ПУТИН НАЈАВИО: Могућ је војни савез са Кином!

ПУТИН НАЈАВИО: Могућ је војни савез са Кином!

22 октобра 2020

Русији није потребан војни савез са Кином, али је теоретски могуће замислити тако нешто, изјавио је председник Русије Владимир Путин на пленарној седници Дебатног клуба „Валдај“.

„Све се може замислити. Увек смо полазили од тога да су наши односи постигли такав степен сарадње и поверења. Генерално, ово нам није потребно, али теоретски то сасвим можемо замислити“, рекао је Путин.Он је подсетио да се одржавају редовне заједничке војне вежбе и на мору и на копну и у Кини и у Русији и додао да Москва и Пекинг непрекидно размењују војне праксе.

Председник је нагласио да Русија и Кина активно сарађују у војно-техничкој области, а да постоје и пројекти на врло осетљиве теме.

„Наши односи су традиционални, а обими велики. Не ради се само о купопродаји, већ о размени технологија“, прецизирао је Путин.

„Ту постоје врло осетљиве ствари, нећу о томе сада јавно да говорим, наши кинески пријатељи то знају. Наша сарадња са Кином несумњиво повећава одбрамбену способност кинеске народне армије“, навео је председник и додао да се не може искључити ближа сарадња у војној области.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u