ПУТИН НАЛОЖИО ДА СЕ законом забрани…

PUTIN NALOŽIO DA SE zakonom zabrani…

26 januara 2021

VLADIMIR Putin naložio je Državnoj Dumi da na prolećnom zasedanju pripremi zakon kojim se zabranjuje javno izjednačavanje uloge SSSR i nacističke Nemačke.

Naglasio je da to mogu biti i izmene i dopune zakona o obeležavanju pobede sovjetskog naroda u Velikom otadžbinskom ratu 1941-1945. I dodao: važno je da zakonsku snagu dobije zabrana javnog izjednačavanja uloge SSSR-a i nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.U decembru 2020-te je stalni predstavnik Ukrajine pri UN Serhij Kislica izjavio da nema razlike između sovjetskih vojnika i vojnika Vermahta.

U maju prošle godine administracija američkog predsednika Donalda Trampa objavila je video u kojem se navodi da su samo Sjedinjene Države i Britanija pobedile nacizam u Drugom svetskom ratu, a doprinos SSSR nije ni pomenuo.

Putin je tada upozorio da je „stavljanje Sovjetskog Saveza i nacističke Nemačke u istu ravan – vrhunac cinizma“.

Predsednik Rusije je, inače, u internet-opštenju sa ruskim studentima odgovorio na pitanje Danila Čemezov, studenta treće godine Državnog naftn-tehničkog univerziteta u Ufi, koje se ticalo filmovane tvrdnje „Fonda za borbu protiv korupcije“, kojim diriguju Aleksej Navaljni i oni koji iza njega stoje, da dvorac u blizini ruskog grada Gelendžika pripada Putinu.

„Ništa što je tamo naznačeno kao moje vlasništvo, ne pripada ni meni ni mojoj bliskoj rodbini i nikada nije pripadalo. Nikada!“ – naglasio je ruski lider i nastavio:

„Objavili su i kako plivam leptir-stilom. Nisam nešto posebno u baterflaju, ali ponekad volim da plivam tako. Samo, kod njih je to u nekakvom bazenu u kojem nikada nisam bio. Čak i ne znam kakav je to bazen. Ali, jesam plivao tim stilom. U Jeniseju 2016. godine. Dakle: to je montaža. Kako bi rekao jedan od naših filmskih junaka: „Dosadno, devojke!“.

Dvorcem koji nije Putinov pozabavio se Johan Zathof, koji je u vladi Nemačke zadužen za saradnju sa Moskvom.

On je zatražio da se ruske vlasti izjasne povodom optužbi iz filma koji je plasirala fondacija Navaljnog.

Putin na to uošte nije reagovao, ali jeste najpoznatiji ruski tv-voditelj i komentator Vladimir Solovjev:

„Sa kojim pravom Nemac može da bilo šta zahteva od bilo koga u Rusiji? Bolje bi bilo da objasni kako je Navaljni, dok je bio u Nemačkoj iz medicinskih razloga, sačinio lažo `Putinovom dvorcu`. Zathof je predstavnik nemačke vlade i šta njega, kao Nemaca, briga šta kome pripada u Rusiji?!“Solovjov je podsetio da je jedan moskovski list pre 10 godina pisao da je vlasnik `dvorca` ruski biznismen Aleksandar Ponomarenko.

Dodao je da je Aleksandar Tkačev 2011. godine, dok je još bio gubernator Krasnodarskog Kraja, takođe rekao ko je vlasnik tog objekta.

Solovjev se ponovo obratio Zathofu, rečima:

„Možda može da objasni kako je lični gost Nemačke, firer opozicije Navaljni, sve ovo snimao dok je bio izvan Rusije? Dok je bio pod zaštitom tajnih službe Nemačke koja je na njega trošila novac svojih poreskih obveznika“.

KOMENTARI6 komentara

 1. I Love persida says:

  Amerika je iskopala mnogo rupa za Rusiju, ali ko drugom jamu kompa...

 2. Archelay says:

  Jos nisam cuo da se neko potrudio da objasni ko je i kakvim ciljem organizovao Drugi svetski rat (a Hitler je to sproveo)jer gledista Zapada,sto se toga tice,daje mu tretman za politicke manipulacije t.j.vadi ga iz fijoke po potrebu.

  • šiško says:

   Kako nisi čio? Svi to objašnjavaju nadugačko i naširoko, mada uvijeni, zaobilazno i pažljivo... da slučajno negde ne procuri istina:) Drugi svetski rat započele su zapadne zemlje (zajednički britanija, sad, francuska, španija, portugalija, belgija, holandija, švedska, norveška, finska, italija...) radi pljačke slovenskih zemalja i vatikan radi smanjenja broja slovena i stvaranja uslova za infiltraciju svog kadra u njihove zemlje. Motivacija za široke mase je bila revizija rezultata prvog svetskog rata koje je čitav zapadni svet doživeo kao katastrofu, mada niti su mnogo izginuli, niti su bili razrušeni, bar u poredjenju sa Srbijom, a naročito je teško podnosio plćanje ratnih reparacija. Ovu reviziju su i rukovodstva zapadnih zemalja, a naročito vatikan doživljavao i kao slatku naknadu za ličnu frustraciju, za šamarčinu koju su dobili kao nesposobna bagra koja se usudila da u čoporu napadne jednu slabu i nedužnu Srbiju. Ali glavni motiv je ipak bila pljačka slovenskih zemalja, pre svega Rusije. Mnogi su se enormno obogatili u 2. s.r. i nisu vratili ništa, osim par umetničkih dela s kojima ionako nisu znali šta će, pošto su bila "vruća" (evidentno pokradena ili oteta).

 3. Ivke says:

  Neverovatno da ovo uspeva nakon svih tih obojenih revolucija

 4. Ivke says:

  Putine mobilisi tu omladinu da imaju sta da rade jer su besni

 5. test01 says:

  Za mene i dalje nije normalno da predsednk Rusije (jedne velesile) mora da se opravdava javno i to na bljuvotine koje je "snimio" zapadni pijun za vreme boravka u Nemackoj. Mislim sasvim je jasno ko je to rezirao i snimio i umesto da im Rusi udare debelu zvrcku da im se zamuti u glavi oni se opravdavaju ... pa sta mislite cemu sve to vodi? Odavno sam ja rekao, fasisti razumeju samo njihov jezik - jezik sile. Kako su sve lepo razumeli kada su rakete dosle na Kubu a sada oni postavljaju rakete uz Rusku granicu a Rusi se i dalje pravdaju ... To ne moze da bude politika jedne velesile niti se moze zavrsiti na lep nacin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *