ПУТИН МУ СЕ НИЈЕ ЈАВЉАО НА ТЕЛЕФОН? Близак пријатељ Горбачова открио досад непознате детаље

PUTIN MU SE NIJE JAVLJAO NA TELEFON? Blizak prijatelj Gorbačova otkrio dosad nepoznate detalje

1 septembra 2022

Mihail Sergejvič Gorbačov, poslednji predsednik SSSR, koji je preminuo u utorak 30. avgusta u 92. godini, godinama nije uspevao da stupi u kontakt sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Gorbačov je godinama unazad živeo povučeno.Iako teško bolestan pratio je kako Rusija ratuje sa Ukrajinom.

– Često razgovaram sa Mihailom. On je od samog početka oštro osudio rat Rusije protiv Ukrajine – rekao je za Blik mađarski televizijski producent Janoš Zolsar, jedan od najbližih Gorbačovljevih prijatelja.

– On misli da je sve to rat između braće. Otac mu je bio Rus, a majka Ukrajinka. Pored njega, postoje hiljade drugih sa sličnim porodičnim odnosima. Da je bilo do njega, rat bi odmah stao – kaže Zolsar.

Tokom godina, Gorbačov je više puta pokušavao da telefonom kontaktira aktuelnog predsednika Vladimira Putina (69).

– On ga nikada nije nazvao. Nije čak ni podigao slušalicu. Sastajali su se jednom godišnje, inače ne bi bilo kontakta – rekao je Zoslar i dodao:

– Gorbačov je tužan što je Rusija odlučila da uđe u rat. On sam je sedam godina radio na okončanju Hladnog rata i izgradnji veza. Ali trenutna borba uništava sve to. U svojoj domovini, Gorbačova su mnogi Rusi krivili za raspad Sovjetskog Saveza 30 godina ranije. U ruskoj propagandi, Mihail se više puta prikazuje kao razarač Sovjetskog Saveza. Sada je na Putinu da ga obnovi. Kada bi Sovjetski Savez bio obnovljen, niko se više ne bi petljao sa velikom silom – rekao je Zolser.

KOMENTARI6 komentara

 1. Pendrek says:

  Djavo dosao po svoga!

 2. persida says:

  Da je Kurvacov na vlasti, on bi celu Rusiju poklonio jevrejskom vampiru Zelensakom. I dobio bi jos jednu Nobelovu nagradu. Taj covek je smrdeo za zivota, a smrdi i sada, posle smrti.

 3. Baki says:

  Koliki je u stvari tvoj doprinos tom ratu, nisi se pitao kad je isti počeo !?

  • Zlatko says:

   Bravo za ovako kratak komentar ali nadasve istinit i tača.

 4. milos says:

  razvalio ne sssr, vec rusiju i ceo socijalisticki poredak u svetu. preveslali ga glumac i celicna ledi da ce prodavati naftu svetu. samo mu nisu rekli po kojim cenama, kao s. arabija. zato ovaj novi macan saudijac nece ni da razgovara sa bajdenom. uveo glasnost aq sjebao privredu SSSR, ali mu nije smetalo da raisa nosi sanelove bunde i torbe od vitona. navikao je kao seljak sa urala. P.Materina

 5. jovan says:

  Apsolutno tacan komentar.Lenjin, Gorbačov i Jeljcin su najveće zlo Rusije. Oni su razbili ruski narod na 50-ak delova i 15 antiruskih drzava. Oni su direktni krivci i za ovaj rat u Novo Rusiji i Krajini jer su sprovodili Zapadnu antirusku politiku. Za razliku od Staljina (satanizovanig od Zapada) koji je sprečavao razbijanje Rusije, dok ga nisu otrovali da bi došli do kvislinga Gorbačova koga su ka "cuku vodali", slikali sa zlocincima kao sto je Margaret Tačer i Regana i na kraju platili mu Nobelom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *