ПУТИН: Наоружаваћемо војску системима без конкуренције у свету

PUTIN: Naoružavaćemo vojsku sistemima bez konkurencije u svetu

10 maja 2020

Rusija će, bez obzira na okolnosti, realizovati planove o opremanju vojske novim naoružanjem, nastavićemo da razvijamo i usavršavamo Oružane snage, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u čestitki povodom Dana pobede studentima završnih godina ruskih vojnih univerziteta i akademije Ministarstva odbrane Rusije.

„Nastavićemo da razvijamo i usavršavamo Oružane snage. Bez obzira na okolnosti realizovaćemo naše planove o jačanju svih rodova i vrsta vojske, naoružavanju vojske naprednim oružjem i opremom, uključujući i strateško naoružanje, kao i visokopreciznim i hipersoničnim sistemima, bespilotnim automatizovanim udarnim sistemima, kojima do sada nema pandana u svetu“, navodi se u saopštenju ruskog lidera, koje je objavljeno na sajtu Kremlja.Putin je istakao da lekcije Drugog svetskog rata i cela istorija zemlje uče da ruska vojska uvek treba da bude snažna, sposobna da odgovori na bilo kakve izazove i pretnje, da pouzdano osigura suverenitet i nacionalne interese zemlje, bezbednost i miran život svih stanovnika.

Ruski lider je izrazio uverenje da će se oni koji tek izlaze sa vojnih univerziteta uvek ugledati na generacije pobednika.

„Legendarne tradicije ruske vojske bile su i ostale izvor duhovne čvrstine i snage naše vojske“, istakao je Putin.

On je dodao da veruje da će oficiri profesionalno i dostojno učestvovati u rešavanju svih važnih zadataka, da će efikasno primenjivati stečena znanja i veštine tokom operativne i vojne obuke, kao i u razvoju modernog naoružanja i tehnike.

Svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Trebati će jaka,dobro opremljena i uvježbana vojska Rusima sve više!U budućnosti resursi postaju najveće bogatstvo,ali i plijen!Svi će željeti ogromni,neizraubani a prazni Sibir za sebe,sve više i više!I neće Rusi moći to drugima objasniti,da to nije lijepo ni kulturno od njih opljačkati,nego će trebati vojsku da im to i objasne!Npr.USA-i objasniti da imaju u bližem susjedstvu Kanadu,pa ako baš moraju i hoće pljačkati,neka onda Kanadu pljačkaju,iako ni to nije ni lijepo,ni kulturno,ni dobro!Ali je logično,a i manje ljudi,manje žrtava!Pa ako se USA ne slaže s tim,onda im vojskom objasniti!I svakom drugom sličnom pljačkašu!A ako Rusi ne budu imali vojsku za to objasniti gladnima koji se množe,onda bu nadrapali!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *