusalimu, prenosi Rojters.

Štaviše, Netanjahu je naglasio da će Izrael nastaviti svoje vojne operacije protiv iranskih snaga i libanskog Hezbolaha u Siriji uprkos tenzijama sa Rusijom.

– Izrael će stalno delovati kako bi sprečio Iran da se vojno poveže sa Sirijom i preda smrtonosno oružje Hezbolahu u Libanu – rekao je Netanjahu.

Rusko-izraelski odnosi doživeli su veliki pad sredinom septembra, kada je ruski obaveštajni avion „Il-20“ greškom oboren od sirijkog PVO tokom izraelskog vazdušnog napada na sirijski grad Latakija. Tada je Rusija optužila Izrael da je odgovoran za incident i rekla da je vazdušni napad Izraela bio neprofesionalan.

Nakon incidenta, Rusija je odlučila da snabdeva Siriju naprednim sistemima protivvazdušne odbrane S-300 kako bi osigurala svoje osoblje raspoređeno u zemlji. To je dovelo do daljih tenzija u odnosima između Rusije i Izraela, da bi Izrael najavio da će nastaviti svoje akcije u Siriji. Izraelsko rukovodstvo se nada da će predstojeći sastanak između Netanjahua i Putina verovatno olakšati napetost između dveju država. Tako će Tel Aviv moći da izbegne dalje posledice svog nedavno demonstriranog „neprijateljskog“ pristupa prema Rusiji.

(Pravda)

KOMENTARI23 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Ne sumnjam ad ce Putin i ovoga puta ad podvije rep. Nema vise ni hrabrosti ni volje ni energije. Potrosen je ko "peraci sapun". Izlizan, ofucan i podmukao. Dalji ustupci NATO-fasistima su logicni dok mu ovi "vezbaju" u Ukraini. Sramota vise. Jednom mora da bude dosta. Putin je lego na rudu trulog zapada u jesen 2015 godine i od tada se domundjava sa sotonom i njegovim slugama. To ce na nesrecu ad izadje i ruskom narodu.

 2. Miraš says:

  Da li ovo brine Netanjahua? >Iza svih napada Izraela na iranske snage i Hezbolah u Siriji kriju se na prvom mestu stari i dugogodišnji teritorijalni apetiti Izraela prema Libanu, u prvom koraku prema južnom Libanu. Izraelske odbrambene snage Cahal imaju aktivni sastav od 187.000 vojnika i rezervni sastav od 565.000 vojnika, a broj sposobnih za vojnu službu je 1.226.903 muškaraca i još 1.192.319 žena. Pogledajte samo veliku razliku u ljudstvu! Naspram njih Hezbolah koji pokriva susedni južni Liban raspolaže sa oko 1000 aktivnih boraca i oko 10.000 dodatnih u rezervnom sastavu, a maksimalni broj u slučaju totalne mobilizacije može se popeti na 65.000 članova. Postoji naravno i vojska Libana o kojoj nemam podatke o brojnom stanju, ali zna se da je ona daleko slabije opremljena od vojske Izraela. Izraelski Cahal nabavlja godinama nesmetano najsavremenije naoružanje po celom svetu pretežno iz SAD ali ne samo iz SAD, a Izrael je zabrinut da li će malobrojni Hezbolah nešto sebi nabaviti iz Irana, te vrši vazdušne udare po Siriji. Ravnoteža bi bila uspostavljena da neko slično tako napada i nabavke oružja za Izrael. Liban ima i Libansku vojsku i Hezbolah, ali to je unutrašnja stvar Libana a ne Izraela. ... Svaki vazdušni udar izraelskih borbenih aviona na prostor Sirije je agresija na susednu zemlju, a Izrael je sam izjavio da u zadnjih 18 meseci ima izvršenih 200 takvih napada. Praktično Izrael je u neobljavljenom ratu protiv Sirije, tačnije ovo je nastavak ranijeg ratnog sukoba jer nikad nije sklopljen mir nakon Šestodnevnog rata iz 1967 godine. ... Najbolja varijanta bi bila da Izrael vodi pregovore o miru, ali on za takve razgovore uopšte nije zainteresovan. Samo ovo navedeno dovoljno je da bude jasno da Izrael interesuje samo osvajanje teritorija i Libana i Sirije. Dakle Izrael kad vrši udare na iranske snage i Hezbolah u Siriji on se ne brani kao što izraelski zvaničnici izjavljuju, nego čuva prednost za svoj sledeći ratni osvajački pohod na Liban.

  • Deda Micko says:

   Ne radi se samo o Libanu i Siriji, pogledaj mapu Velikog Izraela od pre sto godina, pa ces videti da ce i drugim zemljama biti oteti delovi teritorija.

   • Miraš says:

    Znam kakav je ceo plan, a Liban je samo jedan deo tog plana. Izrael izjavljuje da se brani kad gadja Hezbolah i iranske snage u Siriji, a zapravo seče kopnenu vezu da libanski Hezbolah ne može da dobije oružje. Znači da Izrael želi da bude siguran za novu (četvrtu) invaziju Libana. Izrael se kao brani brani, a zapravo priprema se da napada.

 3. Miraš says:

  Bez obzira šta je sve bio povod na za sukobe izmedju Izraela i Libana uvek se to odvijalo 99% na teritoriji Libana. Očigledno je da Izrael vodi ratove za nove teritorije i stalno se krije iza maske kako on sebe brani. Stalno održava i sukobe sa Palestincima u okviru Izraela. Već decenijama ceo svet je navodno zabrinut za ispravno rešavanje palestinskog pitanja ali ta briga pretvorila se u veliko zamajavanje Palestinaca jer njih je u Izraelu sve manje i manje. Sukobi sa Palestincima unutar Izraela za koje Izrael ima samo vojna rešenja ali i nikoja druga tj. nema mirnih rešenja sve to skupa je paravan da Izrael ide u osvajanje još teritorija van Izraela.

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  maleni, crni,ružni đuvsi, ako vas ne plaši S-300 onda nema potrebe da idete kod Putina, zar ne?

  • Deda Micko says:

   Idu da narede Putinu da bude miran kada budu razbucali S300.

   • Miraš says:

    Vladimir Putin ima baš dobre nerve i biće miran, a S-300 i sve ostalo će da radi svoje. Nije održiva mogućnost da bude isključen S-300 u vremenu kada bi izraelska avijacija krenula ponovo da gadja odabrane ciljeve u Siriji. U takvom pretpostavljenom slučaju hoće li Izraelci ili neko drugi gadjati i S-300 dok je isključen?! ... Tako kažu da sistemi štite ruske vojnike u Siriji, a sem u dve baze ima ih po celoj Siriji dok obavljaju humanitarne i druge poslove. Automatski zaštićene su i sirijski vojnici i sve druge vojne snage i civili i razni objekti. ... Eventualni vazdušni udari na Siriju od strane SAD i ostalih neće više imati učinak. Time bi se iskompromitovala i američka vojska i njihova prodaja raketa. ... Sem terorističkih grupa koje su već počele da napuštaju demilitarizovanu zonu Idlib OTIćI ĆE IZ IDLIBA I BELI ŠLEMOVI. Njihove filmske serije više nemaju svrhu. ... Rusija nastoji da što više prodaje svoje PVO sisteme drugim državama, najčešće sada prodaje S-400 itd. Dakle i zbog toga važno je za Rusiju da se i S-300 pokaže u Siriji efikasnim. Neka Izrael krene, a ta pokazna proba uživo neka bude uspešna za Rusiju. ... Ako obore avion F-35I Amerikanci bi se našli u velikom minusu u pogledu prodaje tog novog aviona.

 5. Miraš says:

  Ne vidi se još uvek taj šamar Rusije. Ako bi se udovoljilo zahtevima Izraela da se iranske snage povuku iz Sirije, a sa ciljem da se smanji sadašnja potencijalno konfliktna situacija drugih sila na teritoriji Sirije, onda bi Iran imao daleko lošije pozicije u Siriji nego pre izbijanja sirijskog rata, a isto tako i u Libanu. IRAN TO NE PRIHVATA I NEĆE PRIHVATITI da pobedjuje u sirijskom ratu i da se na pregovorima povuče. .... Svi guraju da Netanjahu mora biti pobednik na ovim razgovorima u Moskvi. SAD je sa svoje strane najavila nove hitne isporuke borbenih aviona F-35 Izraelu, a glavni rabin Rusije nazvao je greškom isporuku ruskih sistema S-300 Siriji. Treba imati u vidu i sve američke pretnje Iranu i sankcije Iranu sa mogućnošću da budu još veće od novembra. Nema sumnje da sada izraelski lobi radi i radiće i unutar Rusije sa ciljem da Rusija odstupi. AKO RUSIJA ODSTUPI bilo zbog Izraela, bilo zbog novih američkih pretnji ili zbog izraelskog lobija u Rusiji UDARIĆE ŠAMAR SAMA SEBI I NAJPRE NJENOJ VOJSCI U SIRIJI. Neprijatelji Sirije rade na tome kako da smanje broj njenih saveznika te igraju na kartu "Putina mirotvorca na B.I." Ako bi eliminisali Iran iz Sirije na čemu već dugo rade, onda bi lakše poražavali snage SAA i lakše bi izjurili ruske vojne snage iz Sirije. Ni jedno obećanje ne bi održali koje sad daju nego bi u sledećem koraku izigrali i nadigrali "Putina mirotvorca" i to preko ledja ruske vojske u Siriji.

  • Miraš says:

   "Ako bi eliminisali Iran iz Sirije na čemu već dugo rade, onda bi lakše poražavali snage SAA i lakše bi izjurili ruske vojne snage iz Sirije." - ponovo bi ubacili ISIS teroriste i nastojali bi da vrate sirijski rat na početak. U 2015 i 2016 i u 207 godini bilo je mnogo polemike na temu kako povećati kopnene snage Sirije što je godinama bio glavni i baš veliki problem za Siriju, a za uspešno vodjenje sirijskog rata. Hteli bi da otvore ponovo taj isti problem Siriji. Zato nastoje da najpre eliminišu Iran. To što sada izgleda da je terorizam prilično pobedjen može opet časkom da se preokrene ubacivanjem novih terorista.

  • Milan says:

   Šamar je samo u najavi. Da je Rusija lupila šamar može se reći samo ako i kad obori i to nekoliko izraelskih borbenih aviona. Izrael se nije ni izvinio, nije priznao grešku, ne nudi naknadu vrednosti oborenog aviona Il-20, a ni naknadu porodicama 15 ubijenih Rusa sa tog aviona. Po čemu život nekog Jevrejina i dan danas vredi puno više neko život nekog Rusa? Ni po starom oprobanom receptu ne treba im dati prednost, a da Jevreji su puno stradali u Holokaustu. Tek koliko Rusa je stradalo u drugom svetskom ratu.

 6. Dragan says:

  S-300 je poslat i predvidjen za nekog drugog(onog ko je oborio IL-20)a Izrael igra ulogu namcora za dobre pare(po dogovoru)kao i uvek do sada

 7. Milan says:

  Sve ovo (kompleksi S-300 i sve ostalo) što je sada Rusija unela u Siriju služi za ODBRANU. Svako ko sada nastoji da Rusija smanji tu odbranu, zapravo namerava da promeni tok sirijskog rata i da konačno porazi Siriju, a time i Rusiju. To što bi u odgovorima S-300 i druge PVO poginulo nekoliko izraelskih pilota to se ne može smatrati udarima na državu Izrael i na izraelski narod. Čak i da sada Izrael obeća da će biti bolji te da počne da pregovara sa Iranom o poboljšanju medjusobnih odnosa te dve države Izraelu nije za verovati jer on može brzo da odustane. Isto je kao kad SAD daje obećanja.

 8. Deda Micko says:

  E, moj Putko, izraelska lutko. Pa, oni ti kokaju vojnike, a ti govoris o "saradnji". Prolupao si nacisto od kada pijes kafu sa Vuckom. Ludilo je zarazno.

 9. Deda Micko says:

  Sta god se dogovoris sa Jesama, oni ce ti zabiti noz u ledja. Ako to nisi shvatio, onda si nepopravljivo glup.

  • Miraš says:

   Rusija sad ima puno jaču pregovaračku poziciju baš zbog unetih S-300 i svega ostalog. Iran takodje tome doprinosi jer i sada čvrsto stoji da se ne povlači iz Sirije. Zajednička poruka Rusije i Irana trenutno je> Vaš igrač Izrael će dobiti baš redovnih batina. Takodje poraz sledi svim ostalim državama koje pokušaju vazdušne udare na Siriju. Još jedna i veća opasnost za Izrael je što ako Netanjahu ništa ne izmoli i ništa ne dogovori onda ne samo da će padati izraelski avioni nego sasvim drugačije će se rešavati palestinsko pitanje u samom Izraelu i to vojnim metodama a zahvaljujući Iranu, pa još i oteto sirijski Golan. Izrael je najbliži i povlašćeni saveznik SAD, da ne objašnjavam zašto, pa to je onda ozbiljna poruka vodećim cionistima u SAD. Sada kada visi ozbiljna pretnja kao mač nad Izraelom šta sve od njih može da traži Putin preko pritisnutog Netanjahua? Vi koji vučete konce rata u svetu budite sigurni da ode vaš Izrael, sem ako ne popustite u ...... u nečemu što će preko Netanjahua tražiti. Ne tvrdim, ali u nekim sledećim vestima pratiti da li će npr. izraelske glave putovati u SAD.

   • Miraš says:

    U taj Rat koji se pokreće iz države (bolje rečeno korporacije)SAD spadaju i izrečene sankcije i Rusiji i Iranu.

   • Miraš says:

    Ako vladari Amerike ne pristanu odmah u sledećem krugu nadam se padaće avioni F-35 i F-22, pa ako ni onda ne pristanu počinje čvakanje Izraela bilo palestinsko pitanje bilo oteti Golan. Što se mene tiče mogu oba problema da rešavaju. O ovako nećem ne verujem da će objavljivati u američkim medijima. Objavljivaće samo ono što njima odgovara.

   • Miraš says:

    Rusija npr. može da traži da se zatvori američka baza Tanf, a da zauzvrat garantuje da iran neće napasti Izrael i može još da traži da smanje pritisak sankcijam na Iran, itd. itd. Može svašta sad da traži. Vladari Amerike i njihovi jastrebovi hteli su da izazovu veći rat, ali nisu računali sa tim da može da nastrada njihovo veliko povlašćeno mezimče i njihov strateški igrač na Bliskom istoku.

  • Miraš says:

   Glave Izraela sad nemaju puno manevarskog prostora. Dosad su održana jedva tri susreta Putin-Tramp i bez značajnih su rezultata. Oni koji vladaju Amerikom lutku Trampa dosad su mogli da kontrolišu sa lakoćom. Ali sada na ovom koloseku ko god da vlada Amerikom moraće da se zamisli jer odsad državi Izrael njihovom vodećem i strateškom igraču na B. Istoku ne piše se dobro. Pretpostavljam da zato Rusija poručuje susreti na najvišem nivou Izrael-Rusija se nastavljaju jer sad će preko Izraela imati itekako šta da poruči. Ova situacija može bolje da se iskoristi nego direktan susret sa Trampom. Ako odmah ne uspe Izrael će dobiti malčice po nosu, pa posle toga počeće razumevanje.

 10. Budi Bog s nama says:

  Čašica vodke i whiskia, pa teraj sve po starom. Sad će kao zajedno protiv hezbolaha? Aha. Čačkali ste mečku pa joj sada gladite jajca, tu vam ni trump ne može pomoći.

 11. Vladimir says:

  A gde je tu šamar Putina ??!! Izrael će i dalje raditi što je radio,kao što je i najavljeno, s tim da će opet Putin podviti rep. Jevrejski lobi je snažniji od raketa,uključujući i uticaj na Putina, opšte poznata stvar.

  • Nina says:

   Integrisan sistem PVO Sirije ojačan sa nekoliko S-300 i ostalim stvarima ne daje prostora da izraelski napadi ponovo prodju u prirodi Sirije, a takodje ne dozvoljavaju mogućnost da se utiče na politički vrh Rusije. Može jevrejski lobi da razgovara o svemu i svačemu za Vladimirom Putinom, ali nezavisno od toga ovako uspostavljen PVO sistem će da radi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *