ПУТИН МОРАО ДА РЕАГУЈЕ: Рус улаже 109 милиона евра у Хрватску

PUTIN MORAO DA REAGUJE: Rus ulaže 109 miliona evra u Hrvatsku

19 februara 2017

croatia- Hrvatska1473277_960_720

Kako bi izbegla višemilionsku tužbu za povraćaj novca za kupovinu zemljišta, Opština Mljet ponudiće ruskom milijarderu Vladimiru Jevtušenku parcele.

Na tom zemljištu, ruski biznismen moći će da izgradi 109 miliona evra vrednog turističkog kompleksa koji je već 12 godina na čekanju.

Kako piše Slobodna Dalmacija, ruski preduzetnik i direktor telekomunikacionog koncerna „Sistemi“ svojevremeno je od Opštine za 5,5 miliona evra kupio dve parcele površine 300 hiljada kvadratnih metara u Saplunaru, međutim, teren nadomak zone Nacionalnog parka Mljet do dana današnjeg ostao je netaknut, jer se pokazalo da je reč o državnom, a ne o opštinskom zemljištu.

Ruskom magnatu se, nakon dugogodišnjeg čekanja i niza političko-pravnih zavrzlama, sada nudi mogućnost alternativne, vlasnika čiste lokacije.

I Putin intervenisao

Slučaj Jevtušenko investicije više je puta bio tema razgovora na najvišem nivou. I sam predsednik Vladimir Putin nekoliko je puta pozvao hrvatski državni vrh, bivšu premijerku Jadranku Kosor i predsednika Stjepana Mesića da olakšaju poslovanje ruskih preduzetnicima na Mljetu i Krku.

Putinova podrška Jevtusenku, koji je iskazao političke ambicije, u međuvremenu je splasnula, pa je magnat 2014. godine priveden zbog sumnje da je prao novac prilikom kupovine naftne kompanije Bašnjeft.

KOMENTARI2 komentara

  1. Portopranco says:

    Ako ne ide drugačije,Rusi će kupiti cilu Kurvaciju.

  2. M says:

    Nece,jer je oko na HR vec bacio Zapad,i sto vec nije kupio,to ce malo jos dokupiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *