ПУТИН НАЈАВИО И УЗДРМАО ЗАПАД! Сада почиње све да се мења…

PUTIN NAJAVIO I UZDRMAO ZAPAD! Sada počinje sve da se menja…

16 avgusta 2023

Kao rezultat politizacije sporta na globalnom nivou i komercijalizacije Međunarodnog olimpijskog komiteta danas dolazi do degradacije ove organizacije, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa članovima vlade.

On je dalje dodao da smatra da će takvo stanje neizbežno dovesti do formiranja paralelnih struktura u sportu, te da je u takvoj situaciji potrebno stvoriti odgovarajuće uslove za sportiste Ruske Federacije, što bi uključivalo i materijalne stimulanse.Prema njegovim rečima, za one sportiste koji se danas nalaze u samom vrhu ruskog sporta potrebno je osmisliti odgovarajuće materijalne nagrade, poput onih koje su se izdvajale za učesnike olimpijada, svetskih i drugih takmičenja. „Za njih je to ozbiljna podrška“, pojasnio je Putin.

Podsetimo, izvršni komitet Međunarodnog olimpijskog komiteta u martu ove godine preporučio je međunarodnim sportskim federacijama da dozvole da oni Rusi koji ne podržavaju Specijalnu vojnu operaciju učestvuju u takmičenjima kao neutralni sportisti. U isto vreme, MOK preporučuje da se onim sportistima za koje se pokaže da su povezani sa Oružanim snagama Rusije ili ruskim bezbednosnim agencijama zabrani učešće na takmičenjima.

Ukrajina istovremeno nastavlja da bojkotuje učešće ruskih sportista na sledećoj Olimpijadi 2024. godine, tvrdeći da je osim Kijeva 35 drugih država spremno da bojkotuje sledeću Olimpijadu u Parizu ukoliko u njoj bude bilo predstavnika RF.

Današnjem sastanku prisustvuje ministar ekonomskog razvoja Ruske Federacije, guverner Kemerovske oblasti, predsednik Komisije Državnog saveta Ruske Federacije za energetiku i predsednik Republike Komi. Očekuje se da će biti reči o velikom broju tema, a predsednik Rusije na početku sastanka izjavio je i saučešće porodicama koje su izgubile svoje bližnje u jučerašnjoj nesreći u Dagestanu.

KOMENTARI5 komentara

 1. Veliko hrvacki velikan says:

  Od 190 država 35 samo je na strani 4.NAZO rajha. U tih 35 je i titoisticko-pavelicevska KROmanjonija.

 2. Lazar says:

  Ujedinjene nacije,međunarodni olimpijski komitet,svedska zdravstvena organizacija,nobelov komitet i ...... - postali su slepi izvršioci naređenja međunarodne zajednice oličene u zemljama četvrtoga rajha,izgubile smisao svog postojanja,jer više nisu zastupnici interesa svih ljudi sveta/planete,već odnarođenih režima i još gore - belosvetskih finansijskih i vojnih korporacija.

 3. E.Lirsch says:

  Trebalo mej to na vreme urusiti i ne pregovarati sa "zapadnim partnerima" Kremlj klasni uvek i svuda .

 4. milorad5 says:

  UN NE POSTJE VIŠE SEM KAO PROPAGANDNI SERVIS NOVOG SVETSKOG PORETKA..IZGUBILI SU UTICAJ I OSTAJE IM SAMO DA LAPRDAJU I GALAME ISTO KAO I OLIMPIJSKI KOMITET ILI OSTALE PARADRŽAVNE NAD NADNACIONALNE GRUPE...ENO VAM "PESMA EVROVIZIJE"... GLEDANOST I ZAINTERESOVANOST IM PADA I USKORO ĆE TAMO DA SE POJAVLJUJU SAMO MORONI KOJI NEMAJU POPULARNOST GRAMZIVI ZA PARE I MEDIJUSKU PAŽNJU KAO BRADATI TRANSVERSTITI ITD..DRUGIM REČIMA NIKO I NIŠTA,NIKOME ZANIMLJIVI..ISTO ČEKA I MOK I NEKE DRUGE "MEDJUNARODNE" FESTIVALE:)...NJIHOVA VAŽNOST I SNAG PROISTIČU IZ KONSENZUSA I ZANIMLJIVOSTI A ZANIMLJIVOSTI I PRVLAČNOSTI NEMA KADA NEMA KONSENZUSA:)...TU SU PUKLI I TO POTPUNO I VRLO USKORO...ŽE DA MOLE ONI DA SE DODJE TAMO NA TAKMIČENJE POGTOTOVO POSLE DROGIRANIH MEDALJA PODELEJNIH ZAPADNIM "NADLJUDIMA" U NAKLOLIKO ZADNJIH CIKLUSA...POČINJE SVE TO DA BUIDE SMEŠNO ISTO KAO I NOBELOVA NAGRADA ŠTO JE IZGUBILA MNOGO OD SVOJE VREDNOSTI I POŠTOVANJA U SVETU..USKOO ĆE SE POJAVITI NOVE ARENE BLISKE I INTERESANTNE ONIMA KOJE SMATRAJU MANJE VREDNIMA ZBOG BILO KOG RAZLOGA NA ZAPADU...PARE NISU PROBLEM:)

 5. Zig says:

  Licno, da sam Rus, ja bi bas sada isao na olimpijske igre pa da vidim kojih to 35 zemalja nece doci. Za ukrajinu i ne znam ko bi i ucestvovao, kada nikoga nema u zemlji a i ono sto je ostalo na zalost nije u mogucnosti da se takmici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *