ПУТИН НАЈАВИО „ЈАЧАЊЕ СВЕРУСKОГ ГРАЂАНСKОГ ИДЕНТИТЕТА“ Једну ствар никада у Русији неће дозволити!

PUTIN NAJAVIO „JAČANJE SVERUSKOG GRAĐANSKOG IDENTITETA“ Jednu stvar nikada u Rusiji neće dozvoliti!

31 marta 2021

Ruske vlasti neće dozvoliti da se strani međunacionalni sukobi prenesu na njenu teritoriju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

– U osnovi većine žarišta koja sada plamte na mapi sveta su ekonomski i politički razlozi, ali po pravilu se za podsticanje sukoba koriste međuetnička i verska netrpeljivost – rekao je Putin na onlajn sastanku predsedničkog saveta za međuetničke odnose.– Mi u Rusiji ne bismo smeli da dozvolimo, nećemo dozvoliti agresivnu demonstraciju etničke pripadnosti koja izražava nepoštovanje prema predstavnicima bilo koje nacionalnosti, nećemo dozvoliti da se strani sukobi ove vrste prenose na našu zemlju – istakao je Putin.

Da bi uspešno rešila probleme, za Rusiju nisu važni samo efikasna ekonomija i kompetentno upravljanje, već i učestvovanje i osećaj odgovornosti, smatra ruski lider. Prema njegovim rečima, u praksi niza država građanski i etnički identitet često se doživljava kao konkurencija.

– Smatram da je ovaj pristup, barem u našoj zemlji, blago rečeno, apsolutno netačan. Za našu zemlju, želim posebno da naglasim, da je apsolutno neprihvatljiv – konstatovao je Putin.

Ruski lider je istakao da čovek može pripadati jednoj ili drugoj etničkoj grupi, ali svi građani Ruske Federacije imaju jednu zemlju, veliku Rusiju.

Prema njegovim rečima, nacionalni jezici i običaji, zajednički državni ruski jezik, zajedničke kulturne i duhovne vrednosti i tradicije formirane vekovima, „sve to jača jedinstvo i snagu Rusije“, obezbeđuje joj suverenitet i nezavisnost.

 

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

    Evo jedan stav koji je Putin izneo a koji je neverovatno dobro osmišljen. Pogledajte reč "građanski"! To vi zapadna podmetačina ali je Putin jednostavno poništio sa prethodnom reči "SVERUSKI". Svaka čast. I nadalje u tekstu i njegovom stavu sve je neprikosnoveno ispravno. Ne bih ni komentarisao ove izjave i ne komentarišem ih, ali me oduševilo koliko je Istok shvatio gde i kako treba reagovati. Ne rušimo mi nikakve građane bilo koje nacionalnosti, ali sve se bazira na "sveruskom". Molim lepo. Bolje ne može biti. Sitnice koje život znače.

  2. Rista says:

    Da objasnim. Mnogo je članaka ovakve vrste koje ja nikada nisam komentarisao. Nema potrebe. Ni ovaj ne bih komentarisao, ali me Milan malo podbo da sam uvek antiprotivan, pa da se malo operem. Nisam nikad komentariso tekstove koje smatram ispravnim i koji su dovoljno jasni i ispravni, kao ovaj gore. Ovog puta sam izneo detaljčić koji je zaista korektan i nema mu zamerke i ne upuštam se u dalje rasprave o tekstu. Nije Putin Kesić.

  3. Kulak says:

    Ima nas još.Ja sam čovek SRPSKOG SVETA,a iskreno volim naše velike prijatelje i saveznike Kinu i Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *