ПУТИН НА ОБРАЋАЊУ ФЕДЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ ШОКИРАО ЗАПАД И АМЕРИКУ: Русија спрема „сатаниног сина“ и „воз смрти“

PUTIN NA OBRAĆANJU FEDERALNOJ SKUPŠTINI ŠOKIRAO ZAPAD I AMERIKU: Rusija sprema „sataninog sina“ i „voz smrti“

1 marta 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin se obraća Federalnoj skupštini. Kako se očekuje, glavne teme govora će biti plan ekonomskih reformi i mera za rešavanje socijalnih pitanja, kao i ocena međunarodne situacije.

Saobraćaj drumskim delom Krimskog mosta će biti otvoren kroz nekoliko meseci, rekao je Putin.

Arktička flota Rusije je bila i ostala najjača na svetu.

Ambiciozni plan Rusije: povećati BDP za 1,5 put, dok država treba da uđe među top-5 najvećih ekonomija sveta.

Putin objasnio šta je novi cilj Rusije:

Cilj je da prosečni životni vek u Rusiji bude veći od 80 godina.

RUSIJA SPREMA „SATANINOG SINA“ I „VOZ SMRTI“

Rusija je spremna da započne serijsku proizvodnju nove superrakete RS-28 „Sarmat“, kojeg je NATO već prozvao „satanom 2“, a takođe i „voza smrti“ — železnički raketni sistem „Barguzin“.

„Sarmat“ će, prema najavama, biti najveći nuklearni projektil na svetu, sposoban da sravni sa zemljom teritoriju površine Francuske ili Engleske.

Nova balistička raketa bi trebalo da zameni legendarnog „vojvodu“ RS-20V (po klasifikaciji NATO-a SS-18, mod. „Satana“), koji već četvrt veka čini osnovu nadzemne grupe strateških nuklearnih snaga i koji se proizvodio u ukrajinskom „Južmašu“. Novi proizvođač projektila je krasnojarski zavod „Krasmaš“, a planirano je da raketa bude testirana u četvrtom kvartalu ove godine.

Sa proizvodnjom nove rakete, kao i „raketnog voza“, prema rečima potpredsednika Vlade Rusije Dmitrija Rogozina, započeće se ako budu uključeni u državni program naoružanja 2018-2025. godine.

Govori se da će „satanin sin“ biti dva puta lakši od „vojvode“, da će biti ubojitiji i da će prevazići prethodnika i po energetskoj efikasnosti, što će toj raketi omogućiti da pogađa ciljeve na bilo kojoj tački sveta. Moći će da se lansira praktično sa svakog mesta i u svim pravcima.

Poboljšanje karakteristika omogućiće da se „Sarmat“ opremi dodatnim sredstvima za savladavanje američke PRO.

Ruski vojni eksperti su uvereni da će serijska proizvodnja početi iduće godine i da rokovi stavljanja u upotrebu neće biti probijeni.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zaharije Serak says:

  Jača je ekonomija Države Kalifornije,nego Rusije.Budalastine za pacijente!

 2. Miraš says:

  Hm. Crnogorci će protiv ovog i drugog moćnog ruskog naoružanja zauzeti poznati kršni odbrambeni stav i zaštititi ceo zapadni svet i Ameriku. Zato njih "besni pas" Matis tapše po ramenima. Kad se razigra moćni crnogorski oro i još kad im se pridruži Vučić i njegova ekipa koja ih stalno kopira i oponaša, ovaj preteći problem za Zapadne osvajače biće nesumnjivo rešen. Ojha!

 3. Miraš says:

  Veština je samo naći budala da se zakunu Americi. OJ ha!

 4. Strahinja says:

  "Gorane", keru Vatikanoidno-Hazarski, gde nestade ? Ne pljujes Rusji jer si se uspavao, ili se klanjas satani, kao i onaj pajac u Rimu ?

 5. M says:

  Da nije ovakve Rusije(a time i multipolarnog svijeta),već bi glavonje uspostavili NWO, svoju privatnu robovlasničku prćiju i natezali nas kao koze!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *