Путин: Надам се да ће Немачка утицати на Украјину

Putin: Nadam se da će Nemačka uticati na Ukrajinu

27 novembra 2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel izrazio nadu da će Nemačka uticati na Ukrajinu u vezi sa situacijom u Kerčkom moreuzu kako bi je odvratila od „daljih nepromišljenih koraka“, saopštila je pres-služba Kremlja.Ruski lider je takođe tokom razgovora ocenio „provokativne akcije“ Ukrajine i kršenje međunarodnih pravnih normi od strane njenih ratnih brodova.

Razgovor u kom je ruski predsednik izrazio zabrinutost zbog odluka ukrajinske strane da proglasi ratno stanje i podigne oružane snage u stanje najviše borbene gotovosti inicirala je nemačka strana.

„Naglašeno je da ukrajinsko rukovodstvo snosi punu odgovornost za stvaranje još jedne konfliktne situacije i rizika vezanih za nju. Sve ovo je očigledno preduzeto zbog izborne kampanje u Ukrajini“, izjavio je Putin, prenosi pres-služba Kremlja.

Putin je takođe napomenuo da će ruski graničari biti spremni za dodatna objašnjenja o razvoju događaja u Kerčkom moreuzu.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miraš says:

    Cela EU, a isto tako Merkel, i ranije su se pravili slepi na nacistička i ekstremna ponašanja u Ukrajini. Takve snage su itekako odgovarale EU da bi postigli strogo prozapadnu vlast u Ukrajini. Ali tako su pustili duha iz boce da se razvija i koga sve taj zloduh može da pogodi. Neko od tih ekstremnih ukrajinskih nacionalista može da ukoka i samog Porošenka i da preti i drugim političkim liderima, a svi su manje više "vrsni". U Ukrajini je i ranije bilo tih opakih sklonosti da razne ekstremne grupe jedino su sposobne da pospešuju unutrašnje sukobe i prave totalno rasulo. Ukrajina vrlo lako može da postane krajnje opasna vukojebina što bi zemlju odvelo u totalni raspad. Kako će onda EU da popravi još više pogoršano stanje u Ukrajini? Nikako, a zapravo to joj i nije cilj. Ovi iz EU-rope što rado ukazuju prstom u Rusiju mogu da igraju igru "Držte lopova" tj. "Povika na vuka, a lisice meso jedu". Treba se upitati sa tog Zapada ko su sve potencijalni lešinari nad teritorijama Ukrajine. O, ne bi bilo prvi put da komadaju taj baš veliki prostor, a sve veća kriza u Ukrajini za njih je sve bolja istorijska prilika da to uspešno obave. Sećam se da su najpre veoma licemerno navodno podržavali celovitost SFR Jugoslavije, pa smo ubrzo videli i osetili kako ti isti vredno komadaju. U Ukrajinu su kao štafetnu palicu preneli istu vrstu rata iz nekadašnje SFRJ. Samo ljubomorno histerišu što ih je Rusija pročitala i na vreme dobila i to sa lakoćom ono baš lepuškasto krimsko "parčence".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *