ПУТИН НАЈАВИО: Руска војска ускоро добија ново оружје

PUTIN NAJAVIO: Ruska vojska uskoro dobija novo oružje

28 juna 2021

Ruska vojska će uskoro dobiti nove jedinstvene sisteme naoružanja, saopštio je ruski lider Vladimir Putin tokom susreta sa diplomcima vojnih akademija u Kremlju.„Već je isporučeno hipersonično oružje – kompleksi „Avangard“ i „Kindžal“. Na pragu su i drugi jedinstveni sistemi naoružanja, među kojima su – interkontinentalna balistička raketa „Sarmat“, brodska hiperzvučna raketa „Cirkon“, protivvazdušni raketni sistemi S-500 „Prometej“ i drugi kompleksi“, rekao je Putin.

Šef države je izjavio da se novi program naoružanja za period do 2034. godine već pravi, uzimajući u obzir nove perspektivne tehnologije vodećih naučnih kolektiva, vojnih instituta i konstruktorskih biroa.

„Njena realizacija biće usmerena na dalje jačanje vojnog potencijala zemlje. Naravno, moraćete da radite sa tom tehnikom», rekao je lider diplomcima.

Ruski mediji su objavili da je sa aerodroma Pleseck u Arhangelskoj oblasti uspešno izvršeno lansiranje najnovije interkontinentalne balističke rakete. Za sada ovo niko zvanično nije potvrdio.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Čemu oružje ako ga ne upotrebiš onda kad je potrebno.

  • Kosovac says:

   @ Kulak, …..Langsam, langsam, aber ziher.

  • Radojko says:

   vidi se da si kulak, a i glup si na kub ko kulak..upotrebice ga za odbranu, a ne da izazove treci svetski rat,koji bi bio globalni holokaust..

 2. petrovgrad says:

  Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka. Što bi se prevelo na razumljiv Srpski jezik, doduše rečnik sa sokaka. Treba da imaš muda da bi potegao oružje. Ima majka Rusija dosta oružja, ali braća Rusi nemaju za sada muda. Da imaju ne bi Engleske ladje plovile bliže Moskvi nego Londonu.

  • Radojko says:

   petrogradu, e bas me interesuje da li ce se ovaj "defender" ponovo vratiti iz gruzije istom rutom ili ce bezati na bezbednu udaljenost

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *