ПУТИН НА ПАРАДИ ПОБЕДЕ: Против наше отаџбине поново је покренут прави рат

PUTIN NA PARADI POBEDE: Protiv naše otadžbine ponovo je pokrenut pravi rat

9 maja 2023

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je stanovnicima Rusije Dan pobede, rekavši da se civilizacija danas ponovo nalazi na prekretnici.

„Danas se civilizacija ponovo nalazi na prekretnici. Protiv naše otadžbine ponovo je pokrenut pravi rat, ali mi smo pružili otpor međunarodnom terorizmu pa ćemo zaštititi i građane Donbasa, osiguraćemo svoju bezbednost“, rekao je ruski lider.On je dodao da za Rusiju nema neprijateljskih zemalja i naroda „ni na Zapadu ni na Istoku“.

Zapad provocira sukobe i prevrate

Rusija želi mirnu i stabilnu budućnost, a svaka ideologija superiornosti po svojoj prirodi je odvratna, zločinačka i smrtonosna.

„Međutim, zapadne globalističke elite i dalje govore o svojoj ekskluzivnosti, zavađaju ljude i dele društvo, izazivaju krvave sukobe i prevrate, seju mržnju, rusofobiju, agresivni nacionalizam, uništavaju i porodične i tradicionalne vrednosti koje čoveka čine čovekom“, rekao je Putin.

I sve to rade „kako bi nastavili da diktiraju, da nameću narodima svoju volju, svoja prava, pravila, a u suštini – sistem pljačke i nasilja“.

„Izgleda da su zaboravili do čega su dovele bezumne težnje nacista svetskoj dominaciji, zaboravili su ko je uništio to monstruozno, totalno zlo, ko je ustao u odbranu svoje rodne zemlje i ko nije žalio živote radi oslobođenja naroda Evrope“, poručio je Putin.

Kijev – moneta za potkusurivanje u rukama Zapada

On je dodao da je Kijev postao talac državnog udara i moneta za potkusurivanje u rukama Zapada.

„Prekomerne ambicije, oholost i osećaj da im je sve dozvoljeno neizbežno dovode do tragedija. Upravo je to razlog katastrofe koju sada doživljava ukrajinski narod. On je postao talac državnog prevrata i na toj osnovi formiranog zločinačkog režima njegovih zapadnih gazda, postao je moneta za potkusurivanje u realizaciji njihovih surovih koristoljubivih planova“, rekao je Putin na Paradi Pobede.

„Nema ničeg jačeg od našeg jedinstva“

Putin je kazao da su bitke koje odlučuju o sudbini zemlje uvek bile svetinja, što je slučaj i danas.

„Verni smo zavetima predaka,ponosimo se učesnicima specijalne vojne operacije, svima koji se bore na prvoj liniji fronta. Danas nema važnijeg posla od vaše borbe, od vas zavisi budućnost naše državnosti i našeg naroda“, rekao je Putin i dodao: „Naši herojski preci su dokazali da nema ničeg jačeg od našeg jedinstva.“

„Uveren sam da je iskustvo solidarnosti i partnerstva u godinama borbe sa opštom pretnjom oslonac upravo danas kad se svet kreće ka multipolarnosti“, poručio je ruski predsednik.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Vucicu, gde si na paradi, nesto te nema?

  • Beli Orao says:

   On oduzima oružje kao da sa tim riješa a problem djece i omladine, ustvari boji se svojoj guzici da ga neko neupuca za izdaju države!

  • VRSK says:

   Zato što je pametan! 😂😂😂

 2. milorad5 says:

  Pa da,rusima je očigledno sasvim jasno sve..nisam samo siguran da li ovi kokosi iz NATO pakta još uvek ozbiljno veruju da će se izvući na račun "ukrajine",mislim da su jako naivni ili opasno glupi ako misle da će im priča o "pomoći i podršci" proći kod rusa:)Toliko je vidljivo da je ukrajina marionetska država NATO pakta da su sad i ostali počeli da se meškolje i da shvataju kako svako može da ima svoju "ukrajinsku epizodu" i da NATO pakt uopšte ne priznaje nepromenljivost granica i povelju UN:)MNOGI su sad stavili prst na čelo i počeli da razmišljaju povodom ovoga.Ako su se oni iz NATO-a USUDILI DA NA OVAKAV NAČIN NAPADNU RUSIJU ŠTA OSTALIMA SLEDUJE...SIRIJSKI SCENARIJO ILI NEŠTO GORE MOŽDA?I NAJVEĆI ZAKLJUČAK KOJI SU SVI IZVUKLI IZ UKRAJINSKE SAGE JE ....DA SU SVI NA STOLU ZA NATO VEČERU,PRE ILI KASNIJE:)ALI KAO GLAVNO JELO NA MENIJU:)SIROVINE,ROBLJE,VODA,PLODNA ZEMLJA A IMA NEŠTO I U ZLATU,SVE ŠTO POSTOJI IMA NEKU VREDNOST I MOŽE DA BUDE LEP PLEN ZA NATO KOALICIJU,ŠTO DA NE KAD JE ZA DŽ:)SA NATO PAKTOM AKTIVNIM U SVETSKOJ POLITICI I VOJNIM EFEKTIVIMA SVE JE ISTO KAO I RANIJE,OD DŽINGIS-KANA DO DANAS:)TO SU SADA SHVATILI SVI NA SVETU PA I NEKI "ČLANOVI BIBLIOTEKE" SU POČELI DA RAZMIŠLJAJU O SVOJIM BEZBEDNOSNIM RIZICIMA U SARADNJI SA OČIGLEDNO OSVAJAČKOM KOALICIJOM PLJAČKAŠA I "UBICA BEZ GRANICA"...HAHH KAO "LEKARI BEZ GRANICA" ILI NEKA SLIČNA NATO FILIJALA..OVO SAD JE ILI KRAJ RUSIJE ILI KRAJ NATO PAKTA DRUGOG ISHODA NEĆE BITI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *