ПУТИН НА ПОМОРСКОЈ ПАРАДИ ПОРУЧИО: „Наша флота доприноси борби против тероризма и пиратерије!“

PUTIN NA POMORSKOJ PARADI PORUČIO: „Naša flota doprinosi borbi protiv terorizma i piraterije!“

30 jula 2017

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas na pomorskoj paradi u Sankt Peterburgu da ruska pomorska flota daje značajan doprinos borbi protiv terorizma i pirata.

– Danas pomorska flota ne rešava samo zadatke koji su tradicionalno njeni, već i dostojno odgovara na nove izazove, daje značajan doprinos u borbi protiv terorizma i piraterije – istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, sjajne veštine, operativnost i disciplina potvrđuju se i na vojnim vežbama i u borbenim operacijama.

Predsednik Rusije je zahvalio floti za spremnost i „sposobnost za rešavanje složenih zadataka, za dostojno služenje i istrajnu odanost zemlji i narodu“.

U pomorskoj paradi održanoj u vodama Neve i na Kronštatskoj obali, učestvovalo je četrdesetak brodova i podmornica, kao i 40 jedinica avijacije Baltičke, Severne, Crnomorske flote i Kaspijske flotile.

Na paradu je stigao admiralski brod Severne flote – teška nuklearna raketna krstarica „Petar Veliki“, sa podvodnom raketnom krstaricom strateške namene „Dmitrij Donskoj“, preneo je Sputnjik.

Da bi učestvovali na paradi, brodovi su prešli iz mesta stalnog baziranja u Severomorsku, prelazecći Barencevo, Norveško, Severno i Baltičko more.

Posetioci su imali priliku da vide krstaricu „Maršal Ustinov“, veliki protivpodmornički brod „Viceadmiral Kulakov“, fregate „Admiral Makarov“ i „Admiral Gorškov“, korvete „Stojki“ i „Soobraziteljni“, velike desantne brodove „Minsk“, „Ivan Gren“ i „Aleksandar Šabaljin“.

Takođe su se mogli videti mali protivpodmornički brodovi „Urengoj“, „Zelenodoljsk“ i „Kazanjec“, čistači mina „Aleksandar Obuhov“, „RT-248“ i „BT 115“, raketni čamci „Čuvašija“ i „Dimitrovgrad“, mali raketni brod „Gejzer“, desantni brodovi „D-67″, „D 1442″ i protivdiverzantski brodov „Gračonok“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *